Kinderfiets verzekering vergelijken

Waarom een kinderfiets verzekeren?

Kinderen zijn over het algemeen minder voorzichtig met hun fiets dan volwassenen. Ze zoeken graag de grenzen op tijdens het buitenspelen en daardoor kan een kinderfiets beschadigd raken. Het verzekeren van een kinderfiets kan daarom verstandig zijn.

Wat kost een kinderfiets verzekeren?

Soort verzekering Prijs per maand*
Kinderfiets verzekering € 2,50 tot € 12

* Gemiddelde premie kinderfiets verzekering 2022 met een aanschafwaarde van € 150

Een verzekeraar kijkt soms ook naar de leeftijd van degene die op de fiets rijdt. Dat is één van de factoren die van invloed zijn op de premie. Naast je premie vragen verzekeraars soms nog een bedrag aan eigen risico dat je betaalt wanneer jij aanspraak wilt maken op de verzekering.

Wat dekt een fietsverzekering voor een kinderfiets?

Een verzekering voor een fiets van een kind werkt hetzelfde als een fietsverzekering voor een ‘reguliere’ fiets. Wil je meer weten over wat een kinderfiets verzekering dekt? Vergelijk dan verzekeringen met elkaar via de vergelijkingstool en bekijk de polisvoorwaarden.

Kinderfiets verzekering ja of nee?

Gebruikt jouw kind dagelijks zijn fiets? Bijvoorbeeld om naar school te gaan? Dan is het belangrijk dat je in het geval van schade of diefstal de fiets kunt vervangen of laten repareren. Of je de fiets wilt verzekeren is een persoonlijke keus waarbij je afweegt of jij de financiële middelen hebt om de kosten te kunnen betalen.

Is een verzekering voor kinderfiets nodig?

Een fietsverzekering voor jouw kind is niet verplicht. Je bepaalt dus zelf of jij dit nodig vindt. Door maandelijks een bedrag te betalen aan een fietsverzekering, voorkom je dat je in één keer hoge kosten kwijt bent als er wat gebeurt.

Voor- en nadelen van een kinderfietsverzekering

 • Soms minimale leeftijd nodig om te kunnen verzekeren
 • Soms hoe jonger, hoe hoger de premie

Er zijn nadelen en voordelen van het verzekeren van een kinderfiets. Eén van de nadelen is dat je bij sommige verzekeraars minimaal 12 jaar moet zijn om jouw fiets te kunnen verzekeren. Gebruik de vergelijkingstool om fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken en ontdek bij welke aanbieder je een kinderfiets verzekering aanbiedt. Dit lees je in de polisvoorwaarden.

Vergelijk de beste kinderfietsverzekeringen
Fietsverzekering kinderfiets

Voorwaarden kinderfiets verzekeren

Elke verzekeringsmaatschappij heeft eigen polisvoorwaarden. Bij de meeste verzekeraars kun je de volgende kosten dekken:

 • (gedeeltelijke) vergoeding van de kinderfiets bij diefstal
 • pechhulp voor onderweg
 • vergoeding van schade aan de kinderfiets
 • een vergoeding als jouw kind schade oploopt door een ongeluk met de fiets

Voor hoe lang sluit je een fietsverzekering af?

Er zijn verschillende soorten kinderfietsverzekeringen. Zoals een aflopende verzekering die je afsluit voor 1 tot 5 jaar. Of een doorlopende verzekering. Hiermee bepaal je zelf de periode waarvoor je een verzekering afsluit.

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een kinderfietsverzekering?

Een verzekeraar heeft informatie van jou nodig om de juiste fiets te verzekeren. Ga je een kinderfietsverzekering voor de fiets van jouw kind afsluiten? Dan is het handig om het slotnummer en het framenummer bij de hand te houden.

Verzekering voor kinderfiets vergelijken

Je kunt een fietsverzekering afsluiten bij de winkel waar je de fiets hebt gekocht. Online vergelijken is slimmer en doe je bij Slimster. Er zijn genoeg aanbieders die een kinderfiets willen verzekeren. Bij sommige verzekeraars valt dit onder de gewone fietsverzekering, anderen hebben hier een aparte verzekering voor. De meest bekende verzekeraars zijn:

 • Allianz kinderfiets verzekeren
 • ANWB kinderfiets verzekeren
 • Centraal Beheer kinderfiets verzekeren
 • ENRA (kinder)fietsverzekering
 • HEMA kinderfiets verzekeren
 • Inshared kinder/jeugdfiets verzekering

 • Interpolis (kinder)fietsverzekering
 • Kingpolis (kinder)fietsverzekering
 • Laka fietsverzekering (alleen voor fietsen boven de € 750)
 • Unigarant kinderfiets verzekeren
 • Univé (kinder)fietsverzekering
 • ZLM kinderfiets verzekeren

Wat is de beste kinderfiets verzekering?

Wil jij weten wat de beste verzekering voor een kinderfiets is? Vergelijk dan aanbieders via Slimster. Slimster zet voor jou verschillende verzekeringen op een rijtje waardoor je ze gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Beste kinderfiets verzekering

Wat is de goedkoopste kinderfietsverzekering?

De goedkoopste kinderfietsverzekering is de verzekering die geen speciale tarieven hanteert per leeftijd. Daarnaast is het goedkoper wanneer je alleen voor een verzekering tegen diefstal kiest. Je vindt de goedkoopste verzekering met de vergelijkingstool van Slimster.

FAQ

Kan ik een tweedehands kinderfiets verzekeren?

Dat kan. De verzekeraar wil daarvoor weten wat de waarde is van de kinderfiets. Heb je geen bonnetje om dat te laten zien? Dan kun jij jouw fiets laten taxeren bij de fietsenmaker.