Bakfiets verzekering vergelijken

Waarom een bakfiets verzekeren?

Gebeurt er iets met jouw bakfiets waardoor het beschadigt, of steelt iemand jouw bakfiets? Dan is dat vervelend. Als je verzekerd bent, zorgt een bakfietsverzekering ervoor dat jij de kosten vergoed krijgt.

Wat kost een bakfiets verzekeren?

Soort verzekering Prijs per maand*
Bakfiets verzekering € 2,50 - € 12

* Gemiddelde premie bakfietsverzekering 2022 met een aanschafwaarde van € 2000.

Het eigen risico loopt uiteen van € 0 tot € 25. Soms is het een percentage van het te vergoeden bedrag, bijvoorbeeld 20%.

Wat dekt een bakfietsverzekering?

Je kunt voor een groot deel zelf kiezen waarvoor jij jouw bakfiets wilt verzekeren. Bij schade of diefstal kun je vaak ook de accu van de bakfiets meeverzekeren. Vergelijk aanbieders van bakfietsverzekeringen via de vergelijkingstool. Je ziet gelijk waarvoor jij jouw bakfiets kunt verzekeren.

Bakfietsverzekering wel of niet?

Door maandelijks een premie te betalen aan de verzekeraar, spreid je de kosten voor het geval er iets gebeurt met jouw bakfiets. Je voorkomt hiermee dat je in één keer een hoog geldbedrag kwijt bent. Of jij jouw bakfiets wel of niet verzekert is een afweging die je zelf maakt.

Voor- en nadelen van een bakfietsverzekering

 • Vaak is de accu van een elektrische bakfiets ook meeverzekerd

Aan een bafiets verzekeren zitten voor- en nadelen. Een voordeel in het geval van een bakfiets verzekeren is dat schade of diefstal van een accu vaak ook is gedekt. Vergelijk verzekeraars via Slimster en verzeker jouw accu mee.

Vergelijk de beste fietsverzekeringen
Fietsverzekering

Wat zijn de voorwaarden van een bakfietsverzekering?

In de polisvoorwaarden kun je lezen wat jouw verzekering dekt. In het geval van een bakfiets is het slim om te bekijken of een verzekeraar de kosten van schade of diefstal van een accu meeneemt in de verzekering. Daarnaast is het vaak mogelijk om bakfiets accessoires mee te verzekeren.

Wat is de looptijd van mijn bakfietsverzekering?

Je kunt zelf de looptijd van jouw fietsverzekering bepalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse premie. Hier kun je lezen welke soorten fietsverzekeringen en looptijden er zijn.

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een bakfietsverzekering?

Een verzekeraar heeft informatie van jou nodig om jouw bakfiets te verzekeren. Het is daarom handig om het slotnummer en het framenummer bij de hand te houden. Het framenummer van een bakfiets vind je meestal onder de zadelbuis.

Bakfietsverzekering vergelijken

Je kunt een fietsverzekering voor jouw bakfiets afsluiten in de winkel waar je de fiets hebt gekocht. Online vergelijken is slimmer en doe je bij Slimster. Er zijn genoeg aanbieders die een bakfiets willen verzekeren. De meest bekende zijn:

 • Allianz (elektrische) bakfietsverzekering
 • ANWB (elektrische) bakfietsverzekering
 • Centraal Beheer (elektrische) bakfietsverzekering
 • ENRA (elektrische) bakfietsverzekering
 • HEMA (elektrische) bakfietsverzekering
 • Inshared (elektrische) bakfietsverzekering
 • Interpolis (elektrische) bakfietsverzekering
 • Kingpolis (elektrische) bakfietsverzekering
 • Unigarant (elektrische) bakfietsverzekering
 • Univé (elektrische) bakfietsverzekering
 • ZLM (elektrische) bakfietsverzekering
 • Laka (elektrische) bakfietsverzekering

Wat is de beste bakfietsverzekering?

Door de gegevens van jouw fiets in te vullen op de website van Slimster, helpt Slimster jou aanbieders van verzekeringen met elkaar te vergelijken. Denk goed na wat je wilt verzekeren met een bakfietsverzekering en check de polisvoorwaarden.

Beste bakfiets verzekering

Wat is de goedkoopste bakfietsverzekering?

Bakfiets verzekering vergelijken

Zoals hierboven is beschreven zijn een aantal factoren van invloed op de premie die je per maand betaalt. De goedkoopste verzekering voor jouw bakfiets, in de plaats waar jij woont en voor de tijd dat jij verzekerd wilt zijn, vind je met de vergelijkingstool van Slimster.

FAQ