• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Hefschuifpui prijzen

Hefschuifpui prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.500,- Maximale kosten € 3.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.500,-
Prijs hefschuifpui, exclusief montage

Wil je geen grote verbouwing, maar toch zorgen voor meer licht in huis? Een hefschuifpui is dan een ideale oplossing. Ontdek meer over de mogelijkheden en kosten van een hefschuifpui.

Voordelen hefschuifpui

 • Eenvoudig te bedienen
 • Lage opstap
 • Inbraakwerend

Nadelen hefschuifpui

Wat is een hefschuifpui?

Een hefschuifpui is een normale schuifpui en werkt met een hendelmechanisme. Door de hendel te draaien, kan je het bewegende deel van de pui openen of sluiten. Dankzij de hendel bepaal je zelf of je de schuifpui op een kiertje zet of helemaal opent. Een hefschuifpui is makkelijker te bedienen dan bijvoorbeeld een kiepschuifpui, maar heeft wel een hogere prijs.

Kosten van een hefschuifpui

Met een hefschuifpui verbind je jouw tuin en woning met elkaar. Het plaatsen van een hefschuifpui brengt de nodige kosten met zich mee. Deze prijs is afhankelijk van de materiaalkeuze, afmetingen en de montagekosten.

Afmeting (h x b)
Delen
Prijs*
220 x 200 cm 2-delig (1 vast, 1 schuifdeel) € 1.500

* Vanaf-prijs hefschuifpui, incl HR++ glas en btw, excl. montage.

In de tabel vind je een indicatie van de hefschuifpui prijs exclusief plaatsing. Voor een exacte prijs vraag je gratis schuifpui-offertes aan via Slimster.

Hefschuifpui laten plaatsen
hefschuifpui
Meer inspiratie opdoen?

Schuifpui materialen vergelijken

Benieuwd hoe de verschillende schuifpui materialen zich tot elkaar verhouden qua prijs? Bekijk dan de schuifpui prijzen per materiaal. Of ontdek meer informatie over verschillende materialen:

hefschuifpui kopen

Prijsopbouw hefschuifpui

Mogelijkheden met een hefschuifpui

Heb je de keuze gemaakt om een grote schuifpui te laten plaatsen? Een hefschuifpui heeft geen maximale afmetingen en kan in elke situatie op maat worden gemaakt. Je bepaalt zelf hoe groot de hefschuifpui wordt en hoeveel delen de pui bevat. Doorgaans wordt er gekozen uit:

 • 2-delige hefschuifpui met 1 vast deel en 1 schuifdeel
 • 3-delige hefschuifpui met 1 vast deel en 2 schuifdelen
 • 4-delige hefschuifpui met 2 vaste delen en 2 schuifdelen

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden wat betreft de hefschuifpui indeling.

Verschillende soorten schuifpuien

De gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk voordeel van de hefschuifpui. De pui heeft een lage opstap, waardoor hij ideaal is voor mindervaliden, ouderen en kinderen. Ook kan de hefschuifpui in iedere gewenste afmeting worden geleverd.

Wil je een kleine schuifpui plaatsen en heb je weinig ruimte in huis? Dan is een kiepschuifpui wellicht een betere optie. En wat dacht je van een harmonicadeur, waarmee je jouw woning en tuin nog meer met elkaar verbindt.

Hefschuifpui laten monteren

Bij de plaatsing van een hefschuifpui moet je ook rekening houden met plaatsingskosten. Enkele factoren die een rol spelen bij de montagekosten zijn:

 • Het inmeten en installeren van de hefschuifpui
 • Eventueel breekwerk van de muur
 • Eventueel verwijderen oude schuifpui of deur
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Bespaar op hefschuifpui kopen en plaatsen

Vind de beste deal voor jouw nieuwe hefschuifpui door offertes te vergelijken. Vraag vrijblijvend schuifpui-offertes aan via Slimster en kom in contact met betrouwbare, regionale bedrijven. Je beslist zelf welke specialist de opdracht krijgt.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal