• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Openslaande tuindeuren prijzen

Openslaande tuindeuren prijzen

Minimale kosten € 1.500,- Maximale kosten € 2.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.850,-
Vanaf-prijs van openslaande deuren (180x220 cm) afhankelijk van materiaal, exclusief montage.

Wil je meer licht in je woning en tegelijkertijd je tuin bij je woning kunnen betrekken? Met openslaande tuindeuren maak je al met de eerste zonnestralen van het jaar je tuin een verlengde van je woonkamer. Openslaande deuren zijn beschikbaar in diverse materialen, maten en volledig naar eigen wens samen te stellen. Maar wat zijn de kosten van deze openslaande tuindeuren?

Voordelen openslaande tuindeuren plaatsen

  • Veel lichtinval in woning
  • Tuin wordt verlengde van de woning
  • Veel materialen en modellen mogelijk
dubbele terrasdeuren prijs

Wat kosten openslaande deuren?

Openslaande tuindeuren van 180 x 220 cm (b x h)
Prijs*
Kunststof tuindeuren € 1.200
Houten tuindeuren € 1.400
Aluminium tuindeuren € 1.700
Stalen tuindeuren € 1.900

*Vanaf-prijs van openslaande deuren incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

De openslaande deuren kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de materiaalkeuze en afmetingen. Ook de beglazing en extra opties zijn van invloed op de terrasdeuren prijzen.

In onderstaande tabel vind je een indicatie van de openslaande tuindeuren kosten. Deze prijzen zijn exclusief montage. Vraag voor een exacte openslaande deuren prijs inclusief plaatsing gratis tuindeur-offertes aan.

Openslaande deuren prijs vergelijken
kosten openslaande tuindeuren
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw openslaande tuindeuren

Materiaalkosten

Openslaande tuindeuren worden meestal samen met nieuwe kozijnen geplaatst. Wat kost een kozijn met openslaande deuren? De totaalprijs wordt onder meer bepaald door de materiaalkosten, die bestaan uit het kozijnmateriaal, de beglazing en eventuele extra opties.

Materiaal tuindeuren

De deurenkozijnen kunnen gemaakt worden van diverse materialen, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen zijn kunststof tuindeuren en houten terrasdeuren de goedkoopste en hebben tuindeuren van staal en aluminium terrasdeuren een hogere prijs.

Openslaande tuindeur beglazing

Openslaande deuren bestaan vaak grotendeels uit glas om extra lichtinval te creëren. Natuurlijk zijn dichte deuren ook mogelijk; deze worden vooral gebruikt voor garages en andere ruimtes waar je niet per se naar binnen wilt kijken.

De juiste beglazing zorgt voor een goede isolatie, helemaal in combinatie met isolerende deurkozijnen. De isolatiewaarde van kozijnen en beglazing wordt weergegeven met de U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van het materiaal.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Extra opties toevoegen

Openslaande tuindeuren worden ookwel stolpdeuren genoemd; het gaat hier om twee deuren die in elkaar sluiten. Bij stolpdeuren zit er geen kozijn tussen de twee deuren, waardoor je een grote opening kan creëren. Je hebt de keuze uit verschillende opties wanneer je dubbele tuindeuren laat plaatsen, zoals roeden, zijlichten en bovenlichten.

Grootte van de tuindeuren

De afmetingen van de dubbele tuindeuren zijn ook van invloed op de kosten. Hoe groter de deuren, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt.

terrasdeuren prijzen

Montagekosten

Het installeren van dubbele buitendeuren is niet eenvoudig en vraagt om de nodige expertise. Om kosten te besparen, kiezen mensen er soms voor om de montage zelf te verrichten. Laat je een expert de deuren installeren, dan kan je terugvallen op garantie. Ook bij het uitbesteden van de montage hoef je niet te veel te betalen. Door gratis offertes te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten.

De kosten van de plaatsing is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Het inmeten en installeren van de openslaande deuren
  • Eventueel breekwerk van de muur
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en deuren
  • Het uurtarief van de vakman
Besparen op de voorrij- en afvoerkosten Je kan eenvoudig besparen op de kosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Mooie en goedkope terrasdeuren laten plaatsen

Wil je jouw achterpui vervangen door openslaande tuindeuren? Voorkom dat je te veel betaalt en vergelijk gratis offertes via Slimster. Je bepaalt zelf met welke regionale specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

499 deuren-bedrijven vergelijken

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal