• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Bitumen dakbedekking prijzen

Bitumen dakbedekking prijzen

Is het dak van jouw woning toe aan nieuwe dakbedekking en heb je een plat dak? Bitumen dakbedekking is dan een goede optie, want deze dakbedekking beschermt jouw woning tegen het typisch Nederlandse weer.

Voordelen bitumen dakbedekking

 • Weerbestendig
 • Sterk materiaal
 • Oude laag niet altijd verwijderen
 • Te combineren met groendak

Nadelen bitumen dakbedekking

 • Relatief korte levensduur (25 jaar)
 • Kwetsbaar voor wortelgroei
Wat is bitumen? Bitumen is een vloeistof, gemaakt uit aardolie. Bitumen dakbedekking wordt met behulp van een brander aangebracht op een plat (of licht hellend) dak. Door de hitte smelt het bitumen vast aan het dak.

Kosten bitumen dakbedekking

De prijs van bitumen dakbedekking is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak en de afwerking. Maar ook verschillende plaatsingskosten zijn van invloed op de prijs.

We hebben de algemene dakbedekking prijzen voor je uitgezocht, maar in onderstaande tabel vind je de bitumen dakbedekking prijs per m2. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster.

Bitumen
Prijs per m2* € 45,-
Soort dak Plat of licht hellend dak
Levensduur 25 jaar
Waterdicht ++
Opmerkingen Jaarlijks onderhoud

* Vanaf-prijs bitumen dakbedekking, incl. plaatsing en btw.

Bitumen dakbedekking prijs vergelijken
Prijsopbouw bitumen dakbedekking 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten bitumen

De prijs van dakbedekking wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Je kan een bitumen dak op zichzelf plaatsen of deze dakbedekking combineren met andere materialen, zoals dakshingles. Ook de afwerking van het dak speelt een rol, net als eventuele extra opties. Wil je bijvoorbeeld een lichtstraat of dakraam laten plaatsen in het dak? Of duurzaam energie opwekken door zonnepanelen te laten monteren?

Wil je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe dakbedekking? Bekijk dan de dakbedekking voorbeelden.

Alleen voor platte daken? Bitumen dakbedekking wordt vaak geassocieerd met platte daken. Maar bitumen kan ook op licht hellende daken worden aangebracht, bijvoorbeeld samen met dakshingles.

Plaatsing bitumen dakbedekking

De plaatsing van de dakbedekking is ook van invloed op de kosten. Er zijn verschillende manieren om bitumen, ookwel dakleer of roofing genoemd, op het dak aan te brengen. Zo is het niet altijd nodig om de bestaande laag dakbedekking te verwijderen. Laat je informeren door een dakdekker over de mogelijkheden bij jouw woning.

Heeft jouw dak daarnaast veel hoeken en bochten? Dan merk je dit ook in de prijs: iedere hoek moet namelijk perfect worden afgewerkt om lekkages te voorkomen.

Voordelen Slimster-vakman

Niemand wil te veel betalen voor een dakdekker, maar je wilt natuurlijk wel kwaliteit. Door een dakdekker uit het Slimster-netwerk te kiezen, profiteer je van enkele voordelen:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de kosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo lopen de reiskosten van de vakman nooit te hoog op. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Eenvoudig de beste dakdekker vinden

Op zoek naar een dakdekker die bitumen dakbedekking plaatst? Vraag gratis dakbedekking-offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Deze experts kunnen je adviseren over de mogelijkheden en voorzien je van een prijsopgave. Je beslist vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakbedekking-offertes vergelijken
Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal