Houten carport prijzen
Vergelijk beste carport deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 1.700 Gemiddelde kosten € 2.200 Maximale kosten € 5.000
Houten carport prijzen incl. montage

Houten carport prijzen

Wil je een goedkope carport met een natuurlijke look? Dan is een houten carport maken een goed idee. Je kiest zelf of je de complete carport van hout laat maken of alleen de constructie. Dan kies je voor je houten carport een dak van ander materiaal, zoals glas, doorzichtig kunststof of geïsoleerde sandwichpanelen.

 • Goedkoop
 • Natuurlijke, klassieke uitstraling
 • Schilderbaar in elke kleur
 • Maatwerk mogelijk
 • Regelmatig onderhoud nodig
 • Minder duurzaam dan aluminium
 • Minder isolatie dan aluminium
Onderhoudsvrije carport?
Kies een aluminium carport

Prijzen carports hout

Wat kost een carport hout? Houten carport prijzen zijn afhankelijk van:

 • Type
 • Houtsoort
 • Formaat
 • Dakmateriaal
 • Dakvorm
 • Bestrating/fundering
 • Extra opties

Houten carport kosten zijn afhankelijk van het type houten carport dat je gaat plaatsen. Er zijn 3 soorten: een vrijstaande houten carport, houten carport aan huis en houten carport tussen 2 huizen.

Carportsoort
Gem. prijs met montage
Vrijstaande carport €3.200*
Carport aan huis €2.400
Carport tussen 2 huizen €2.300

*De vrijstaande carport prijs is hoger dan die van een carport aan huis en carport tussen 2 huizen, omdat er meer materiaal en tijd nodig is om de carport stevig aan de grond te bevestigen.

Carport hout plaatsen?
Gratis offertes

Houten carports worden veelal gemaakt van geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout, maar je kunt ook kiezen voor een ander houttype. Dit haalt wel de houten carport kosten omhoog.

Type hout
Prijsindicatie
Geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout
Eikenhout €€
Lariks Douglas hout €€
leaf
Hout met FSC-keurmerk
De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
Houten carport
Meer inspiratie opdoen?
Carport voorbeelden
Carport afmeting (lengte x breedte in meters)
Omschrijving
Prijsindicatie
Houten carport 6x3* of carport 6x4

enkele carport

kleinere auto

Houten carport 7,2x3,6*

enkele carport

grotere auto

€€
Houten carport 6x5 of houten carport 6x6

dubbele carport

kleinere auto's

€€€
Houten carport 7,2x7,2

dubbele carport

grotere auto's

€€€€

*Populaire formaten

Naast de in de tabel genoemde formaten kun je ook kiezen voor een ander formaat. Hoe hoger je voertuig, hoe hoger je houten carport en hoe langer je voertuig, hoe langer je carport moet worden. Voor grotere houten carports betaal je hogere houten carport prijzen.

Je kunt kiezen voor een houten carport die compleet van hout is gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een ander dakmateriaal. Dan kun je kiezen voor luxe carport dak materialen, die uiteraard de houten carport kosten doen stijgen.

Basis carport dak
Luxe carport dak
Hout Geïsoleerde sandwichpanelen
Aluminium Riet
Doorzichtig kunststof* Dakpannen
Glas*
Zeildoek

*Voordeel van doorzichtig kunststof en glas is dat het transparant is en daardoor zorgt voor meer licht onder de carport. Je kunt kiezen voor verschillende soorten glas, zoals veiligheidsglas of zonwerend glas.

Je hebt keuze uit een plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, koepeldak of een puntdak. Een carport hout plat dak is de goedkoopste optie. Kies je voor een andere dakvorm, dan betaal je een hogere houten carport prijs.

Houten carports prijzen zijn ook afhankelijk van de ondergrond. Is er geen bestrating, dan betaal je ook hier een bedrag voor. Soms is er voor een carport bouwen ook een lichte fundering nodig. Ook hiervoor betaal je extra houten carport kosten.

Extra opties

Mogelijkheden
Gemiddelde prijs
Verlichting met of zonder sensor

€150

Dakraam in carport

€750

Lichtkoepel in carport €950
Tuinhuis aan carport €1.500
Berging onder carport €2.000
Dakisolatie €3.500
Zonnepanelen op carport €4.000

Hoe meer specifieke wensen je hebt voor je houten carport, hoe hoger de houten carport prijzen. Verlichting onder de carport geeft niet zoveel extra houten carport kosten. Dakisolatie en zonnepanelen op je carport beinvloeden je houten carport kosten meer.

Houten carport aan huis
Carport vergunning nodig?
Carport vergunning

Prijsopbouw houten carport bouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrij
Afval

Houten carport bouwen door ervaren vakman

Wil je een houten auto overkapping laten plaatsen, dan ben je ook geld kwijt aan montage van de houten carport. Het uurtarief en de manier waarop de carport wordt geplaatst bepalen de arbeidskosten van de houten carport.

Een houten carport bouwen kan doorgaans in 1 werkdag. Zo geniet je vaak binnen 1 dag van je nieuwe hardhouten carport. Houten carport prijs weten? Vraag gratis carport offertes aan bij Slimster.

wrench
Bij een houten carport is regelmatig onderhoud nodig. Laat de carport iedere paar jaar schilderen om de levensduur te verlengen.

Vind de beste specialist voor plaatsing van jouw carport hout

Houten carport bouwen en op zoek naar een ervaren, betrouwbare vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met maximaal 4 vakmannen bij jou in de buurt en vergelijkt ze met elkaar. Je kiest degene uit die het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

Houten carport specialisten vergelijken?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal