• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 164.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Houten carport prijzen

Houten carport prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.700,- Maximale kosten € 5.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.200,-
Houten carport prijzen incl. montage

Wil je een goedkope carport met een natuurlijke look? Dan is een houten carport plaatsen een goed idee. Je kiest zelf of je de complete carport van hout laat maken of alleen de constructie. Dan kies je voor een dak van ander materiaal, zoals glas, doorzichtig kunststof of geïsoleerde sandwichpanelen.

Voordelen carport hout

 • Goedkoop
 • Natuurlijke, klassieke uitstraling
 • Schilderbaar in elke kleur
 • Maatwerk mogelijk

Nadelen carport hout

 • Regelmatig onderhoud nodig
 • Minder duurzaam dan aluminium
 • Minder isolatie dan aluminium

Onderhoudsvrije carport?

Prijzen carports hout

Wat kost een carport hout? Houten carport prijzen zijn afhankelijk van:

 • Type
 • Houtsoort
 • Formaat
 • Dakmateriaal
 • Dakvorm
 • Bestrating/fundering
 • Extra opties

Type houten carport

Houten carport kosten zijn op de eerste plaats afhankelijk van het type houten carport dat je wilt laten plaatsen. Je hebt keuze uit een vrijstaande carport, carport aan huis en carport tussen 2 huizen.

Carportsoort
Gem. prijs met montage
Vrijstaande carport €3.200*
Carport aan huis €2.400
Carport tussen 2 huizen €2.300

*De vrijstaande carport prijs is hoger dan die van een carport aan huis en carport tussen 2 huizen, omdat er meer materiaal en tijd nodig is om de carport stevig aan de grond te bevestigen.

Carport hout plaatsen?

Houtsoort

Houten carports worden veelal gemaakt van geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout, maar je kunt ook kiezen voor een ander houttype. Dit haalt wel de houten carport kosten omhoog.

Type hout
Prijsindicatie
Geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout
Eikenhout €€
Lariks Douglas hout €€

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
Houten carport
Meer inspiratie opdoen?

Formaat houten carport

Carport afmeting (lengte x breedte in meters)
Omschrijving
Prijsindicatie
Carport 6x3* of carport 6x4

enkele carport

kleinere auto

Carport 7,2x3,6*

enkele carport

grotere auto

€€
Carport 6x5 of carport 6x6

dubbele carport

kleinere auto's

€€€
Carport 7,2x7,2

dubbele carport

grotere auto's

€€€€

*Populaire formaten

De formaten in de tabel zijn de meest gebruikte formaten, maar je kunt ook kiezen voor een ander formaat. Voor een hoger voertuig, kies je voor een hogere houten carport en voor een langer voertuig een langere houten carport. Kortom: het houten carport formaat is afhankelijk van zijn functie! Hoe groter het formaat van de auto overkapping, hoe hoger de houten carport prijzen.

Dakmateriaal carport hout

Je kunt kiezen voor een houten carport die compleet van hout is gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een ander dakmateriaal. Dan heb je de keuze uit luxe carport dak materialen, die uiteraard de houten carport kosten omhoog halen.

Basis carport dak
Luxe carport dak
Hout Geïsoleerde sandwichpanelen
Aluminium Riet
Doorzichtig kunststof* Dakpannen
Glas*
Zeildoek

*Voordeel van doorzichtig kunststof en glas is dat het transparant is en daardoor zorgt voor meer licht onder de carport. Je kunt kiezen voor verschillende soorten glas, zoals veiligheidsglas of zonwerend glas.

Dakvormen carport hout

Naast een plat dak, kun je ook kiezen voor een zadeldak, lessenaarsdak, koepeldak of een puntdak. Een carport hout plat dak is de goedkoopste optie. Kies je voor een andere dakvorm, dan verhoogt dit de houten carport prijs.

Bestrating en fundering onder houten carport

Houten carports prijzen hangen ook af van de ondergrond. Is deze nog niet bestraat, dan betaal je ook een bedrag voor de bestrating. Soms is er voor een carport bouwen ook een lichte fundering noodzakelijk. Ook dat brengt extra houten carport kosten met zich mee.

Extra opties

Mogelijkheden
Gemiddelde prijs
Verlichting met of zonder sensor

€150

Dakraam in carport

€750

Lichtkoepel in carport €950
Tuinhuis aan carport €1.500
Berging onder carport €2.000
Dakisolatie €3.500
Zonnepanelen op carport €4.000

Hoe meer extra opties je kiest voor je houten carport, hoe hoger de houten carport prijzen. Voor verlichting onder de carport heb je niet zoveel extra houten carport kosten. Dakisolatie en zonnepanelen op je carport hebben meer invloed op je houten carport kosten.

Houten carport aan huis
Carport vergunning nodig?

Prijsopbouw houten carport bouwen

Houten carport bouwen door ervaren vakman

Wil je een houten auto overkapping laten plaatsen, dan ben je ook geld kwijt aan montage van de houten carport. Het uurtarief en de manier waarop de carport wordt geplaatst bepalen de arbeidskosten van de houten carport.

Een houten carport bouwen kan doorgaans in 1 werkdag. Zo geniet je vaak binnen 1 dag van je nieuwe hardhouten carport. Houten carport prijs weten? Vraag gratis carport offertes aan bij Slimster.

Bij een houten carport is regelmatig onderhoud nodig. Laat de carport iedere paar jaar schilderen om de levensduur te verlengen.

Vind de beste specialist voor plaatsing van jouw carport hout

Houten carport bouwen en op zoek naar een ervaren, betrouwbare vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met maximaal 5 vakmannen bij jou in de buurt en vergelijkt ze met elkaar. Je kiest degene uit die het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

Houten carport specialisten vergelijken?

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Badinstallaties Betucom
Rob't Hart Aannemers
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal