Wat kost een lichtkoepel?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 400
Gemiddelde kosten € 900
Maximale kosten € 1.400
Gemiddelde prijs lichtkoepel inclusief plaatsen.

Wat kost een lichtkoepel plaatsen?

Als je een lichtkoepel laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Materiaal, model, formaat en extra opties: al deze keuzes zijn van invloed op de prijs. En wat zijn de lichtkoepel plaatsen kosten? We zetten de verschillende opties en lichtkoepel prijzen op een rij.

Kosten lichtkoepel

Soorten Gemiddelde prijs
Lichtkoepel incl plaatsen € 400 - 1.400

Gemiddelde lichtkoepel prijzen inclusief montage.

Wat kost een lichtkoepel plaatsen? De lichtkoepel prijzen zijn onder meer afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de montage. Gemiddeld kost een lichtkoepel 400 tot 1.400 euro, maar deze prijs kan verschillen. Houd bijvoorbeeld rekening met een meerprijs voor een grotere lichtkoepel, betere isolatie, elektrische bediening of andere materialen.

Benieuwd naar de lichtkoepel prijs voor jou? Vraag dan offertes aan en kom in contact met specialisten die in jouw regio werken.

Vergelijk lichtkoepel specialisten

Prijsopbouw lichtkoepel

 • Materiaal
 • Formaat
 • Model

 • Extra opties
 • Montage
lichtkoepel kosten

Materiaalkosten lichtkoepel

Het materiaal heeft een grote invloed op de kosten. Er zijn verschillende materialen voor de dakopstand en voor de beglazing van een lichtkoepel, ieder met zijn eigen prijskaartje en kenmerken. Daarnaast heb je de keuze uit diverse afmetingen en modellen.

Kosten dakopstand lichtkoepel

 • Goedkoopste dakopstand: AVP of PVC
 • Standaard dakopstand: polyester
 • Duurste dakopstand: ISO polyester

De PVC dakopstanden zijn een goede budget oplossing als isolatie niet erg belangrijk is. Is isolatie wel belangrijk, ga dan voor de duurdere polyester (of ISO polyester) dakopstand.

Kosten beglazing lichtkoepel

Een lichtkoepel is voorzien van beglazing. De prijs van de lichtkoepel is afhankelijk van de beglazing. Je hebt de volgende opties:

 • Goedkoopste lichtkoepel: acrylaat (PPMA)
 • Standaard lichtkoepel in huis: polycarbonaat
 • Duurste lichtkoepel: glas

Formaat lichtkoepels

Het formaat van de lichtkoepel speelt ook een rol bij de prijs. Hoe groter de lichtkoepel, hoe meer materiaal er nodig is. Daarnaast kan je kiezen uit een standaard afmeting of een maatwerk formaat. Standaard afmetingen zijn bijvoorbeeld een lichtkoepel van 40 x 40, lichtkoepels van 100 x 100 of een dakkoepel van 100 x 150. Kies je voor een lichtkoepel op maat? Dan wordt een meerprijs gerekend om de lichtkoepel te maken.

Let op: bij lichtkoepels worden 3 verschillende maten genoemd.

 • Dagmaat: maat van lichtinval
 • Daksparing: maat van gat in het dak
 • Buitenmaat: de kap

Heb je al een gat in het dak en beperkte ruimte ivm balkenconstructie? Dan reken je met de daksparing. In andere gevallen reken je met dagmaat.

Soorten & vormen

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in vele soorten en modellen. Ga je voor een vierkante, ronde, rechthoekige of piramidevormige lichtkoepel? Of laat je liever een vlakke lichtkoepel plaatsen? Zit de ruimte niet direct onder het dak of naast de gevel? Dan is een daglichtbuis wellicht een optie.

goedkope lichtkoepel
dakkoepel prijs
lichtkoepel plat dak kosten
lichtkoepel plaatsen kosten

Meerprijs van extra opties

Wil je extra opties toevoegen aan de lichtkoepel? Je kunt een lichtkoepel op maat samenstellen en zo helemaal aan je wensen aanpassen.

Ventilerende lichtkoepel

Wil je meer daglicht in een vochtige ruimte, zoals een badkamer of toilet? Denk dan ook goed na over de ventilatie, want dit is op deze plekken in huis ook heel belangrijk. Door een lichtkoepel met ventilatie te plaatsen, zorg je voor voldoende frisse lucht én daglicht in deze ruimte. Je kunt een ventilerende lichtkoepel op 2 manieren laten openen: handmatig of automatisch. Ga je voor een elektrische lichtkoepel, dan valt de prijs uiteraard wat hoger uit.

Elektrische lichtkoepel

Elektrische dakkoepels geven net wat meer comfort en luxe dan wanneer je daklichten handmatig moet openen. Vooral handig als de lichtkoepel hoog in het dak zit.

De hogere prijs van een elektrisch daklicht komt door de elektrische bediening. De elektrische lichtkoepel prijzen zie je in de prijzentabel eerder op deze pagina. De prijs van een automatische lichtkoepel wordt niet alleen bepaald door de bediening, maar ook door de materiaalkeuze, afmetingen van de koepel en eventuele extra opties.

Regensensor voor dakkoepel met ventilate
Staat de lichtkoepel open terwijl je van huis bent, en gaat het regenen? Je kan een elektrische lichtkoepel uitrusten met een regensensor. Deze sensoren sluiten het raam automatisch wanneer het begint te regenen. Zo voorkom je wateroverlast in huis.

Inbraakwerende lichtkoepel

Verouderde of plastic lichtkoepels kunnen het inbrekers makkelijk maken om binnen te komen. Om deze reden (en door de isolatie) wordt er nauwelijks nog gebruikgemaakt van enkelwandige, plastic lichtkoepels in woningen. Er zijn tegenwoordig veel inbraakwerende lichtkoepels op de markt. Deze lichtkoepels hebben veiligheidsglas of inbraakwerend polycarbonaat, een stevige opstand en schroeven die niet eenvoudig te verwijderen zijn.

Ook is het mogelijk om een rekwerk of barrièrestang te plaatsen om te voorkomen dat ongenode gasten door de koepel komen. Let bij de aanschaf van een lichtkoepel altijd op het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zonwering of raamdecoratie

Je kunt je nieuwe lichtkoepel voorzien van zonwering of raamdecoratie. Laat een screen plaatsen om de zon en hitte buiten te houden, of ga bijvoorbeeld voor een verduisterend rolgordijn in de slaapkamer.

Lichtkoepel monteren door ervaren vakman

Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist die je lichtkoepel kan installeren? De kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is er al een gat in het dak of moet de dakconstructie worden aangepast? Laat je een oude lichtkoepel vervangen door een nieuwe koepel in hetzelfde formaat? De lichtkoepel vervangen kosten zijn dan lager, omdat de koepel in het bestaande gat past.

Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de voorrijkosten van het bedrijf eenvoudig in de hand. Door specialisten te vergelijken via Slimster, profiteer je van nog meer voordelen:

 • Snelle plaatsing
 • Garantie na montage
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe lichtkoepel

Lichtkoepel prijzen

Wil je een nieuwe lichtkoepel kopen en laten plaatsen? Vergelijk eenvoudig regionale vakmannen door gratis offertes aan te vragen via Slimster. Je legt de bedrijven naast elkaar op het gebied van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt.

Direct lichtkoepel specialisten vergelijken

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis lichtkoepel offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een lichtkoepel?