Javascript is disabled, features may not work
Lichtkoepel vervangen
Vergelijk beste dakraam deals
 • Gratis & vrijblijvend

Lichtkoepel vervangen

Is het tijd om je oude lichtkoepel te vervangen? Er zijn verschillende redenen voor het vervangen van een oude dakkoepel. Het voordeel is dat het vervangen van oude dakkoepels goedkoper is dan het plaatsen van een compleet nieuwe lichtkoepel.

Waarom lichtkoepel vervangen?

 • Lichtkoepel is beschadigd
 • Lichtkoepel is verouderd
 • Andere wensen, bijvoorbeeld vorm of materiaal
 • Betere isolatie gewenst
platdakraam vervangen

Is het nieuwe daklicht precies hetzelfde qua formaat en vorm als de huidige lichtkoepel? Je kunt dan ook de lichtkoepel vervangen zonder dakopstand. De huidige dakopstand blijft dan op zijn plek en je vernieuwt alleen de koepel. Dit is een snelle en goedkope manier van een lichtkoepel vernieuwen en kan je in sommige gevallen ook goed zelf doen.

dakkoepel vervangen

In bepaalde gevallen is het verstandig de hele lichtkoepel te vervangen. De lichtkoepel renovatie is dan wat uitgebreider en je schakelt hier het best een specialist voor in. De specialist doorloopt doorgaans de volgende stappen:

 1. Oude lichtkoepel en dakopstand verwijderen
 2. Nieuwe dakopstand monteren
 3. Nieuwe koepel op dakopstand plaatsen

Heeft de nieuwe lichtkoepel een ander formaat of andere vorm dan de bestaande dakkoepel? Dan moet de specialist ook een grotere uitsparing maken in het dak, of juist de bestaande uitsparing verkleinen.

Wat is levensduur lichtkoepel?

De levensduur van een lichtkoepel is gemiddeld 20 jaar, afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en het onderhoud. Zo is polycarbonaat sterker dan glas of acrylaat en gaat een polycarbonaat platdakraam langer mee. Toch kan een kleine beschadiging bij ieder materiaal leiden tot lekkages of condensvorming. Het is dus belangrijk om de lichtkoepels goed te onderhouden en tijdig te repareren.

Hoe lichtkoepel onderhouden?

Hoe kan je een lichtkoepel onderhouden zodat deze lang meegaat? Regelmatig onderhoud is vereist om de levensduur van lichtkoepels te verlengen. Controleer de koepel op beschadigingen en reinig de daklichten periodiek.

De binnenzijde van de koepel is zelf eenvoudig te reinigen, maar de buitenzijde vraagt wat meer tijd en energie. Je kunt dit ook eenvoudig laten uitvoeren door een vakman.

Beste deal voor lichtkoepel vervangen

Is jouw oude lichtkoepel aan vervanging toe? Je kan dit het beste overlaten aan een betrouwbare specialist, die verstand van zaken heeft. Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster en laat je informeren over alle mogelijkheden. Vergelijk offertes van verschillende regionale bedrijven en beslis welke vakman de opdracht krijgt.

Eenvoudig de beste lichtkoepel specialist vinden

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal