Daglichtbuis plaatsen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 400
Gemiddelde kosten € 437
Maximale kosten € 475
Vanaf-prijs daglichtbuis.

Wil je een moeilijk bereikbare ruimte van daglicht voorzien? Een daglichtbuis is ideaal als deze ruimte niet direct onder het dak zit. Met behulp van deze daglichtbuis, ook wel lichttunnel of daglichtspot genoemd, haal je het natuurlijke licht eenvoudig naar binnen.

Voordelen daglichtbuis

 • Grote lichtopbrengst
 • Stralingswarmte & UV-straling tegengehouden
 • Goed geïsoleerd
 • Ideaal in ruimtes met weinig daglicht
 • Minder energieverbruik
 • Snel & eenvoudig installeren

Nadelen daglichtbuis

 • Minder geschikt voor grote ruimtes

Wat is een daglichtbuis of light tube?

daglichtbuis

Een daglichtbuis of light tube zorgt voor daglicht op plekken die niet direct onder het dak of aan de gevel zitten. De light tube bestaat uit een compacte koepel die op het dak geplaatst wordt. Het daglicht wordt vervolgens via een reflecterende buis naar de ruimte in huis geleid. In feite werkt een daglichtbuis als een natuurlijke plafonniere, waarbij diffuus daglicht de ruimte in komt.

Wat kost een daglichtbuis exclusief montage?

Soort lichtkoepel Prijs*
Daglichtbuis € 400 - 600
Meerprijs extra verlengbuis € 50 - 200

* Vanaf-prijs lichtkoepel tubes exclusief montage.

Wat kost een daglichtbuis? Deze light tubes zijn goedkoper dan normale lichtkoepels. Er is minder materiaal nodig, maar ook de montage is eenvoudiger. De daglichtbuis prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de plek van de daglichtbuis en het formaat. In de prijslijst vind je de gemiddelde kosten van een daglichtbuis exclusief montage.

Liever de daglichtbuis prijs weten inclusief montage? Vraag dan lichtkoepel offertes aan en kom in contact met enkele specialisten.

Meer info?
Lichtkoepel prijzen

Vergelijk daglichtbuis specialisten

daglichtbuis prijzen
daglichtbuis prijs
solatube prijs

Daglichtbuis merken

Bij een daglichtbuis denken de meeste mensen aan een Solatube. Solatube is het merk dat als eerste een daglichtbuis op de markt bracht. Daglichtbuizen zijn verkrijgbaar in meer merken, bijvoorbeeld Velux, Skytube, Fakro of Sunpike.

De meest gebruikte lichtbuis is de Solatube 160 DS. Deze lichttube kost gemiddeld 400 euro, exclusief montage. Deze daglichtbuis is geschikt voor renovaties en nieuwbouw.

Waar daglichtbuis plaatsen?

Op welke plekken kan je een daglichtbuis installeren? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Daglichtbuis in schuin dak
 • Daglichtbuis in plat dak
 • Daglichtbuis in grond, bv voor lichtinval in kelder
 • Daglichtbuis in gevel

Waar een lichtkoepel alleen geschikt is voor platte of licht hellende daken, kan een daglichtbuis ook in schuine daken worden geplaatst. Daarnaast kan je de light tubes ook installeren in de gevel of in de grond. Zo kan je ook een kelder of ruimte op de begane grond verlichten.

Daglichtbuis op maat plaatsen

Wil jij de badkamer, het toilet of de overloop van meer natuurlijk licht voorzien? Ga dan voor een lichttunnel in het dak of de gevel. Schakel de hulp in van een betrouwbare vakman, om verzekerd te zijn van een goede en snelle plaatsing. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven, waarna je zelf bepaalt wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken kan je flink besparen op de kosten.

Besparen op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn, waardoor je nooit te veel betaalt voor de voorrijkosten van de vakman.

Beste deal vinden voor nieuwe daglichtbuis

Daglichtbuis

Ben je op zoek naar een specialist die jouw lichtkoepel tubes voordelig en goed kan plaatsen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan via Slimster. Je kan tot wel 4 regionale bedrijven vergelijken op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat.

Eenvoudig de beste lichttunnel specialist vinden

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis lichtkoepel offertes?
Geheel vrijblijvend
Daglichtbuis plaatsen