Vergunning carport nodig?

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Carport vergunning nodig?

Als je een carport bouwen wilt, is een van de eerste vragen die in je opkomt: heb ik een vergunning nodig voor een carport? Kun je een carport vergunningvrij laten plaatsen of moet je een carport vergunning aanvragen voor je een nieuwe carport plaatsen kunt?

Heb ik een carport vergunning nodig of is mijn carport vergunningvrij?

Een carport vergunning is soms noodzakelijk om de veiligheid van bewoners en omwonenden te garanderen. In de meeste gevallen is een carport vergunningsvrij, maar er zijn wel uitzonderingen. Of je wel of geen carport vergunning nodig hebt, hangt af van:

  • Grootte van de carport
  • Hoogte van de carport
  • Of je wanden laat bouwen in de carport
  • Afstand in het achtererfgebied
  • Strekkende meters langs de perceelgrens

Regels voor vergunning carport verschillen per gemeente

Wil je precies weten wat de regels zijn omtrent een carport vergunning? Check dit bij het Omgevingsloket of bij je gemeente. De regels voor de aanvraag van een vergunning carport verschillen namelijk per gemeente.

Carport incl. vergunning regelen?
Gratis offertes

Kosten vergunning carport

Als je een carport vergunning moet aanvragen, wat kost deze vergunning carport dan? Dat verschilt per gemeente, maar de kosten zijn ongeveer 2,5% van de bouwkosten met een minimum van 78,75 euro. De kosten kunnen wel flink oplopen, het verschil tussen gemeentes is groot.

Hoe lang duurt een aanvraag voor vergunning carport?

Je moet rekening houden met 14 weken voor de aanvraag van een carport vergunning. Binnen 8 weken krijg je te horen of de vergunning carport aanvraag is goedgekeurd. Daarna volgt een periode van 6 weken, waarin omwonenden bezwaar kunnen maken. Na deze 6 weken wordt de carport vergunning verleend.

Carport plaatsen én carport vergunning door vakman

Carport vergunning

Carport bouwen, waarbij je een vergunning carport nodig hebt? Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen bij jou uit de regio. Deze vakmannen regelen naast de carport plaatsing ook de carport vergunning aanvraag. Vergelijk de vakmannen op basis van prijs en kwaliteit. Kies de vakman met de beste deal.

Carport plaatsen inclusief vergunning?

Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
verandalux
tanerflex
soltectum
IM2 bouw
DRS projecten
AS memi bouw en renovatie
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis carport offertes?
Geheel vrijblijvend
Vergunning carport nodig?