Carport tussen 2 huizen prijzen

Minimale kosten € 1.900
Gemiddelde kosten € 2.300
Maximale kosten € 4.000
Carport tussen 2 huizen prijzen incl. montage

Een carport tussen twee huizen deel je met je buren. De carport prijs deel je ook; dat maakt jouw carport kosten laag. De carport tussen twee woningen is ook een goedkope optie, omdat je vaak maar weinig materiaal nodig hebt. Soms heb je enkel een overkapping nodig. Dit type carport kan ook een overkapping tussen huis en garage zijn.

Voordelen carport tussen 2 huizen

 • Goedkoop: gedeelde kosten
 • Minder materiaal nodig
 • Droog je huis/garage instappen

Nadelen carport tussen 2 huizen

 • Samen keuzes maken

Wat kost een carport tussen 2 huizen?

Carport tussen 2 woningen prijzen zijn afhankelijk van:

 • Materiaal
 • Formaat
 • Dakmateriaal
 • Dakvorm
 • Bestrating/fundering
 • Extra opties
Carport tussen 2 huizen plaatsen
Gratis offertes

Materiaal carport tussen 2 huizen

Carports tussen 2 huizen zijn meestal gemaakt van hout of aluminium. Een aluminium carport tussen 2 huizen is duurder dan een houten carport tussen 2 huizen. Voordeel van een carport van aluminium is dat hij minder onderhoud nodig heeft dan een carport van hout.

Carport materiaal Gemiddelde prijs Uitstraling Levensduur Onderhoud Isolatie
Houten carport €2.200 Klassiek + Regelmatig +
Aluminium carport €3.500 Modern ++ Nauwelijks ++
Stalen carport €3.500 Modern ++ Nauwelijks ++
Aluminium/staal combi €3.800 Modern ++ Nauwelijks ++
Kunststof carport €3.000 Divers ++ Nauwelijks +
Betonnen carport €4.000 Stoer ++ Nauwelijks ++
Carport tussen twee huizen
Meer inspiratie opdoen?
Carport voorbeelden

Formaat carport tussen 2 huizen

Carport (lengte x breedte in meters) Omschrijving Prijsindicatie
Carport 6x5 of carport 6x6

dubbele carport

kleinere auto's

€€
Carport 7,2x7,2

dubbele carport

grotere auto's

€€€

Hierboven staan de 2 meest populaire formaten voor een carport tussen 2 huizen. Ook kiezen voor een ander formaat is natuurlijk mogelijk.

Wil je een afscheiding in het midden van de carport plaatsen? Dan heb je een bredere carport nodig. Kortom: het formaat van de carport is afhankelijk van de functie! Hoe groter de carport tussen twee huizen, hoe hoger de carport tussen 2 huizen prijzen.

Een overkapping tussen huis en garage, die sterk lijkt op een overkapping tussen 2 huizen, hoeft uiteraard niet een dubbele carport te zijn. Het formaat van een overkapping tussen huis en garage is dan ook vaak kleiner. Dit maakt de prijs van de overkapping tussen huis en garage goedkoper dan die van de caport tussen 2 huizen.

Dakmateriaal carport tussen 2 huizen

Je kunt kiezen voor een carport tussen twee woningen/voor een overkapping tussen huis en garage, die hetzelfde materiaal heeft voor de constructie en het dak, bijvoorbeeld een compleet houten carport of een compleet aluminium carport. Ook kiezen voor twee verschillende materialen voor de contstructie en het dak is een mogelijkheid. Je kunt dan kiezen voor luxe carport dak materialen, die natuurlijk de carport kosten omhoog halen.

Basis carport dak Luxe carport dak
Hout Geïsoleerde sandwichpanelen
Aluminium Riet
Doorzichtig kunststof* Dakpannen
Glas*
Zeildoek

*Voordeel van doorzichtig kunststof en glas is dat het transparant is en daardoor zorgt voor meer licht onder de carport. Je kunt kiezen voor verschillende soorten glas, zoals veiligheidsglas of zonwerend glas.

Dakvormen carport tussen 2 huizen

Voor een carport tussen twee huizen of een overkapping tussen huis en garage wordt meestal gekozen voor een plat dak, maar je kunt ook kiezen voor een zadeldak, lessenaarsdak, koepeldak of een puntdak. Uiteraard zorgt dit voor hogere carport prijzen.

Bestrating en fundering onder carport tussen 2 huizen

Ook de ondergrond heeft invloed op de carport tussen 2 woningen prijzen. Is de ondergrond nog niet bestraat, dan moet je ook hiervoor betalen.Voor een carport bouwen is soms ook een lichte fundering noodzakelijk. Ook dit zorgt voor extra carport tussen 2 huizen kosten.

Extra opties

Mogelijkheden Gemiddelde prijs
Verlichting met of zonder sensor

€150

Dakraam in carport

€750

Lichtkoepel in carport €950
Tuinhuis aan carport €1.500
Berging onder carport €2.000
Dakisolatie €3.500
Zonnepanelen op carport €4.000

Hoe meer extra opties je voor je carport tussen 2 woningen kiest, hoe hoger de carport prijzen. Dakisolatie en zonnepanelen op je carport hebben veel invloed op je carport kosten. Verlichting onder de carport heeft veel minder invloed op de carport kosten.

Carport vergunning nodig?
Carport vergunning

Prijsopbouw carport tussen 2 huizen bouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrij
Afval

Carport tussen 2 huizen bouwen door ervaren vakman

Voor een carport tussen 2 huizen of overkapping tussen huis en garage plaatsen, betaal je niet alleen materiaalkosten, maar ook arbeidskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het uurtarief en de manier waarop de auto overkapping geplaatst wordt. Je betaalt voor de montage van een carport tussen 2 huizen relatief minder geld, omdat de carport tussen 2 muren kan worden geplaatst en de vakman minder tijd kwijt is aan bevestiging aan de grond.

Een carport tussen 2 huizen plaatsen, kan meestal in 1 werkdag. Zo genieten jij en je buren vaak binnen 1 dag van jullie nieuwe carport. Wil je weten wat de prijs is van een carport tussen 2 huizen? Vraag dan gratis carport offertes aan bij Slimster.

Als extra optie kun je kiezen voor een afscheiding, zodat er 2 afzonderlijke carports ontstaan en je meer privacy hebt onder je carport.

Vind de beste specialist voor plaatsing van jouw carport tussen 2 huizen

Carport tussen 2 huizen prijzen

Carport tussen 2 huizen bouwen en samen met je buren op zoek naar een betrouwbare, ervaren vakman? Vraag gratis en vrijblijvend offertes bij ons aan. Je komt direct in contact met 4 vakmannen uit jouw omgeving en kun je ze samen met je buren met elkaar vergelijken. Je kiest voor degene die het beste bij jullie en jullie wensen past en vind de beste deal.

Carport tussen 2 huizen specialisten vergelijken?

Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
verandalux
tanerflex
soltectum
IM2 bouw
DRS projecten
AS memi bouw en renovatie
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis carport offertes?
Geheel vrijblijvend
Carport tussen 2 huizen prijzen