• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 150.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Inrichten werkplek thuis? Hier zijn 5 thuiswerk tips
Ga naar

Inrichten werkplek thuis? Hier zijn 5 thuiswerk tips

Thuiswerk is fijn. Je hebt geen reistijd en kunt je tijd flexibeler indelen. Maar hoe kun je prettig en geconcentreerd thuiswerken? Lees hier hoe je de ideale werkplek thuis creëert. Hier zijn 5 thuiswerk tips!

Thuiswerk tip 1: Juiste lichtinval

Prettig en geconcentreerd thuiswerken gaat beter met de juiste lichtinval. Kies een werkplek thuis bij het raam, waar het zonlicht naar binnen schijnt. Je wilt natuurlijk niet dat de zon op je beeldscherm reflecteert of in je ogen schijnt tijdens het thuiswerken. Doseer de hoeveelheid licht op je thuis werkplek met de juiste raamdecoratie, zoals shades, jaloezieën of een rolgordijn.

Nieuwe raamdecoratie?

Thuiswerk tip 2: Een opgeruimd bureau

thuis werkplek

Neem plaats achter een opgeruimd bureau. Dat geeft rust in je hoofd tijdens het thuiswerk. Met teveel spullen om je heen, ben je sneller afgeleid. Geconcentreerd thuiswerken doe je achter een geordend, liefst zo leeg mogelijk bureau.

Denk bij thuiswerk ook aan een goede bureaustoel en de juiste werkhouding. Ga rechtop zitten, zet je voeten stevig op de grond en wissel houdingen af!

Thuiswerk tip 3: Voldoende zuurstof

Haal planten in huis, want zij geven je zuurstof tijdens het thuis werken! Ook goede ventilatie zorgt voor frisse lucht bij je werkplek thuis. Zet een raam open of open je tuindeuren. Richt je serre in als ideale thuiswerkplek, want ook daar krijg je veel zuurstof binnen. Frisse lucht zorgt voor werklust en energie. Precies wat jij nodig hebt voor effectief thuiswerken!

Thuiswerk tip 4: Rustige kleuren

Wist je dat kleuren invloed hebben op je werkhouding? Van neutrale kleuren om je heen, krijg je rust in je hoofd. Kies daarom voor rustige kleuren op de muur van je thuiswerkplek, zoals wit, grijs of lichtblauw. Deze rustige basiskleur kun je aanvullen met een accentkleur. Wil je prettig thuiswerk met creativiteit? Kies dan voor geel of paars. Roze geeft plezier aan je werk en rood meer zelfvertrouwen tijdens het thuis werken.

Muren laten schilderen?

Thuiswerk tip 5: Neem voldoende pauzes

werk pauze

Even een kop koffie drinken, iets eten of een klein klusje doen in huis. Tussendoor pauzeren tijdens het thuis werken, bevordert je werkprestaties. Bovendien is je lichaam in beweging en zijn je ogen en hersenen even weg van het beeldscherm. Dat is beter voor je gezondheid! Het beste kun je tijdens het thuiswerken elk uur een korte pauze nemen. Zo start je steeds met hernieuwde focus en energie aan je thuiswerk.

Thuis werken met plezier

Met de bovenstaande tips thuiswerken kun je prettig en geconcentreerd aan de slag op je thuiswerkplek. Dat geeft niet alleen betere werkprestaties, maar ook meer plezier in thuiswerk! Geniet van je thuiswerkdag!

Deel deze pagina