Javascript is disabled, features may not work
Sloopmelding
Vergelijk beste asbestverwijdering deals

Sloopmelding

Het bouwsluit bevat voorschriften voor het bouwen, gebruiken en slopen van bouwwerken. Voor het zelf verwijderen van asbest geldt dat je altijd een sloopmelding moet doen bij jouw gemeente. Voor het verwijderen van asbest met een oppervlakte van meer dan 10 vierkante meter geldt dat er altijd een sloopmelding moet worden gedaan. In andere situaties is het afhankelijk van het soort asbest en de staat waarin de asbest is aangetroffen.

Asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Termijn van sloopmelding

Wanneer je zelf asbest wilt verwijderen met een relatief klein oppervlakte moet je minimaal vier weken voor aanvang een sloopmelding aanvragen. In bepaalde omstandigheden mag het termijn worden verkort tot slechts 5 dagen. Denk bijvoorbeeld aan een directe noodzaak tot sloop of een calamiteit. Ook bij reparatie- of mutatiewerkzaamheden is het mogelijk om het termijn te verkorten tot slechts 5 dagen.

Vereisten gegevens bij een sloopmelding

Wanneer je een sloopmelding wilt aanvragen heb je een aantal gegevens nodig. Allereerst moet je in het bezit te zijn van een asbestinventarisatie rapport, dit rapport is opgesteld door een vakkundig persoon die jouw situatie heeft geïnspecteerd op asbest. Daarnaast dien je de naam en het adres van de eigenaar van het betreffende sloopwerk te vermelden. Tot slot moet je de naam van de persoon noteren die de asbest daadwerkelijk zal verwijderen en afvoeren.

Meer over asbestinventarisatie?
Asbest rapport

Beroepsmatig laten verwijderen

Er komt een hoop kijken bij het verwijderen en afvoeren van asbest. In tegenstelling tot het zelf verwijderen van asbest hoef je bij beroepsmatige asbestverwijderaars geen sloopmelding aan te vragen. Onze aangesloten specialisten willen je graag helpen bij dit proces en kunnen al het administratieve gedoe uit handen nemen. Via Slimster kun je daarom eenvoudig tot maximaal 4gratis offertes aanvragen. Zo kom je eenvoudig in contact met aangesloten bedrijven die in jouw regio werkzaam zijn.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal