• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Nen 2991

  Nen 2991

  Het NEN (Nederlandse normen) stelt normen op en zorgt er uiteindelijk voor dat deze worden nageleefd. Eén van normen die belangrijk en relevant is met betrekking tot asbest is de NEN-2991. Binnen deze norm wordt beschreven hoe de lucht of asbestverdachte oppervlakten op risico’s kunnen worden beoordeeld in en rondom panden waar asbest is te vinden.

  De NEN 2991 is als het waren een handleiding die dient om blootstellingsgevaren in kaart te brengen. De aangesloten specialisten gebruiken deze richtlijnen dan ook om de risico’s objectief te kunnen beoordelen.

  Asbest laten verwijderen?

  Waarom moet je risico's beoordelen?

  Het beoordelen van de risico’s is essentieel wanneer je sloopwerkzaamheden, totale sloop of bepaalde delen van de constructies wilt verwijderen in of rondom jouw pand. De richtlijnen die staan beschreven in de NEN 2991 vormen tevens de basis voor het asbestbeheersplan.

  Beheersplan laten opstellen

  asbest beheersplan opstellen

  Onze aangesloten specialisten maken gebruik van de richtlijnen van de NEN 2991 om objectief en zo volledig mogelijk asbest beheersplannen op te stellen. Een asbestbeheersplan wordt trouwens alleen opgemaakt wanneer het asbest in/of aan materialen niet kan worden verwijderd. Volgens de wet is het namelijk niet verplicht om asbest te verwijderen, waardoor het in veel gevallen slimmer is om asbest in haar originele staat te behouden.

  Meer over omgaan met asbest?

  Meer informatie over de NEN 2991 ontvangen?

  Wil je meer weten over de richtlijnen die in deze norm worden besproken? Via Slimster kun je eenvoudig tot maximaal 4 gratis offertes opvragen bij aangesloten specialisten. Zij zullen met je meekijken en bepalen of een beheersplan noodzakelijk is in jouw situatie.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal