Javascript is disabled, features may not work
Nen 2991
Vergelijk beste asbestverwijdering deals

Nen 2991

Het NEN (Nederlandse normen) stelt normen op en zorgt er uiteindelijk voor dat deze worden nageleefd. Eén van normen die belangrijk en relevant is met betrekking tot asbest is de NEN-2991. Binnen deze norm wordt beschreven hoe de lucht of asbestverdachte oppervlakten op risico’s kunnen worden beoordeeld in en rondom panden waar asbest is te vinden.

De NEN 2991 is als het waren een handleiding die dient om blootstellingsgevaren in kaart te brengen. De aangesloten specialisten gebruiken deze richtlijnen dan ook om de risico’s objectief te kunnen beoordelen.

Asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Waarom moet je risico's beoordelen?

Het beoordelen van de risico’s is essentieel wanneer je sloopwerkzaamheden, totale sloop of bepaalde delen van de constructies wilt verwijderen in of rondom jouw pand. De richtlijnen die staan beschreven in de NEN 2991 vormen tevens de basis voor het asbestbeheersplan.

Beheersplan laten opstellen

Onze aangesloten specialisten maken gebruik van de richtlijnen van de NEN 2991 om objectief en zo volledig mogelijk asbest beheersplannen op te stellen. Een asbestbeheersplan wordt trouwens alleen opgemaakt wanneer het asbest in/of aan materialen niet kan worden verwijderd. Volgens de wet is het namelijk niet verplicht om asbest te verwijderen, waardoor het in veel gevallen slimmer is om asbest in haar originele staat te behouden.

Meer over omgaan met asbest?
Beheersplan Asbest

Meer informatie over de NEN 2991 ontvangen?

Wil je meer weten over de richtlijnen die in deze norm worden besproken? Via Slimster kun je eenvoudig tot maximaal 4 gratis offertes opvragen bij aangesloten specialisten. Zij zullen met je meekijken en bepalen of een beheersplan noodzakelijk is in jouw situatie.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal