Energiezuinige vrieskasten

Energiezuinige vrieskasten

Een vrieskast is een hoge staande vriezer met veel vriesruimte. Het aanbod vrieskasten is behoorlijk groot en in veel Nederlandse keukens vinden een een diepvrieskast terug. Bij het kopen van een nieuwe vriezer is het altijd slim om goed naar het energieverbruik te kijken. Vrieskasten zijn leverbaar met verschillende energielabels, van C t/m F. Wil jij graag elke maand besparen op je stroomrekening? Op deze pagina van Slimster kun je alle energiezuinige vrieskasten vergelijken. Ook laten we zien hoeveel jij kunt besparen met een zuinige vriezer.

58 resultaten
Beko RFNE448E45W
Vrieskast , 404 l , Energieklasse D
Beko RFNE448E45W
Geen reviews
€ 938,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse D
Bauknecht GKN 2173 A3+
Vrieskast , 309 l , Energieklasse D
Bauknecht GKN 2173 A3+ linker voorkant
Geen reviews
€ 726,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse D
Bosch Serie 6 GSN54AWDV
328 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch Serie 6 GSN54AWDV linker voorkant
Geen reviews
€ 986,-
1 prijs
Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Tafelmodel vriezer , 97 l , Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Geen reviews
€ 362,-
1 prijs
Tafelmodel vriezer
Energieklasse D
Amica GS 321 100 W
78 l , Energieklasse C , 6 kg
Amica GS 321 100 W
Geen reviews
€ 352,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GIV11ADC0
70 l , Energieklasse C , No Frost: Nee
Bosch GIV11ADC0
Geen reviews
€ 786,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN54AWCV
328 l , Energieklasse C , No Frost: Ja
Bosch GSN54AWCV
Geen reviews
€ 1199,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN51DWDP
290 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch GSN51DWDP
Geen reviews
€ 810,-
1 prijs
Energieklasse D

Energiezuinige vrieskasten vergelijken

Bij Slimster kun je online alle energiezuinige vrieskasten vergelijken. Om je op weg te helpen hebben we alvast de meest zuinige modellen geselecteerd (met energielabel C en D). Natuurlijk kun je op meer factoren vergelijken, zoals de prijs, levertijd, reviews en specificaties. Maak gebruik van ons filtersysteem om alle diepvrieskasten verder te filteren. Vergelijk bijvoorbeeld op de totale vriesruimte of belangrijke functies als No Frost. Zo vind je jouw nieuwe energiezuinige vrieskast die perfect in jouw keuken past. En dat voor de beste online aanbieding!

Op zoek naar de beste vrieskast?
Beste vrieskast van 2024

Nieuw energielabel vriezer

Op 1 maart 2021 is het energielabel voor vriezers vernieuwd. Voorheen konden vrieskisten en vrieskasten energieklasse A+++ t/m D hebben. Omdat die plusjes bij veel consumenten voor onduidelijkheid zorgden, is er gekozen voor een herindeling. Dit betekent dat nieuwe vriezers voorzien van energieklasse A t/m G. De plussen achter de A zijn nu verdwenen, met de bedoeling om het overzichterlijker te maken.

Het nieuwe energielabel loopt dus van A (meest zuinig) tot G (minst zuinig). In de praktijk zien we dat de meeste diepvriezers in de energieklassen C, D, E of F vallen. Dit betekent echter niet dat vrieskasten ineens minder energiezuinig zijn geworden. Het is puur de classificatie die is aangepast. Een vriezer die vroeger energielabel A+ had, zal nu label E of F krijgen. Een A+++ vrieskast valt nu in energieklasse B, C of D.

Vergelijk vrieskasten op energielabel en kijk daarbij ook goed naar het stroomverbruik per jaar. Zo kun je jaarlijks flink besparen op je energierekening!

Gemiddeld energieverbruik vrieskast

Een vrieskast met zuinig energielabel klinkt natuurlijk leuk. Maar wat zeggen deze labels nu eigenlijk over het energieverbruik. Op het energielabel van een vriezer kun je gelukkig altijd het concrete stroomverbruik in kWh vinden. Dit geeft je meer informatie over de kosten én mogelijke besparing. In de tabel zie je het gemiddelde energieverbruik van diepvrieskasten per energieklasse.

Je ziet het gemiddelde energieverbruik van een vrieskast voor de energielabels C t/m F. In de kolom ernaast zie je de gemiddelde energiekosten per jaar en tot slot ook de energiebesparing in vergelijking met een F vrieskast.

Label Energieverbruik Energiekosten Energiebesparing over 15 jaar
C 173 kWh € 78,- € 750,-
D 207 kWh € 93,- € 520,-
E 229 kWh € 103,- € 370,-
F 284 kWh € 128,- € 0,-

Hoeveel kan je besparen met een energiezuinige vrieskast?

Zoals je in de tabel kunt zien, kan het kopen van een vrieskast met energieklasse C veel voordeel bieden. Hoewel deze vrieskasten natuurlijk duurder zijn, verdien je dit over de levensduur al snel weer terug. In vergelijking met een vrieskast met energielabel F bespaar je namelijk wel 750 euro. Momenteel is energielabel C het meest zuinige label voor vrieskasten. Indien je een energiezuinige vrieskast wil kopen ben je met label C het best af.

Populaire merken die energiezuinige vrieskasten verkopen zijn onder andere Liebherr, Bosch, BEKO en Siemens.

Inbouw of vrijstaande vrieskast?

Je hebt de keus uit vrijstaande vrieskasten en inbouw vrieskasten. Het voordeel van een losse vrieskast is dat deze eenvoudig te plaatsen is, je hebt alleen een stopcontact nodig. Een inbouw vriezer is echter weer mooier te integreren in jouw keuken. Let bij het kopen van een inbouw vrieskast goed op de nismaten, zodat je na aankoop niet voor een verrassing komt te staan. Ook voor de energiezuinige inbouw vriezers geldt dat energielabel C op dit moment het meest zuinig is.

energiezuinige vrieskasten

Energiezuinige vriezers kopen bij Slimster

Bij Slimster houden we van besparen. Daarom helpen we je graag bij het vinden van de meest energiezuinige vrieskast. Heb jij een geschikte vriezer gevonden na het vergelijken? Dan kun je jouw diepvries eenvoudig online bestellen. Kies voor een zuinige vrieskast met energieklasse C en bespaar elk jaar op je energierekening. Natuurlijk kun je hier meer zuinige vriezers vergelijken, zoals vrieskisten.