• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Ventilatiesysteem B

  Ventilatiesysteem B

  Ventilatie offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Ventilatiesysteem B is een systeem met een mechanische toevoer en natuurlijke afvoer van lucht. Dit systeem komt in Nederland weinig voor.

  ventilatie type b

  Hoe werkt ventilatiesysteem B?

  Ventilatie type B werkt met een mechanische aanzuiging van verse lucht. Deze mechanische toevoer zorgt voor een overdrukt, waardoor vervuilde lucht op natuurlijke wijze wordt afgevoerd via roosters.

  • Luchttoevoer
   De aanvoer van lucht is mechanisch geregeld. Verse lucht wordt via ventilatoren leefruimtes ingeblazen, zoals de woonkamer, slaapkamer en gang. Door de mechanische aanvoer van lucht ontstaat er overdruk.
  • Luchtafvoer
   Door de ontstane overdruk wordt de vervuilde lucht naar buiten gestuurd. Dit gebeurt via roosters in de badkamer, het toilet en andere vochtige ruimtes. Omdat de afvoer natuurlijk gebeurt, kan je niet met zekerheid weten dat alle vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd.

  Wist je dat: ventilatie type B is de tegenovergestelde versie van ventilatiesysteem C. Bij ventilatie type C is de aanvoer natuurlijk en de afvoer mechanisch.

  Wanneer is ventilatie type B geschikt?

  In Nederland wordt dit ventilatiesysteem nauwelijks gebruikt. Ventilatiesysteem B is eigenlijk alleen geschikt voor woningen als de natuurlijkste luchtstroom gering is. Bijvoorbeeld in appartementen die aan bijna alle kanten buren hebben.

  Voordelen ventilatiesysteem B

  • Goedkoopste (deels) mechanische ventilatie
  • Constante toevoer van verse lucht
  • Ideaal als natuurlijke luchtstroom gering is

  Nadelen ventilatiesysteem B

  • Warmteverlies door afvoer
  • Tocht door afvoer
  • Luchttoevoer heeft buitentemperatuur
  • Luchtafvoer niet efficiënt

  Welk ventilatiesysteem moet ik dan kiezen?

  De keuze valt in Nederland niet vaak op een ventilatiesysteem B. Maar welk systeem is dan wel geschikt voor jouw woning? Meestal wordt er gekozen voor ventilatiesysteem C (of C+) of ventilatiesysteem D. Wil je je laten adviseren over de mogelijkheden? Vraag dan gratis ventilatie offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met ervaren vakmannen die in jouw regio actief zijn. Deze vakmannen adviseren je over het beste ventilatiesysteem voor jou en plaatsen het systeem op correcte wijze.

  Direct ventilatie installateurs vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal