Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Leemstuc prijzen

Leemstuc prijzen

Stukadoor offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 700,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Gemiddelde prijs leemstuc tot 50m2.

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk materiaal om je muren mee te stucen? Leemstuc is gemaakt van natuurlijke producten en heeft enkele eigenschappen die je woning een stuk aangenamer maken. Lees verder om de voordelen en prijzen van leemstucwerk te ontdekken.

Kenmerken leemstuc

  • Relatief lage kosten
  • Vocht en warmteregulerend
  • Anti-allergisch
  • Natuurlijk product
  • Kleine kans op scheuren

Wat kost leemstuc?

Gemiddelde prijs leemstucwerk

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Leemfinish aanbrengen € 15

* Gemiddelde prijs leemstucen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Leemstuc is een relatief voordelig stucwerk. Speciale afwerkingen kunnen de prijs laten stijgen, zoals een glanzende afwerking met parelmoer. Over het algemeen is leemstucwerk een zeer betaalbare optie. De prijs wordt onder meer bepaald door het aantal vierkante meters dat je laat stucen. Ook de stukadoor is verantwoordelijk voor de kosten; iedere specialist hanteert zijn eigen prijzen. Daarom is het altijd verstandig om offertes te vergelijken van verschillende bedrijven. Benieuwd naar de exacte leemstuc prijs voor jouw woning?

Leemstuc prijzen vergelijken

leemstuc aanbrengen
Meer voorbeelden bekijken?

Wat is leemstuc?

Leem bestaat uit klei, zand, water en stro of houtvezels. Deze ingrediënten zorgen voor een goede structuur van het leemstucwerk. Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt als afwerking van huizen, mede dankzij de goede vocht- en warmteregulerende eigenschappen. Het leemstucen van een muur of plafond gebeurt vooral in de badkamer of keuken. Het is ook mogelijk om leemstuc aan de buitenkant van de woning te laten aanbrengen.

Warmteregulerend

Leem kan warmte uitstekend opslaan en afgeven. Hierdoor is het goed te combineren met wandverwarming. Het leem slaat warmte op en geeft de warmte vervolgens weer af zodra de binnentemperatuur daalt.

Vochtregulerend

Leemstucwerk werkt ook vochtregulerend. Het materiaal neemt vocht op uit de omgeving bij een hoge luchtvochtigheid. Zodra de lucht droger wordt, wordt het vocht weer afgegeven. Zo profiteer je van een optimaal binnenklimaat.

Prijsopbouw leemstuc aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten leemstuc

De leemstuc prijzen worden voor een deel bepaald door het materiaal. Ga je voor een complete muur van leemstuc of slechts voor een leem finish? Heb je iets meer geld te besteden voor het stucwerk? Een soortgelijke uitstraling creëer je met beton cire of tadelakt. Deze materialen hebben een hogere prijs, maar zorgen ook voor een meer luxe uitstraling.

Leemstuc afwerken

Je kunt de basislaag van leemstuc afwerken met een kleur, zolang het maar aardkleuren zijn (leem is tenslotte een natuurproduct). Wil je een andere kleur? Laat het leemstucwerk dan afwerken met latexmuurverf.

Eenvoudig te repareren Leemstuc zonder slijtvaste afwerklaag beschadigt sneller dan ander stucwerk, maar is ook heel eenvoudig te herstellen. Maak het leem nat met een plantenspuit en je kunt de beschadiging herstellen met een plamuurmes.

Leemstuc laten aanbrengen door vakman

Naast het materiaal speelt ook het aanbrengen van leemstuc en leemfinish een rol bij de kosten. De arbeidskosten kunnen per stukadoor verschillen; iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. We raden daarom altijd aan om meerdere offertes te vergelijken voordat je een stukadoor kiest. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Zelf leemstuc aanbrengen?

Het stukadoren van muren, plafonds of vloeren vraagt om vakkennis. Ga je zelf aan de slag, dan loop je het risico om te langzaam of te snel te werken. Hierdoor wordt het eindresultaat van het leemstucwerk niet zoals gewenst. Schakel de hulp in van een stukadoor en wees verzekerd van het resultaat dat je voor ogen had.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste stukadoor vinden voor leemstucwerk

Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 stukadoors. Je vergelijkt deze vakmannen op prijs en kwaliteit, en beslist welke stukadoor het beste bij jou past.

Direct 702 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal