Wat kost het schoonmaken van zonnepanelen?
Vergelijk beste schoonmaak deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 100 Gemiddelde kosten € 150 Maximale kosten € 200
Gemiddelde zonnepanelen reinigen prijs per jaar, incl. btw.

Wat kost het schoonmaken van zonnepanelen?

Heb je net nieuwe zonnepanelen laten installeren of ben je dit van plan om te laten doen? Dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te houden. Hierdoor komt er meer licht op de panelen, waardoor je de optimale opbrengst blijft houden. Maar wat kost zonnepanelen schoonmaken en hoe maak je zonnepanelen schoon?

Waarom zonnepanelen laten reinigen?

Hoe worden zonnepanelen vies?

 • Algen/mos
 • Vogelpoep
 • Groene aanslag
 • Bladeren, takken of vlekken door bladval
Aantal zonnepanelen
Prijs*
1 - 16 zonnepanelen € 50 - 85
17 - 25 zonnepanelen € 75 - 115
26+ zonnepanelen Vanaf €1 per paneel

* Gemiddelde zonnepanelen schoonmaken prijs, incl. btw, materiaal.

Wat kost het reinigen van zonnepanelen? De totale schoonmaakkosten van zonnepanelen kunnen per schoonmaakbedrijf flink verschillen. Het is daarom verstandig om de kosten van schoonmaakbedrijven te vergelijken. De tarieven van zonnepanelen reinigen zijn afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Aantal panelen
 • Bereikbaarheid
 • Particulier of zakelijk
 • Eenmalig of periodiek
 • Voorrijkosten schoonmaken
 • Uurtarief schoonmaker

Betrouwbaar schoonmaakbedrijf vinden?

reinigen zonnepanelen prijzen
prijs zonnepanelen wassen
wat kost zonnepanelen onderhoud
reinigen zonnepanelen telescopisch
Toon alle afbeeldingen

Prijsopbouw zonnepanelen reinigen

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Het reinigen van zonnepanelen is een factor die de levensduur bepaald. Door deze jaarlijks te inspecteren en schoon te maken zullen de zonnepanelen beter presteren en langer meegaan. Naast het schoonmaken van zonnepanelen zijn er extra opties beschikbaar.

Optie
Prijs*
Offerte
Zonnepanelen inspectie € 80 - 100 per dak Schoonmaak offertes
Vervanging omvormer € 1.000 - 1.200 per installatie

* Gemiddelde kosten schoonmaken zonnepanelen, incl. btw.

Het is verstandig om minimaal 1 keer per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Vaak maakt regenwater de zonnepanelen voor een groot deel schoon, maar aangekoekt blad of vogelpoep blijft liggen. Als vogelpoep of aangekoekt blad te lang op de zonnepanelen blijft liggen, dan trekt dit in de zonnepanelen en verlies je rendement van de zonnepanelen.

Door 1 á 2 keer per jaar de zonnepanelen schoon te maken, zorg je ervoor dat de zonnepanelen het ideale rendement blijven houden.

Je kunt zelf zonnepanelen schoonmaken met een zonnepanelen reinigingsset, waarmee je bespaart op de kosten van zonnepanelen schoonmaken. Maar het is verstandiger om een schoonmaakbedrijf of glazenwasser in te schakelen wanneer zonnepanelen op een moeilijk bereikbare plek liggen. Daarnaast is het risico op ongelukken te groot wanneer je zelf op een ladder gaat klimmen.

Zonnepanelen laten schoonmaken?
Schoonmaak offertes
onderhoudscontract zonnepanelen
waarmee zonnepanelen schoonmaken
zonnepanelen schoonmaken kosten
schoonmaken zonnepanelen prijs
Toon alle afbeeldingen
zonnepanelen laten schoonmaken door bedrijf

Wil je je zonnepanelen laten reinigen? Je kunt zelf aan de slag, maar door een betrouwbaar schoonmaakbedrijf in te schakelen loop je geen grote risico op ongelukken. Het inhuren van een schoonmaakbedrijf kost geld, maar is geen grote investering. Een betrouwbaar schoonmaakbedrijf heeft verstand van zaken, werkt snel en voert regelmatig kwaliteitscontroles uit.

calculator
Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Je kunt zelf zonnepanelen schoonmaken, maar het is verstandig om dit door een schoonmaakbedrijf te laten doen. Vaak zijn zonnepanelen lastig te bereiken en de panelen zijn erg gevoelig voor krassen of beschadigingen. Via Slimster vraag vrijblijvend schoonmaak offertes aan en vergelijk slim op prijs, kwaliteit en service. Tenslotte kies je zelf het beste schoonmaakbedrijf en vind je snel de beste deal.

Vergelijk betrouwbare schoonmaakbedrijven

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal