Schoonmaak in verschillende branches

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten

Zoek je een schoonmaakbedrijf voor jouw bedrijf? Per branche zijn er verschillende regels en certificeringen die een schoonmaakbedrijf moet hebben. Aangesloten schoonmaakbedrijven uit ons netwerk hebben verschillende certificeringen en zijn inzetbaar in verschillende branches. Maar in welke branches werkt een schoonmaakbedrijf?

Benieuwd naar de prijs?
Schoonmaakbedrijf kosten
kantoor schoonmaak bedrijf

Bedrijven schoonmaak

Een fris en schoon kantoor zorgt voor een goede en gezonde werkplek. Ook is een fris kantoor een visitekaartje voor gasten, klanten en bezoekers.

Je kunt eigen werknemers inzetten voor het schoonmaken van een kantoor, maar achteraf is het goedkoper en kwalitatief beter om een betrouwbaar schoonmaakbedrijf in te schakelen. Hierdoor kunnen jouw medewerkers zich focussen op de core-business van jouw bedrijf.

Welke schoonmaakwerkzaamheden doet een schoonmaakbedrijf voor bedrijven?

Meer info over kantoor schoonmaken?
Kantoren schoonmaken
schoonmaakhulp voor vve

VvE schoonmaken

Een periodieke VvE schoonmaak van gezamenlijke ruimtes in een flat, appartementencomplex en portiekwoning van een Vereniging van Eigenaren is noodzakelijk, want deze worden snel bevuild door bewoners. Hierbij worden de volgende schoonmaakwerkzaamheden verricht door een schoonmaker:

 • Portiekonderhoud;
 • Onderhoud van galerij en balkon;
 • Schoonmaakonderhoud van entree hallen;
 • Schoonmaak van trappenhuizen;
 • Schoonmaak van openbare ruimtes;
Meer over VvE schoonmaak?
VvE schoonmaken
schoonmaak basisschool

Scholen schoonmaken

Op een onderwijsinstelling wordt vaak rommel gemaakt door studenten; lege flesjes, broodzakjes, etc. Om deze reden moet een school periodiek schoongemaakt worden. Tot de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden horen de volgende taken:

 • Stofzuigen of vegen van alle vloeren;
 • Reinigen van alle deuren en sanitair;
 • Afstoffen van meubels, vensterbanken, radiatoren;
 • Legen van vuilnisbakken;
 • Schoonmaken van wasbakken en drinkfonteinen;
 • Vervangen van handdoeken of bijvullen van papieren handdoeken.

Daarbij zijn er ook specifieke VCA-regelgevingen voor schoonmaak op scholen, waardoor schoonmaakbedrijven een VCA-certificaat nodig hebben. Door via Slimster schoonmaak offertes aan te vragen kom je in contact met betrouwbare schoonmaakbedrijven die gecertificeerd zijn om op scholen schoon te maken.

Schoonmaker voor jouw onderwijsinstelling?
Schoonmaak offertes
periodieke schoonmaak ziekenhuis

Schoonmaak in de zorg

In een ziekenhuis, verpleeghuis of huisartspraktijk is het belangrijk dat het schoon is voor de gezondheid van de patiënten of bewoners. Om deze reden zijn er verschillende richtlijnen vanuit de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) en voorschriften waar een schoonmaker zich aan moet houden. Zo dient bijv. in ziekenhuizen een schoonmaakkar altijd rechts van het gangpad te staan, zodat een traumateam een vrije doorgang heeft.

Welke schoonmaakwerkzaamheden kan een schoonmaakbedrijf doen in ziekenhuizen?

Betrouwbare schoonmaker voor jouw praktijk?
Schoonmaak offertes
industriele reiniging

Industriële reiniging

Bij een industriele schoonmaak moet je denken aan het reinigen van interieur en exterieur van fabrieken en andere industriële ruimtes. Ook het schoonmaken van luchtkanalen valt hieronder. De schoonmaakwerkzaamheden worden vaak na werktijden gedaan wanneer het de productieprocessen te veel verstoort.

Om alle schoonmaakwerkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren is het belangrijk dat het industrieel reinigen goed uitgevoerd wordt. Het verlengt de levensduur van machines en zorgt ervoor dat ze het goed blijven doen. Je kunt daarom zelf aan de slag met het schoonmaken, maar het is verstandig om dit door een ervaren schoonmaakbedrijf te laten doen.

Professionele schoonmaker voor jouw industrie?
Schoonmaak offertes
hotel schoonmaak

Hotels schoonmaken

Een fris en schoon hotel is erg belangrijk voor de gasten die daar verblijven. Een schone receptie is de eerste indruk die bezoekers krijgen en een schone hotelkamer is natuurlijk nog belangrijker voor het verblijf. Hier worden veel hotels namelijk op beoordeeld. Door een ervaren schoonmaakbedrijf in te huren weet je zeker dat de schoonmaak kwalitatief goed uitgevoerd wordt.

Ook worden veel schoonmakers van schoonmaakbedrijf getraind om klantvriendelijk te zijn, waardoor zij een extra visitekaartje voor jouw hotel kunnen zijn. Hierdoor kan jij focussen op wat echt belangrijk is en dat is een goede ervaring leveren aan de gasten.

Geschikte schoonmaker voor jouw hotel vinden?
Schoonmaak offertes
schoonmaak winkel

Winkels schoonmaken

Ook bij het schoonmaken van winkels is het belangrijk dat dit aan de protocollen voldoet. Zo zijn er verschillende regelgevingen m.b.t. het VGM (veiligheid, gezondheid en milieu). Daarnaast is niet iedere winkelindeling hetzelfde, waardoor er vaak van tevoren gekeken wordt hoe de schoonmaakwerkzaamheden efficiënt ingedeeld kunnen worden.

Je kunt het reinigen van de winkel laten doen door eigen personeel, maar dit is niet handig wanneer het druk begint te worden in de winkel. Het is daarom verstandig om een ervaren en flexibel schoonmaakbedrijf in te schakelen op tijden wanneer jij de klant zo goed mogelijk wilt bedienen.

Daarnaast zijn veel aangesloten schoonmaakbedrijven 24 uur per dag beschikbaar, waardoor je een schoonmaakbedrijf ook kan inzetten op drukke koopavonden of in de weekenden. Naast gewoon schoonmaakonderhoud kun je ook een schoonmaakbedrijf inschakelen voor het verwijderen van sneeuw voor jouw winkelpand of verwijderen van graffiti op jouw winkelpand.

Betrouwbare schoonmaker voor jouw winkel vinden?
Schoonmaak offertes
schoonmaak corona

Corona schoonmaak

Veel bedrijven hebben naar aanleiding van het coronavirus maatregelen moeten nemen m.b.t. RIVM hygiënemaatregelen. Er zijn dan ook veel bedrijven in verschillende branches die hun kantoor, school, hotel of winkel preventief wilde ontsmetten door een professioneel schoonmaakbedrijf.

Wanneer er een corona besmetting is geconstateerd binnen het bedrijf is het belangrijk om de ruimtes te ontsmetten. Maar welke schoonmaakwerkzaamheden worden er gedaan voor corona desinfectie:

 • Reiniging en desinfectie van gemeenschappelijke ruimtes;
 • Reiniging en desinfectie van alle deuren;
 • Reiniging en desinfectie van werkplekken (bureaus en stoelen);
 • Reiniging en desinfectie van lichtschakelaars.
Schoonmaker inhuren voor schoonmaken corona?
Schoonmaak offertes

Beste schoonmaakbedrijf voor jouw branche vinden?

Branches

Ben je op zoek naar professionele schoonmaak voor jouw bedrijf? Vraag eenvoudig en gratis schoonmaak offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 schoonmakers die werken in jouw regio. Vergelijk prijsoffertes van meerdere schoonmakers op prijs-kwaliteitverhouding. Beslis welke schoonmaakbedrijf de opdracht krijgt en vind simpel de beste deal.

Betrouwbare schoonmaakbedrijven vergelijken

Super Schoonhouden
SchoonBuffet
Reiz Schoonmaak
ProQleaning
Multi Clean
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis schoonmaak offertes?
Geheel vrijblijvend
Schoonmaak in verschillende branches