• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Beste laadpaal

  Wat is de beste laadpaal?

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Ben je op zoek naar de beste laadpaal voor een elektrische auto? Dan is het belangrijk om te kijken naar de maximale laadcapaciteit van de auto, de type aansluiting van de stekker en het laadvermogen van de laadpaal. Ook andere factoren zijn van belang, zoals de plaats van de meterkast, terugverdientijd, levensduur en de plaats van de laadpaal.

  Wat is de beste laadpaal?

  Merk laadpaal Laadvermogen Laadpas meegeleverd?
  1. Webasto PURE 22 kW Nee
  2. Wallbox Pulsar 7,4 kW Nee
  3. NewMotion Home Standard 3,7 kW Ja
  4. EV Box Homeline 3,7 kW Ja
  5. Alfen ICU Compact Mini 3,7 kW Nee
  Benieuwd naar de algemene kosten?

  Welke laadpalen merken zijn er?

  • EVBox
  • NewMotion
  • Webasto
  • Alfen ICU
  • LS24
  • Wallbox
  • Zappi
  • BlackBoxx

  Wil je een laadpaal installeren of vervangen? Dan zijn er verschillende merken laadpalen waar je uit kunt kiezen. De kwaliteit van de laadpalen varieert tussen de verschillende merken en elk laadpaal merk biedt zijn eigen prijs-kwaliteitverhouding aan. Het is daarom belangrijk om meerdere merken laadpalen met elkaar te vergelijken.

  Laadpaal laten installeren?
  laadpaal thuis geen eigen parkeerplaats

  Beste laadpaal abonnement vergelijken

  Wanneer je onderweg gebruik wilt maken van een openbare laadpaal, dan heb je hiervoor een laadpas met abonnement nodig. Standaard krijg je niet bij elke laadpaal een laadpas meegeleverd. Hiervoor zul je nog een aanbieder moeten zoeken als je gebruik wilt maken van dit soort diensten. Je kunt eenvoudig de beste laadpaal tarieven vergelijken in onderstaand overzicht:

  Aanbieder Vandebron Shell Recharge (Newmotion) EVBox E-Flux
  Prijs per maand* € 3,50 € 4,84 € 5 € 2,95
  Prijs per kWh Varieert per laadpunteigenaar Varieert per laadpunteigenaar Varieert per laadpunteigenaar Varieert per laadpunteigenaar
  Dekking

  ✓ Nederland

  ✓ België

  ✓ Luxemburg

  ✓ Duitsland

  ✓ Italië

  ✓ Frankrijk

  ✓ Oostenrijk

  ✓ Zwitserland

  ✓ 3 andere landen

  ✓ Nederland

  ✓ België

  ✓ Luxemburg

  ✓ Duitsland

  ✓ Verenigd Koninkrijk

  ✓ Frankrijk

  ✓ 29 andere landen

  ✓ Nederland

  ✓ Nederland

  ✓ België

  ✓ Luxemburg

  ✓ Duitsland

  ✓ Italië

  Snelladen Ja Ja Ja Ja
  Opzegtermijn Maandelijks opzegbaar Maandelijks opzegbaar Maandelijks opzegbaar Maandelijks opzegbaar
  App

  * Prijs per maand, incl. btw.

  Eigen laadpaal laten plaatsen?

  Beste garantie op laadpalen

  Veel laadpaal fabrikanten hanteren een standaard fabrieksgarantie van minimaal 2 jaar en bij sommige aanbieders kun je de garantie verhogen naar 5 jaar. De garantie geldt voor materiaal- en fabricagefouten die binnen redelijke termijn hersteld kunnen worden. De fabrieksgarantie geldt niet bij verkeerd gebruik van de laadpaal of wanneer deze verkeerd geïnstalleerd is.

  Garantie op installatie Bij het kopen van laadpalen ontvang je sowieso garantie op de losse palen, maar laat je de laadpalen installeren? Dan krijg je ook nog garantie op de installatie van de laadpalen.

  Wat is de terugverdientijd van een laadpaal?

  De gemiddelde terugverdientijd van laadpalen is meestal 1 jaar. Hierbij worden de kosten vergeleken met een benzineauto. Echter is de terugverdientijd afhankelijk van verschillende factoren:

  • Aanschafprijs laadpaal
  • Energietarieven
  • Laadtijd
  • Verbruik van de accu
  • Aantal kilometers per jaar
  laadpaal op eigen terrein

  Beste laadpaal laten installeren?

  Ben je zelf niet zo handig met zelfbouw van een laadpaal en wil je een laadpaal liever laten installeren? Een ervaren installateur heeft verstand van zaken en monteert de laadpaal op een veilige manier. Hierdoor verklein je het risico dat de meterkast overbelast wordt en brand kan ontstaan in je woning.

  Benieuwd naar eigen laadpaal kosten?

  Slim besparen op de kosten Bij Slimster kom je alleen in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

  Laadpaal vergelijken voor beste deal

  Wil je zelf een laadpaal bestellen en zelf een laadpaal installeren? Door laadpalen te vergelijken vergroot je de kans dat je de beste laadpaal voor jouw situatie kiest en krijg je meer inzicht in de variërende prijzen. Vraag gratis laadpaal offertes aan bij Slimster en kom in contact met installateurs die werken in jouw regio. Zo kan je goedkoop een eigen laadpaal kopen en heb je altijd de beste deal.

  Vergelijk regionale laadpaal-specialisten

  Totaal Neutraal logo
  Saman Groep logo
  SunDynamics logo
  Elis Installatie techniek logo
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal