Wat kost glas kitten?
Vergelijk beste kitwerk deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 100 Gemiddelde kosten € 200 Maximale kosten € 300
Gemiddelde prijs glas afkitten. Afhankelijk van aantal meters.

Wat kost glas kitten?

Bij nieuwe beglazing is goed kitwerk onmisbaar. Kitwerk zit doorgaans bij het glaszetten inbegrepen, maar wat als je jouw huidige beglazing opnieuw wilt kitten? Ontdek hier alles over het kitten van glas.

 • Binnenklimaat & isolatie verbeteren
 • Lagere stookkosten
 • Nette afwerking
 • Langere levensduur van kozijnen & glas
Soort
Prijs*
Kitwerk aanbrengen € 5 - 9 per meter
Kit materiaal € 10 - 30 per koker
Oude kit verwijderen € 2 - 5 per meter

*Gemiddelde prijs glas afkitten. Exclusief starttarief kitter, incl. btw.

Ga je jouw kozijnen vervangen of laat je nieuwe beglazing plaatsen? Het afkitten van de ramen zit dan doorgaans bij de prijs inbegrepen. Maar wil je jouw bestaande glas kitten, omdat de kitnaden verouderd zijn? Dan kun je kitwerk offertes aanvragen.

Kitwerk prijzen vergelijken?
Gratis offertes

Wat bepaalt prijs ramen afkitten?

Houd er rekening mee dat de kosten hoger kunnen uitvallen, afhankelijk van extra kostenposten.

Hoeveel kit is er nodig voor ramen kitten?

Het aantal benodigde kitkokers is lastig in te schatten, dit verschilt per klus.

 • Dikte kitrand: hoeveel mm is er nodig? Hoe meer mm kit, hoe minder meters je kunt aanbrengen met een kitkoker.
 • Zelf doen vs. ervaren kitter: als doe-het-zelver breng je snel te veel kit aan. Dit moet je weghalen en zo verlies je onnodig veel kit. Een ervaren kitter weet precies hoe hij de juiste kitrand aanbrengt, waardoor je minder materiaal verliest. Dit scheelt in de materiaalkosten.
Welke kleur kit voor ramen afkitten?

Tegenwoordig zijn er al vele kleuren kit beschikbaar. Wil je een speciale kleur kit, dan moet deze speciaal gemengd worden. Hier betaal je extra voor, dit kan oplopen tot een aantal euro per koker.

Binnen of buiten kitten?

De prijs van kitwerk wordt ook bepaald door de locatie: ga je binnen of buiten kitten? Voor buitenkitwerk is ander materiaal nodig, het kitwerk moet namelijk bestand zijn tegen weersinvloeden. Kit voor buiten is vaak duurder dan binnen kit.

Ook is het buiten vaak lastiger om de plek te bereiken, hier kan een steiger of hoogwerker nodig zijn. Dit zorgt voor hogere kosten. 

Hoe oud kitwerk op ramen verwijderen?

Ga je geen nieuwe ramen of kozijnen plaatsen, maar wil je wel het kitwerk laten vervangen? Dan is het nodig om het oude kitwerk te verwijderen. Een kitter kan dit voor je regelen, de prijs voor oud kitwerk verwijderen wordt dan meegenomen in de offerte.

Wil je wat besparen? Dan kun je het oude kitwerk zelf verwijderen. 

ramen afkitten voor of na schilderen

Welke kit voor ramen afkitten?

Laat je je ramen opnieuw kitten? Je hebt de keuze uit vele soorten kit, wat het soms lastig maakt de juiste kit te bepalen. Gebruik je de verkeerde kit, dan kan dit tot isolatie- of vochtproblemen leiden.

Er is speciale beglazingskit verkrijgbaar, bedoeld voor het afkitten van glas. Deze beglazingskit is doorgaans overschilderbaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor siliconenkit, maar houd er rekening mee dat dit materiaal niet overschilderbaar is.

Kan ik glas kitten met acrylaatkit?

Nee, acrylaatkit is niet geschikt voor beglazing. Acrylaatkit wordt wel gebruikt voor het afkitten van de aansluitnaden tussen kozijnen en muren.

Kan ik glas kitten met stopverf?

Stopverf wordt gebruikt bij oudbouw, renovatiewerkzaamheden en enkel glas. Voor dubbel glas is stopverf niet geschikt.

Klassieke stopverf droogt na verloop van tijd uit, dit is direct het belangrijkste nadeel van dit materiaal. Stopverf is minder duurzaam: glas krijgt bewegingsruimte en er ontstaat tocht. Er zijn tegenwoordig diverse stopverfvervangers beschikbaar, die ook nog eens sneller drogen dan klassieke stopverf

Laat je jouw ramen opnieuw kitten? De meningen zijn verdeeld over de juiste volgorde: ga je eerst kitten of eerst schilderen? In principe zijn er 2 mogelijkheden:

 • Eerst ramen afkitten, daarna ramen en kitwerk schilderen
 • Eerst ramen schilderen, daarna afkitten met juiste kleur kit

Ramen schilderen na kitten

Het is in Nederland populair om de beglazingskit te schilderen na aanbrengen. Maar is het nodig? Het overschilderen van beglazingskit heeft geen beschermende functie. Het zorgt puur voor een mooie uitstraling.

Tip: Houd er rekening mee dat niet alle beglazingskit overschilderbaar is. Schilder je de verkeerde kit, dan zal de verf na verloop van tijd afbladderen, gaan scheuren en loslaten.

Ramen kitten na schilderen

Er zijn steeds meer bedrijven die eerst de kozijnen schilderen en daarna het glas afkitten. Er wordt dan gekozen voor kitwerk in een kleur die dichtbij de kleur van het schilderwerk ligt.

Kitter inschakelen voor kitwerk?
Gratis offertes

Laat jij nieuwe kozijnen plaatsen? Deze kozijnen worden doorgaans met stelkozijnen gemonteerd. Hierdoor is er geen kitwerk meer nodig tussen de muur en het kozijn. Het afkitten van het glas blijft wel altijd nog nodig.

Wanneer is het afkitten van kozijnen dan wel nodig? Kozijnen kitten komt vooral voor bij de renovatie van oude kozijnen. Is jouw kitwerk aan vervanging toe? Dan kan een vakman nieuw kitwerk aanbrengen tussen kozijn en muur.

 • Voorkomt vochtproblemen
 • Zorgt voor isolerende werking
ramen afkitten

Glas kitten is een klus die door veel mensen zelf wordt gedaan. Het is ook zeker mogelijk als je een beetje handig bent. Toch raden wij je aan om het afkitten van ramen over te laten aan een vakman. Waarom?

 • Garantie op materiaal & montage
 • Vakman weet wat beste kit is voor de klus
 • Verkeerd materiaal of montage zorgt voor problemen
 • Zelf aangebrachte kitwerk vaak sneller aan vervanging toe

Ben je op zoek naar een kitter die jouw bestaande kitnaden kan verwijderen en nieuw kitwerk aanbrengt? Vraag dan gratis kitwerk offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 3 kitters die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf welke vakman de beste deal heeft.

Direct kitwerk deals vergelijken?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal