• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat kost kitwerk?

  Wat kost kitwerk?

  Vind beste kitter
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 300,-
  Gemiddelde prijs kitwerk. Varieert sterk per opdracht.

  Nieuw kitwerk aanbrengen of oud kitwerk verwijderen en vernieuwen? Kitwerk is overal in je huis te vinden én buitenshuis. Denk hier bijvoorbeeld aan je badkamer en keuken, ramen, vloeren, dakbedekking en muren. Kitten is een nauwkeurige klus en een foutje is vaak goed zichtbaar. Een ervaren kitter zorgt voor een professioneel eindresultaat. Wat kost kitwerk aanbrengen door een ervaren kitter?

  Voordelen kitter

  • Strakke uitstraling
  • Kwalitatief materiaal
  • Kwalitatieve montage
  • Waterdicht
  • Voorkomt scheuren
  • Ideaal bij grote of lastige klussen

  Nadelen kitter

  • Duurder dan zelf kitten
  • Kleine klusjes prima zelf doen

  Wat kost kitwerk aanbrengen?

  Soort
  Prijs*
  Kitwerk aanbrengen € 4 - 11 per meter
  Kit materiaal € 10 - 30 per koker
  Evt. extra kosten
  Oude kit verwijderen € 2 - 5 per meter
  Starttarief v.a. € 100
  Steiger of hoogwerker € 50 - 150 per dag

  *Gemiddelde prijs kitwerk aanbrengen, incl. btw.

  Ben je benieuwd naar de kitwerk prijzen voor jouw klus? Het is lastig om vaste prijzen te noemen, aangezien de prijs bepaald wordt door veel factoren:

  • Aantal strekkende meters
  • Soort kit
  • Kleur van kit

  • Bereikbaarheid (hoogwerker/steiger nodig?)
  • Starttarief kitter bij kleine klus

  Prijsopgaven weten voor jouw kitwerk klus? Vraag dan gratis kitwerk offertes aan bij Slimster.

  Kitwerk prijzen vergelijken?
  Wat kost een kitter per uur? Benieuwd naar het uurtarief van een kitter? We raden je aan altijd een vaste prijs af te spreken in plaats van een uurtarief. Zo weet je van tevoren welke kitwerk prijs je gaat betalen.

  3 Meest voorkomende kitwerk klussen

  Er zijn veel meer plekken in en rondom huis waar kitwerk te vinden is. Lees verder voor meer informatie over deze klussen.

  Keuken kitten

  • Geen vuil in naden en voegen
  • Geen water in naden en voegen
  • Makkelijk schoonmaken

  Kitwerk is onmisbaar in een keuken. Een goede kitrand houdt vuil uit naden en voegen. Ook wordt voorkomen dat water op ongewenste plekken terecht komt en voor waterschade en schimmelvorming zorgt. Het kitwerk in de keuken wil je periodiek controleren en bijwerken. Dit kun je laten doen door een vakman, die dit klusje snel en goed voor je regelt.

  Wat laat je doorgaans in de keuken kitten?

  • Aanrechtblad kitten
  • Spoelbak kitten
  • Achterwand kitten
  • Fornuis kitten

  Kitwerk wordt aangebracht in de voegen tussen verschillende materialen, zoals tegels en het aanrechtblad, tegelwand en vloer of tussen spoelbak en aanrechtblad.

  Welke kit voor keuken afkitten?

  Voor het afkitten van de keuken wordt meestal sanitairkit gebruikt, net als in de badkamer. Dit sanitairkit is schimmelwerend en ideaal in vochtige ruimtes. Je kunt ook siliconenkit gebruiken voor het kitten van de keuken, maar deze kit is vooral geschikt voor droge ruimtes.

  Natuursteen kitten in keuken

  Gewone sanitairkit of andere kit kan vlekken maken op natuursteen. Heb je een aanrechtblad van marmer of een andere natuursteen? Of heb je natuursteen tegels? Gebruik hiervoor een speciale natuursteen kit. Deze zuurvrije kit tast het natuursteen niet aan.

  Keuken kitten door vakman?

  Tegels kitten

  Heb je vloertegels of wandtegels en is het tijd om de kitnaden te vervangen? Laat dit doen door een ervaren kitter, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt. Deze vakman kan ook het oude kitwerk verwijderen van tegels.

  Bij het kitten van tegels worden de aansluitnaden tussen tegels en muur, vloer en plafond afgekit. Vooral in vochtige ruimtes, zoals keuken en badkamer, is het afkitten van tegels erg belangrijk. Zo komt er geen vuil en vocht in de naden. In vochtige ruimtes worden tegels gekit met sanitairkit of siliconenkit. In droge ruimtes wordt er vaak gebruikgemaakt van acrylaatkit.

  Let op: heb je natuursteen tegels? Gebruik dan geen gewone kit, maar een speciale natuursteen kit. Normale kit tast het natuursteen aan.

  Verschil tussen tegels voegen en kitten?

  Voegen binnen een oppervlak

  • Voegen, niet kitten

  Heb je een tegelvloer? Binnen dit oppervlak zal zich geen beweging meer voordoen. De moeten in die vloer worden gevoegd. Voegsel is na uitharden niet elastisch en alleen geschikt op plekken die niet werken.

  Voegen tussen verschillende oppervlaktes

  • Kitten, niet voegen

  Tussen verschillende oppervlaktes vindt wel beweging plaats. De voegen/naden tussen de muur en vloer of tussen twee muren laat je daarom kitten. Kitwerk is deels elastisch, waardoor het beweging kan opvangen.

  Let op: er zijn tegelzetters die alles voegen. Laat je niet overhalen dit te doen! Als je bewegende delen voegt, ontstaan er scheurtjes en is het kitwerk niet meer waterdicht.

  Tegels kitten door vakman?

  Dilatatievoegen kitten

  Dilatatie is een manier om de werking van materialen op te vangen. Dit gebeurt meestal door het aanbrengen van voegen, zoals een kitvoeg. Zo kan de constructie bewegingen opvangen die ontstaan door vocht- of temperatuurwisselingen.

  Dilatatievoegen vind je in gevels en muren van baksteen of beton. Ook worden dilatatievoegen gebruikt in vloeren met een hoge belastbaarheid of een groot oppervlak.

  Voordelen dilatatievoegen kitten

  • Scheurvorming voorkomen in beton & metselwerk
  • Vloeren en wanden waterdicht houden
  • (Dragende) Constructie blijft op elkaar aansluiten

  Wanneer dilatatiekit vervangen?

  • Als kit is uitgedroogd
  • Als kit elasticiteit is verloren

  Voor het kitten van dilatatievoegen of gevelvoegen wordt gebruikgemaakt van elastische kit. Deze elastische kit is bestand tegen weersinvloeden en kan de beweging van werkende delen opvangen. 

  Er zijn ook dilatatievoegen waar de nadruk op waterdichtheid ligt. Hier worden vaak voegbanden voor gebruikt.

  Een ervaren kitter weet precies welke kit geschikt is voor jouw dilatatievoegen. Iedere dilatatievoeg heeft andere eigenschappen en vraagt om de juiste kit. Wij raden aan dilatatievoegen te laten kitten door een vakman. Je wilt geen risico lopen met het verkeerde kitwerk in dilatatievoegen.

  Laat je dilatatievoegen afkitten, dan moet de kit in ieder geval over de volgende eigenschappen beschikken:

  • Druk en trekkrachten kunnen opvangen
  • Krachten opvangen die van buitenaf op de voeg inwerken
  • Scheurvast
  • Elastisch
  • Slag- en stootvast
  Voegen kitten door vakman?

  Plinten en vloer kitten

  Wil je de plinten kitten? Je kunt de naad tussen plinten en muur kitten aan de bovenzijde. Dit ziet er strak uit. Ga voor acrylaatkit als je de plinten wilt schilderen. Of kies voor siliconenkit in de kleur van de plinten en kit pas na het schilderen. Je kunt ook de naad tussen plint en vloer kitten. Kies hier voor voegenkit in dezelfde kleur als de vloer. Laat je adviseren door de kitter over de beste kit voor jouw plinten.

  Heb je geen plinten, maar wil je wel jouw vloer en muur kitten? De vloer afkitten zorgt voor een strakke uitstraling én maakt het schoonmaken makkelijker.

  Trap kitten

  • Heb jij kieren tussen trap en muur? Laat deze opvullen met acrylaatkit.
  • Is jouw trap gekit en is het kitwerk aan vervanging toe? Laat het kitwerk dan verwijderen en vernieuwen door een vakman.

  Dakbedekking kitten

  Je wilt uiteraard dat jouw dak waterdicht is. Heb je EPDM dakbedekking? Dan wordt je dak afgekit voor een goede afdichting. Laat je dakbedekking plaatsen? De dakbedekking afkitten hoort bij de werkzaamheden van de vakman. Toch is het periodiek nodig om de dakbedekking te repareren, zoals het vervangen van het kitwerk. Laat je de dakbedekking opnieuw kitten, schakel dan de hulp in van een kitter. Zo weet je zeker dat je dakbedekking waterdicht en afgedicht is.

  Dak kitten door vakman?
  Slim besparen op kitter Je wilt uiteraard niet te veel betalen voor een kitwerk klus. Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand.

  Kitwerk laten uitvoeren door ervaren vakman

  Wil je veel kitwerk laten uitvoeren in huis? Schakel dan de hulp in van een ervaren kitter. Deze vakman kan je adviseren over het beste materiaal en zorgt voor kwalitatief kitwerk. Ook als je niet handig bent of geen tijd hebt, kun je eenvoudig een kitter inhuren. Vraag gratis en vrijblijvend kitter offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je beslist uiteindelijk zelf wie de beste deal heeft.

  Direct kitwerk bedrijven vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal