Wat kost badkamer kitten?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 95
Gemiddelde kosten € 165
Maximale kosten € 235
Gemiddelde prijs badkamer kitten.

Is het tijd om jouw badkamer op te knappen? Kijk dan ook of het kitwerk vervangen moet worden. Kit kan uitdrogen, afbladderen en er kunnen gaatjes ontstaan. In de badkamer kan dit leiden tot lekkages en vochtproblemen. Laat je kitwerk op tijd vervangen om problemen te voorkomen.

Voordelen badkamer kitten

 • Vuil en vocht tussen tegels voorkomen
 • Lekkages voorkomen
 • Mooiere & strakkere uitstraling

Wat afkitten in badkamer?

 • Bad kitten
 • Douche kitten
 • Toilet kitten
 • Badkamer tegels kitten
 • Waskom kitten

Badkamer kitten kosten

Laat je je hele badkamer verbouwen of nieuw sanitair plaatsen? Het afkitten zit dan doorgaans bij de prijs inbegrepen. Maar wil je het oude kitwerk in de badkamer vervangen? Dan kun je een kitter inschakelen voor de klus.

Soort kitwerk Prijs* Offerte
Hele badkamer afkitten € 95 - 325

* Gemiddelde prijsindicatie badkamer kitwerk, incl. btw en arbeid.

De prijs van een badkamer kitten is afhankelijk van diverse factoren. Wat laat je kitten in de badkamer? Wat is het uurtarief en starttarief van de vakman? Hoeveel strekkende meters laat je kitten en welk materiaal gebruik je? We kunnen een grove prijsindicatie geven van een badkamer opnieuw kitten, maar vraag voor een exacte prijs kitwerk offertes aan.

Beste kitter voor badkamer vinden?
Vind beste deal
badkamer kitten

Beste kit voor badkamer

Wil je jouw badkamer laten kitten? Is jouw kitwerk in de badkamer aan vervanging toe? Er zijn veel soorten kitwerk beschikbaar. Wat is het beste kitwerk voor de badkamer?

 • Sanitairkit met schimmelwerende functie

Voor de badkamer is speciale sanitairkit verkrijgbaar met een schimmelwerende functie. Dit schimmelwerende kit heeft een beperkte levensduur, waarna je het kitwerk moet vervangen. Dit komt doordat chloor de schimmelwerende functie aantast, maar ook de vochtigheid in de badkamer en het soort kitwerk spelen een rol.

Siliconenkit is wel waterdicht, maar niet schimmelwerend. Hoewel siliconenkit dus wel gebruikt kan worden in de badkamer, is sanitairkit met schimmelwerende functie beter.

Zit er schimmel in de kitnaden? Dan krijg je dit er nauwelijks meer uit. Het oude kitwerk verwijderen en nieuw kitwerk aanbrengen is de enige oplossing voor de lange termijn. Meer weten over verwijderen van schimmel in de badkamer?

Wil je over je kitwerk schilderen in de badkamer? Houd daar vooraf rekening mee, want sanitairkit is doorgaans niet overschilderbaar. 

kitten badkamer

Bad kitten

Waarom moet je een bad afkitten? Je wilt lekkages voorkomen en vocht- of schimmelproblemen tegengaan. Zelf een bad kitten lijkt eenvoudig, maar een foutje kan grote gevolgen hebben. Schakel de hulp in van een ervaren vakman, die het oude kitwerk kan verwijderen en nieuwe kitvoegen aanbrengt.

Ga je je badkamer renoveren en is een nieuw bad slechts een onderdeel hiervan? Als je de renovatie uitbesteedt, zit het badkamer kitwerk doorgaans bij de badkamer offerte inbegrepen.

Laat je een bad kitten, dan wordt er gebruikgemaakt van sanitairkit. Deze kit is waterdicht en schimmelwerend. Sanitairkit wordt aangebracht op aansluitingen en kitvoegen rondom het bad.

Kitwerk prijzen vergelijken?
Kitwerk offertes
badkamer kitten kosten

Douche kitten

Is het kitwerk in je douche aan vervanging toe of is het nodig je nieuwe douche te kitten? Met afkitten kan je een douche waterdicht maken en voorkom je vocht- en schimmelproblemen. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het kitten van een douche:

 • Douchewand kitten
 • Douchebak kitten
 • Douchedeur kitten
 • Douchegoot kitten
 • Doucheputje kitten
 • Douchecabine kitten

Toilet kitten

Moet je een toiletpot in de badkamer afkitten? Voor de werking van de toiletpot is het niet nodig. Heb je een naad tussen het sanitair en de muur of vloer? Het afkitten van de wc kan dan vochtproblemen voorkomen. Voor de hygiëne kan het ook een keuze zijn om het toilet te kitten. Het schoonmaken gaat dan eenvoudiger.

Zijn de kitvoegen rondom je toilet aan vervanging toe? Of heb je nog geen kitwerk rond het toilet, maar lijkt dit je wel verstandig? Schakel dan de hulp in van een ervaren kitter.

badkamer opnieuw laten kitten

Wastafel kitten

Bij een wastafel, wasbak of waskom wordt veel gebruikgemaakt van water. Heb je de randen rondom de wasbak niet gekit, dan kan het water tussen de naden lopen. Dit kan leiden tot vocht- en schimmelproblemen. Laat je wasbak afkitten door een vakman, zodat de afwerking netjes en strak is. Zo vallen de kitvoegen nauwelijks op.

Beste deal vinden voor nieuw badkamer kitwerk

Badkamer kitten

Is het kitwerk in jouw badkamer aan vervanging toe? Wil je nieuw sanitair kitten en een ervaren vakman inschakelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend kitwerk offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 3 vakmannen die in jouw regio actief zijn en je beslist zelf wie de beste deal heeft.

Direct kitwerk offertes vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis kitwerk offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost badkamer kitten?