Beste energiecontract met een thuisaccu

Bij energie vergelijken heb je de keuze uit verschillende energiecontracten, namelijk vast, variabel en dynamisch. Maar welk contract voor stroom kun je het best kiezen als je een thuisaccu hebt (of wil laten installeren)? Het beste energiecontract met een thuisbatterij is het dynamische energiecontract. Op deze pagina leggen we je uit waarom!

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een specifiek type energiecontract waarbij je voor stroom en gas de marktprijs van dat moment betaalt. Hierbij fluctueert de stroomprijs per uur en de gasprijs per dag.

In tegenstelling tot een traditioneel energiecontract met vaste tarieven voor een bepaalde periode, variëren de prijzen bij een dynamisch energiecontract dus elke dag en elk uur.

De prijs wordt niet op voorhand bepaald door een inschatting van de energieleverancier, maar door de actuele vraag en aanbod van elektriciteit en gas op de energiemarkt. De tarieven variëren dus door allerlei factoren, zoals weersomstandigheden, beschikbaarheid van energiebronnen of geopolitieke gebeurtenissen.

Zo is gas duurder bij koud weer, omdat meer mensen dan de verwarming aanzetten de vraag hoger is. En we kennen allemaal het voorbeeld van de oorlog in Oekraïne, die in 2022 tot een enorme stijging van de energieprijzen heeft geleid.

Hieronder zie je een visuele weergave van de dynamische energieprijzen, die gedurende de dag fluctueren.

dynamisch contract beste energiecontract thuisbatterij

Thuisbatterij en dynamisch energiecontract de beste combinatie

Heb jij een thuisbatterij of ben je van plan deze binnenkort te kopen en laten plaatsen? Dan is een dynamisch energiecontract de beste keuze. Slimme thuisaccu's kunnen hun rendement namelijk maximaliseren in combinatie met dynamische stroomprijzen. De batterij zal het juiste moment kiezen om de opgewekte zonne-energie op te slaan én het juiste moment om stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor gebruik je zelf alleen de allergoedkoopste stroom en lever je terug wanneer de stroomvergoeding hoger is. Op deze manier bespaar je het meest op je energiekosten.

Verdienen aan netstabilisatie met dynamische stroomprijzen

Met de opkomst van hernieuwbare energie groeit ook de behoefte aan stabiliteit op het Nederlandse stroomnet. Netstabilisatie biedt een oplossing door de balans tussen energieopwekking en -vraag te handhaven. Door groene energie op te slaan en later te gebruiken of terug te leveren, kun je profiteren van de voordeligste tarieven voor stroom en tegelijkertijd energie terugleveren tegen aantrekkelijke prijzen. Denk hierbij aan dynamische tarieven die per uur kunnen variëren, maar ook per kwartier of zelfs per minuut kunnen schommelen.

Dit systeem werkt zowel op basis van dynamische tarieven op de dagmarkt als op de onbalansmarkt. Op de dagmarkt zijn de tarieven gunstig wanneer er veel hernieuwbare energie beschikbaar is, terwijl ze stijgen op momenten dat kolen- en gascentrales moeten bijspringen. Hoewel je op de dagmarkt al winst kunt behalen, zijn de prijsverschillen op de onbalansmarkt nog veel groter, wat resulteert in aanzienlijk hogere rendementen met een thuisaccu.

slimme thuisaccu dynamisch energiecontract
welk energiecontract bij thuisbatterij

Dynamische energiecontracten vergelijken bij Slimster

Bij Slimster kun je eenvoudig energie vergelijken om de beste deal te vinden. Zo kun je alle energieleveranciers vergelijken op hun actuele prijzen en welkomstcadeaus. Hierboven vind je een overzicht met de huidige energie aanbiedingen in 2024. Vul jouw verwachte energieverbruik in en zie direct welke energieleverancier de goedkoopste is. Zo vind jij gemakkelijk het beste energiecontract voor een thuisbatterij!

Thuisaccu laten plaatsen door betrouwbare installateur

Beste energiecontract met een thuisaccu

Profiteren van maximale besparingen met een dynamisch energiecontract en thuisaccu? Bij Slimster vraag je nu gratis thuisaccu offertes aan en kom je in contact met lokale installateurs. Laat je adviseren over de beste accusystemen voor zonnepanelen en alle mogelijkheden voor zelf zonne-energie opslaan. Vergelijk de erkende thuisbatterij installateurs op kennis, service en kwaliteit en kies vervolgens de beste deal!

Direct gratis thuisaccu offertes vergelijken

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal