• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Voordeur prijzen

Van € 1.150,- Gemiddeld € 1.325,- Tot € 1.500,-
Vanaf-prijs voordeur 211,5 x 88 cm, afhankelijk van materiaal en extra opties

Wil je je huidige voordeur vervangen of zoek je een nieuwe voordeur voor je nieuwbouwwoning? Voordeuren zijn verkrijgbaar in alle vormen en prijzen. Ontdek meer over de kosten van een voordeur en stel hem helemaal naar eigen wens samen.

Wat kost een voordeur?

De prijs van een nieuwe voordeur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze en afmetingen. Maar ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Voordeuren zijn in ieder geval verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Ben je op zoek naar een luxe voordeur of ga je liever voor goedkoop? Alles is mogelijk, laat je adviseren door een vakman.

Ben je benieuwd naar de voordeur prijzen? In onderstaande tabel vind je de kosten van nieuwe voordeuren inclusief plaatsing. Wil je de concrete voordeur prijs weten van jouw nieuwe deur? Vraag dan gratis voordeur-offertes aan via Slimster.

Materiaal voordeur 211,5 x 88 cm 231,5 x 88 cm
Kunststof voordeur € 1.150,- € 1.200,-
Houten voordeur € 1.200,- € 1.250,-
Aluminium voordeur € 1.350,- € 1.400,-
Stalen voordeur € 1.500,- € 1.550,-

* Vanaf-prijs voordeur, incl. btw en montage.

Prijsopbouw voordeuren 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Een groot deel van de voordeur prijs wordt bepaald door het materiaal. De materiaalkosten zijn echter opgebouwd uit verschillende onderdelen:

1. Materiaal voordeuren

Natuurlijk is het gebruikte materiaal van belang. Wat voor materiaal kies je voor de deur en kozijnen? Je hebt de keuze uit verschillende materialen, die ieder hun eigen prijsklasse hebben.

Er is binnen een bepaald materiaal nog veel verschil in prijs mogelijk. Je hebt bijvoorbeeld goedkopere houten voordeuren of luxe hardhouten voordeuren, die qua prijs flink bij elkaar vandaan zitten.

2. Voordeur met of zonder glas

Voordeuren zijn in veel soorten, maten en materialen te verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een voordeur met of zonder glas te laten plaatsen. Ga je voor een voordeur met glas? Dan heb je vervolgens de keuze uit soorten glas, zoals blank glas of melkglas. Voor een klassiek, chique effect kan je glas-in-lood laten plaatsen in je voordeur. Het type glas en de hoeveelheid glas is ook van invloed op de prijs van de voordeur.

3. Voordeur modellen

Je hebt de keuze uit verschillende modellen wanneer je een nieuwe voordeur laat plaatsen. Wat is de stijl van de rest van je woning? Wil je een voordeur die aansluit bij deze stijl of juist voor een contrasterend effect zorgt? Enkele voordeur modellen zijn:

 • Landelijke voordeur
 • Moderne voordeur
 • Klassieke voordeur
 • Rooster voordeuren
 • Dubbele voordeuren

4. Voordeur hoogte en breedte

Voordeuren zijn beschikbaar in diverse hoogte- en breedtematen. Voor nieuwbouwwoningen geldt een andere regelgeving dan voor het renoveren van deuren in bestaande woningen. De meest voorkomende afmetingen zijn:

Hoogte voordeur

 • 201,5 of 211,5 cm hoog bij renovatie
 • 231,5 cm hoog bij nieuwbouw

Breedte voordeur

 • 83, 88 of 93 cm breed

Naast deze meest gebruikte afmetingen kan je uiteraard ook kiezen voor een maatwerk voordeur.

5. Extra opties

Heb je besloten welke voordeur je gaat kopen en laten plaatsen? Dan kan je ervoor kiezen om je nieuwe voordeur af te werken met extra opties. Zo kan je jouw voordeur personaliseren. Denk hierbij aan een brievenbus of het huisnummer op de voordeur. Het deurbeslag is erg belangrijk bij een voordeur, je wilt namelijk geen ongenode gasten. De vakmannen in ons Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de beste opties wat betreft sloten en scharnieren.

Montagekosten

Om zeker te zijn van een goede installatie, kan je de montage het beste overlaten aan een specialist. De plaatsingskosten die hierbij komen kijken, zijn voornamelijk opgebouwd uit:

 • Het inmeten van de voordeur
 • Eventueel verwijderen oude voordeur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Het installeren van de voordeur
 • Het uurtarief van de vakman
Reiskosten en afvoerkosten Door te kiezen voor een regionaal bedrijf via Slimster houd je de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen: zelf het afval afvoeren.

Bespaar op je nieuwe voordeur

Wil je jouw huidige voordeur vervangen of ben je op zoek naar een nieuwe voordeur? Een voordeur kopen en laten plaatsen, is een investering in je woning. Je wilt dus zeker zijn van een goede aankoop en plaatsing. Je kan bij Slimster gratis voordeur-offertes vergelijken. Zo kom je in contact met regionale specialisten en beslis je zelf met wie je in zee gaat.

Vrijblijvend voordeur-offertes vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal