• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Voordeur prijzen

Kosten nieuwe voordeur met kozijn

Minimale kosten € 1.150,- Maximale kosten € 1.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.325,-
Vanaf-prijs nieuwe voordeur met kozijn 211,5 x 88 cm, afhankelijk van materiaal en extra opties

Wil je je huidige voordeur vervangen of zoek je een nieuwe voordeur (eventueel met kozijn) voor je nieuwbouwwoning? Voordeuren zijn verkrijgbaar in alle vormen en prijzen. Ontdek meer over de kosten van een voordeur en stel hem helemaal naar eigen wens samen.

Wat kost een voordeur?

Materiaal
211,5 x 88 cm
231,5 x 88 cm
Kunststof voordeur € 1.150 € 1.200
Houten voordeur € 1.200 € 1.250
Aluminium voordeur € 1.350 € 1.400
Stalen voordeur € 1.500 € 1.550

* Vanaf-prijs voordeur inclusief plaatsing en btw.

De prijs van een nieuwe voordeur is afhankelijk van:

 • Het materiaal
 • De afmetingen
 • Eventuele extra opties
 • De montage

Ben je op zoek naar een luxe voordeur of ga je liever voor goedkoop? Alles is mogelijk: laat je adviseren door een vakman om de beste voordeur voor jouw woning te vinden. Wil je de concrete voordeur prijs weten van jouw nieuwe deur? Vraag dan gratis voordeur-offertes aan via Slimster.

Prijzen voordeuren vergelijken

Prijsopbouw voordeuren

Materiaalkosten

Een groot deel van de voordeur prijs wordt bepaald door het materiaal. De materiaalkosten zijn echter opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Materiaal voordeuren

Wat voor materiaal kies je voor de deur en kozijnen? Je hebt de keuze uit verschillende materialen, die ieder hun eigen prijsklasse hebben.

Voordeur met of zonder glas Voordeuren zijn in veel soorten, maten en materialen te verkrijgen. Zo heb je de mogelijkheid om een voordeur met of zonder glas te laten plaatsen. Je hebt ook nog de keuze uit diverse soorten glas, zoals blank glas of melkglas. Voor een klassiek, chique effect kan je glas-in-lood laten plaatsen in je voordeur.

Voordeur modellen

Je hebt de keuze uit verschillende modellen wanneer je een nieuwe voordeur laat plaatsen. Wat is de stijl van de rest van je woning? Wil je een voordeur die aansluit bij deze stijl of juist voor een contrasterend effect zorgt? Enkele voordeur modellen zijn:

Voordeur hoogte en breedte

Voordeuren zijn beschikbaar in diverse hoogte- en breedtematen. Voor nieuwbouwwoningen geldt een andere regelgeving dan voor het renoveren van deuren in bestaande woningen. De meest voorkomende afmetingen zijn:

Hoogte voordeur

 • 201,5 of 211,5 cm hoog bij renovatie
 • 231,5 cm hoog bij nieuwbouw

Breedte voordeur

 • 83, 88 of 93 cm breed

Naast deze meest gebruikte afmetingen kan je uiteraard ook kiezen voor een maatwerk voordeur.

Extra opties

Heb je besloten welke voordeur je gaat kopen en laten plaatsen? Denk dan ook eens na over extra opties, zoals een brievenbus of het huisnummer op de voordeur. Het deurbeslag is daarnaast erg belangrijk bij een voordeur, je wilt namelijk geen ongenode gasten. De vakmannen in ons Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de beste opties wat betreft sloten en scharnieren.

Montagekosten

Om zeker te zijn van een goede installatie, kan je de montage het beste overlaten aan een specialist. De plaatsingskosten die hierbij komen kijken, zijn voornamelijk opgebouwd uit:

 • Het inmeten en installeren van de voordeur
 • Eventueel verwijderen oude voordeur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Het uurtarief van de vakman
Reiskosten en afvoerkosten Door te kiezen voor een regionaal bedrijf via Slimster houd je de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen: zelf het afval afvoeren.

Bespaar op je nieuwe voordeur

Wil je jouw huidige voordeur vervangen of ben je op zoek naar een nieuwe voordeur met kozijn? Een voordeur kopen en laten plaatsen, is een investering in je woning. Je wilt dus zeker zijn van een goede aankoop en plaatsing. Je kan bij Slimster gratis voordeur-offertes vergelijken. Zo kom je in contact met regionale specialisten en beslis je zelf met wie je in zee gaat.

Direct 504 voordeur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal