• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stalen deuren kosten

Stalen deuren kosten

Minimale kosten € 900,- Maximale kosten € 4.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.500,-
Prijs stalen deuren

Ben je op zoek naar nieuwe deuren voor je huidige of nieuwe woning? Wil je een deur met een lange levensduur, goede isolatie en strakke look: dan is een stalen deur een geschikte optie. Ontdek de mogelijkheden en kosten van stalen deuren.

Voordelen stalen deuren

 • Strakke, industriële uitstraling
 • Lange levensduur (+50 jaar)
 • Uitstekende isolatie
 • Inbraak- en brandwerend
 • Weinig onderhoud vereist

Nadelen stalen deuren

 • Hoge prijs
 • Vaak maatwerk vereist

deur staal

Wat kosten stalen deuren?

Verschillende factoren zijn bepalend voor stalen deur prijzen. Denk hierbij aan de maten van de deur, het type deur en de plaatsingskosten. Ben je benieuwd naar de prijs van een deurkozijn van staal, dan kan je die in onderstaande lijst vinden.

Stalen 4 seizoenen pui Stalen 4 seizoenen pui

Houd je van de zon of ben je sowieso graag buiten? Betrek je tuin dan bij je woning door grote tuindeuren te plaatsen in de vorm van een vier seizoenen pui. Deze vier seizoenen pui kan volledig of gedeeltelijk worden opengeklapt. Maar wat zijn de mogelijkheden en kosten van deze pui?

Stalen 4 seizoenen pui
Stalen achterdeur Stalen achterdeur

Is het tijd voor een nieuwe achterdeur in je woning? Deze buitendeur is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Wat zijn de mogelijkheden en kosten om een achterdeur te plaatsen?

Stalen achterdeur
Stalen draaikiepdeur Stalen draaikiepdeur

Ben je op zoek naar een handige manier om je woonkamer of andere ruimte te ventileren, maar wil je ook een toegang houden naar buiten? Dan is een draaikiepdeur een ideale oplossing; je kan de deur niet alleen normaal openen, maar ook in de kiepstand zetten voor ventilatie.

Stalen draaikiepdeur
Stalen garagedeur Stalen garagedeur

Van oorsprong werden garagedeuren vrijwel altijd gemaakt van metaal. Vooral metalen kanteldeuren waren erg populair. Tegenwoordig worden er meer materialen gebruikt voor garagedeuren, maar staal is nog steeds een veelgebruikt materiaal. Wat zijn de mogelijkheden en kosten van een stalen garagepoort?

Stalen garagedeur
Stalen harmonicadeur Stalen harmonicadeur

Ben je op zoek naar een goede manier om je woning en tuin met elkaar te verbinden? Geniet van veel lichtinval in de winter en een volledig opengevouwen wand in de zomer door een harmonicadeur te laten installeren.

Stalen harmonicadeur
Stalen terrasdeuren Stalen terrasdeuren

Wil je jouw woning een industriële en strakke uitstraling geven? Stalen openslaande tuindeuren passen goed in een modern interieur en zorgen tevens voor veel lichtinval in huis dankzij de smalle profielen.

Stalen terrasdeuren
Stalen schuifpui Stalen schuifpui

Staal geeft een woning een strakke, industriële uitstraling. Dit materiaal is uitermate geschikt om te gebruiken voor een schuifpui; bij een stalen schuifpui geniet je namelijk van nog meer lichtinval door de smalle profielen.

Stalen schuifpui
Stalen taatsdeur Stalen taatsdeur

Ben je op zoek naar een unieke, stijlvolle deur in je woning? Taatsdeuren zien er chique uit en gaan ook nog eens handig open en dicht. Een taatsdeur wordt op maat gemaakt en is dus volledig naar eigen smaak samen te stellen.

Stalen taatsdeur
Stalen voordeur Stalen voordeur

Ben je op zoek naar een unieke en strakke voordeur? Een stalen voordeur oogt industrieel en heeft tegelijkertijd een chique effect. Wat zijn de mogelijkheden en welke kosten brengt deze voordeur van staal met zich mee?

Stalen voordeur

Heb je liever concrete prijzen? Vraag dan gratis deur-offertes aan via Slimster om prijzen van regionale bedrijven te vergelijken.

Prijzen stalen deuren vergelijken

Prijsopbouw stalen deurkozijnen

Materiaalkosten deurkozijn

Stalen deuren zijn in veel uitvoeringen te verkrijgen. Vaak worden deze deuren van staal op maat gemaakt. Ga je voor een deur in stalen kozijnen of voor een taatsdeur die zowel naar binnen als naar buiten opent?

Voor stalen binnendeuren op maat of een maatwerk buitendeur kan je terecht bij verschillende specialisten en merken. Zij kunnen je adviseren over jouw gewenste deur en deze voor je realiseren.

Steel look met voordelen van aluminium? Wil je de uitstraling van stalen deuren, maar vind je de prijs hiervan toch te hoog? Ga dan voor aluminium deuren met een steel look. Zo heb je de prijs van aluminium, maar de uitstraling en look van staal.

Isolatie deur van staal

Van oorsprong heeft staal geen goede isolatie, maar tegenwoordig is de isolatiewaarde van stalen deuren en kozijnen flink verbeterd. Dit komt onder meer door de toevoeging van een koudebrugonderbreking. Je kan de deurkozijnen nog beter laten isoleren door ook het juiste glas te plaatsen.

Stalen deur met glas

Staal en glas is een ideale combinatie en veel stalen deuren bestaan voor een groot deel uit glas. Stalen deurprofielen en deurkozijnen kunnen zeer slank zijn, waardoor er meer ruimte is voor glas in de deur. Zo creëer je veel extra lichtinval in de woning.

De juiste beglazing draagt tevens bij aan de isolatie van de woning. Kies voor HR++ of HR+++ glas, of ga zelfs voor veiligheidsglas in deuren die grotendeels uit glas bestaan.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Of een goede isolatie vereist is, is afhankelijk van de plek van de deur. Voor stalen binnendeuren met glas is een lagere isolatiewaarde nodig, dan wanneer je stalen buitendeuren laat plaatsen.

Montage door vakman

Stalen deuren zijn meestal maatwerk en om deze reden is het verstandig om hulp in te schakelen van een ervaren en betrouwbare specialist. Deze vakman kan je adviseren over de juiste deur en de montage uitvoeren. Het afhangen en afstellen van de deur gebeurt dan naar behoren en gaat er onverhoopt toch iets niet goed? Dan kan je altijd terugvallen op de garantie.

Opbouw plaatsingskosten

 • Het inmeten en installeren van de stalen deur
 • Eventueel breekwerk in gevel of muur
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de voorrijkosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, kan je de kosten nog lager houden.

Geniet eenvoudig van je nieuwe stalen deuren

Ben je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die jouw woning kan voorzien van stalen binnendeuren of buitendeuren van staal? Je kan gratis deur-offertes vergelijken via Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 5 regionale specialisten en kies je zelf voor de beste deal.

Direct 502 deur-bedrijven vergelijken

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal