• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 141.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stalen deuren kosten

Stalen deuren kosten

Ga naar
Minimale kosten € 900,- Maximale kosten € 4.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.500,-
Prijs stalen deuren

Ben je op zoek naar nieuwe deuren voor je huidige of nieuwe woning? Wil je een deur met een lange levensduur, goede isolatie en strakke look: dan is een stalen deur een geschikte optie. Ontdek de mogelijkheden en kosten van stalen deuren.

Voordelen stalen deuren

 • Strakke, industriële uitstraling
 • Lange levensduur (+50 jaar)
 • Uitstekende isolatie
 • Inbraak- en brandwerend
 • Weinig onderhoud vereist

Nadelen stalen deuren

 • Hoge prijs
 • Vaak maatwerk vereist

Wat kosten stalen deuren?

Verschillende factoren zijn bepalend voor stalen deur prijzen. Denk hierbij aan de maten van de deur, het type deur en de plaatsingskosten. Ben je benieuwd naar de prijs van een deurkozijn van staal, dan kan je die in onderstaande lijst vinden.

Prijzen stalen deuren vergelijken

Prijsopbouw stalen deurkozijnen

Mogelijkheden met stalen deuren

Stalen deuren zijn in veel uitvoeringen te verkrijgen. Vaak worden deuren van staal op maat gemaakt. Ga je voor een deur in stalen kozijnen of voor een taatsdeur die zowel naar binnen als naar buiten opent? Voor stalen binnendeuren op maat of een maatwerk buitendeur kan je terecht bij verschillende specialisten en merken. Zij kunnen je adviseren over jouw gewenste deur en deze voor je realiseren.

Steel look met voordelen van aluminium? Wil je de uitstraling van stalen deuren, maar vind je de prijs hiervan toch te hoog? Ga dan voor aluminium deuren met een steel look. Zo heb je de prijs van aluminium, maar de uitstraling en look van staal.

Isolatie deur van staal

Van oorsprong heeft staal geen goede isolatie, maar tegenwoordig is de isolatiewaarde van stalen deuren en kozijnen flink verbeterd. Dit komt onder meer door de toevoeging van een koudebrugonderbreking. Je kan de deurkozijnen nog beter laten isoleren door ook het juiste glas te plaatsen.

Stalen deur met glas

Staal en glas is een ideale combinatie en veel stalen deuren bestaan voor een groot deel uit glas. Stalen deurprofielen en deurkozijnen kunnen zeer slank zijn, waardoor er meer ruimte is voor glas in de deur. Zo creëer je veel extra lichtinval in de woning.

De juiste beglazing draagt tevens bij aan de isolatie van de woning. Kies voor HR++ of HR+++ glas, of ga zelfs voor veiligheidsglas in deuren die grotendeels uit glas bestaan. Of een goede isolatie vereist is, is afhankelijk van de plek van de deur. Voor stalen binnendeuren met glas is een lagere isolatiewaarde nodig, dan wanneer je stalen buitendeuren laat plaatsen.

Meer over isolatieglas?

Stalen deuren plaatsen door ervaren vakman

Stalen deuren zijn meestal maatwerk en om deze reden is het verstandig om hulp in te schakelen van een ervaren en betrouwbare specialist. Deze vakman kan je adviseren over de juiste deur en de montage uitvoeren. Het afhangen en afstellen van de deur gebeurt dan naar behoren en gaat er onverhoopt toch iets niet goed? Dan kan je altijd terugvallen op de garantie.

 • Inmeten en installeren van de stalen deur
 • Eventueel breekwerk in gevel of muur
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrijkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe stalen deuren

Ben je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die jouw woning kan voorzien van stalen binnendeuren of buitendeuren van staal? Je kan gratis en vrijblijvend offertes vergelijken via Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 5 regionale specialisten en kies je zelf voor de beste deal.

Direct 557 deur-bedrijven vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal