• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Stalen deuren

Ben je op zoek naar nieuwe deuren voor je huidige of nieuwe woning? Wil je een deur met een lange levensduur, goede isolatie en strakke look: dan is een stalen deur een geschikte optie. Ontdek de mogelijkheden en kosten van stalen deuren.

Voordelen stalen deuren

 • Strakke, industriële uitstraling
 • Lange levensduur (+50 jaar)
 • Uitstekende isolatie
 • Inbraak- en brandwerend
 • Weinig onderhoud vereist

Nadelen stalen deuren

 • Hoge prijs
 • Vaak maatwerk vereist

Wat kosten stalen deuren?

Verschillende factoren zijn bepalend voor de prijs van stalen deuren. Denk hierbij aan de maten van de deur, het type deur en de plaatsingskosten. Ben je benieuwd naar de stalen deur prijzen, dan kan je die in onderstaande lijst vinden per soort deur.

Heb je liever concrete prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster om prijzen van regionale bedrijven te vergelijken.

Prijzen stalen deuren vergelijken
Prijsopbouw stalen deuren 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Stalen deuren op maat maken

Stalen deuren zijn in veel uitvoeringen te verkrijgen. Vaak worden deze deuren van staal op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat de deur perfect aansluit. Voor een stalen deur kan je terecht bij verschillende specialisten en merken. Zij kunnen je adviseren over jouw gewenste deur en deze voor je realiseren.

Steel look met voordelen van aluminium? Wil je de uitstraling van stalen deuren, maar vind je de prijs hiervan toch te hoog? Ga dan voor aluminium deuren met een steel look. Zo heb je de prijs van aluminium, maar de uitstraling en look van staal.

Isolatie stalen deuren

Van oorsprong heeft staal geen goede isolatie, maar tegenwoordig is de isolatiewaarde van stalen deuren en kozijnen flink verbeterd. Dit komt onder meer door de toevoeging van een koudebrugonderbreking. Je kan de deuren nog beter laten isoleren door ook het juiste glas te plaatsen.

Stalen deuren met glas

Staal en glas is een ideale combinatie en veel stalen deuren bestaan voor een groot deel uit glas. Stalen deurprofielen en deurkozijnen kunnen zeer slank zijn, waardoor er meer ruimte is voor glas in de deur. Zo creëer je veel extra lichtinval in de woning.

De juiste beglazing draagt tevens bij aan de isolatie van de woning. Kies voor HR++ of HR+++ glas, of ga zelfs voor veiligheidsglas in deuren die grotendeels uit glas bestaan.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Montage door vakman

Stalen deuren zijn meestal maatwerk en om deze reden is het verstandig om hulp in te schakelen van een ervaren en betrouwbare specialist. Deze vakman kan je adviseren over de juiste deur en de montage uitvoeren. Het afhangen en afstellen van de deur gebeurt dan naar behoren en gaat er onverhoopt toch iets niet goed? Dan kan je altijd terugvallen op de garantie.

Opbouw plaatsingskosten

 • Het inmeten en installeren van de stalen deur
 • Eventueel breekwerk in gevel of muur
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de voorrijkosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, kan je de kosten nog lager houden.

Geniet eenvoudig van je nieuwe stalen deuren

Ben je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die jouw woning kan voorzien van een stalen deur of meerdere stalen deuren? Je kan gratis deur-offertes vergelijken via Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 5 regionale specialisten en kies je zelf voor de beste deal.

Vrijblijvend deur-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal