• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Groendak prijzen

Groendak prijzen

Voor een dak met uitstraling kies je voor een groendak. Maar wat is een groendak precies? Een groendak is begroeid met planten. Er is meer dan één type groendak; je hebt de keuze uit verschillende soorten vegetatiedaken, afhankelijk van het soort beplanting en het gebruiksdoel van het dak. Eén ding is zeker: een groendak heeft meer voordelen dan alleen een mooie toevoeging op het uitzicht.

Voordelen groendak

 • Minder regenwater in afvoer
 • Verbeteren luchtkwaliteit
 • Meer groen in stadsbeeld
 • Lange levensduur
 • Vaak subsidie mogelijk

Nadelen groendak

 • Sommige gevallen vergunning vereist
 • Soms veel onderhoud nodig

Groendak kosten

Een vegetatiedak is niet goedkoop. De kosten van een groendak komen bovenop de kosten van de normale dakbedekking, zoals EPDM. Een groendak is echter een goede investering, die zich op een duurzame manieren kan terugverdienen. Hoewel de prijs van een groendak van veel factoren afhankelijk is, zoals het type beplanting, vind je in onderstaande tabel een schatting van de groendak prijzen.

Materiaal Prijs per m2
EPDM € 50,-
Groendak € 55,-*

*Prijsindicatie van extensief groendak. Kosten komen bovenop de prijs van de onderlaag.

Groendak prijzen vergelijken
Subsidie mogelijk? Steeds meer gemeenten verstrekken een subsidie voor de plaatsing van groendaken. Is dit het geval, dan kan je tot wel 50% van de totale aanlegkosten terugkrijgen. Informeer bij je gemeente of jij ook in aanmerking komt voor een subsidie.

Wat heb je nodig voor een groendak?

Om een groendak te plaatsen, heb je een waterdichte ondergrond nodig. Een EPDM dakbedekking is ideaal als onderlaag voor een vegetatiedak. Ook moet de dakconstructie stevig genoeg zijn om een groendak te dragen. De constructeur kan bepalen welk gewicht door de constructie gedragen kan worden. Aan de hand van jouw wensen voor beplanting en doeleinden wordt dan bepaald of een nieuwe dakconstructie nodig is.

Soorten groendak

We kunnen twee soorten groendaken onderscheiden; groendaken voor de sier (extensief) en groendaken om op te leven (intensief).

Groendak voor de sier

Het sedumdak is vooral begroeid met vetplanten en mos. Maar ook een bloemendak, kruidendak of grasdak is een extensief groendak (voor de sier). Het aanleggen van dit groendak gebeurt vooral voor de uitstraling.

Leefbaar groendak

Een intensief groendak is beloopbaar. Bijvoorbeeld een daktuin inclusief beplanting, struiken of bomen. Er is wel een stevige constructie nodig om op het dak te kunnen lopen en leven.

Extra opties groendak

Wanneer je een groendak laat aanleggen, kan je ervoor kiezen om direct een lichtkoepel of dakraam te laten maken. Daarnaast kan je de duurzaamheid van je woning verhogen door zonnepanelen te laten monteren.

Vergunning nodig voor groendak? Om een groendak aan te leggen op je woning heb je in bepaalde gevallen een bouwvergunning nodig. Maak je een daktuin? Dan is een bouwvergunning altijd vereist. Een dakdekker kan je vertellen of een vergunning nodig is om jouw groendak te realiseren.

Groendak laten plaatsen door vakman

We raden je aan om een groendak altijd te laten plaatsen door een vakman. Ga voor een dakdekker met ervaring met groendaken, zodat je zeker weet dat jouw vegetatiedak netjes en zorgvuldig wordt aangelegd. In het Slimster-netwerk bevinden zich enkel vakkundige dakdekkers, die verstand van zaken hebben. Enkele voordelen:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
 • Regelen bouwtekening en vergunning

Eenvoudig dakbedekking-offertes vergelijken en besparen

Wil je ook een duurzaam groendak op je woning laten plaatsen? Vraag gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale dakdekkers. Je vergelijkt zelf de prijsoffertes en beslist welke vakman de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakbedekking-offertes aanvragen
Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal