• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
EPDM dakbedekking prijzen

EPDM dakbedekking prijzen

EPDM is één van de meest populaire soorten dakbedekking voor platte daken. Dankzij de vele voordelen kiezen veel mensen voor dakbedekking van dit kunststof rubberfolie.

Voordelen EPDM

 • Lange levensduur (50 jaar)
 • 100% recyclebaar
 • Weer en UV-bestendig
 • Naadloos en waterdicht
 • Onderhoudsarm

Nadelen EPDM

 • Alleen op plat dak te gebruiken
 • Relatief hoge prijs
Wat is EPDM? EPDM (synthetisch rubber) is zeer elastisch. Hierdoor is deze kunststof dakbedekking extra goed bestand tegen temperatuurschommelingen. EPDM wordt van tevoren op maat gemaakt, wat de kans op lekkages verkleint.

Prijzen EPDM dakbedekking

Wat is de prijs van EPDM dakbedekking? EPDM is niet het meest goedkope materiaal, maar heeft wel een lange levensduur. Hierdoor verdien je de investering eenvoudig terug.

De EPDM prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de toegankelijkheid van het dak, de huidige staat van het dak en de afwerking. In de onderstaande tabel vind je een schatting van de prijs van EPDM dakbedekking per m2. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan.

Prijs per m2
EPDM € 50,-

*Prijsindicatie, incl. plaatsing en btw.

Vergelijk EPDM dakbedekking prijzen

Goed voor het milieu

Wil je jouw dak extra beschermen tegen schadelijke effecten uit de ozonlaag en tegen extreme weersomstandigheden? Laat dan een groendak aanbrengen bovenop de EPDM-laag.

Prijs per m2
Groendak € 55,-

*Wordt geplaatst op EPDM onderlaag. Kosten komen bovenop prijs van de onderlaag.

Het beschermen van de EPDM-laag kan ook door grind over de dakbedekking aan te brengen.

Prijsopbouw EPDM dakbedekking 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten EPDM

Is jouw huidige dakbedekking aan vervanging toe of ben je op zoek naar dakbedekking voor je nieuwe woning of uitbouw? EPDM is uitermate geschikt als een plat dak dakbedekking. Je kan ervoor kiezen om EPDM op zichzelf te plaatsen of, zoals hierboven al genoemd, in combinatie met een groendak of grind.

Het materiaal bepaalt een groot deel van de EPDM prijs. Naast de materiaalkeuze spelen ook de extra opties een rol; laat je een lichtstraat of lichtkoepel plaatsen?

EPDM laten plaatsen door dakdekker

Het is mogelijk om zelf EPDM dakbedekking aan te brengen, maar dit brengt zeker een aantal nadelen met zich mee ten opzichte van een dakdekker. Een vakman weet precies welk materiaal geschikt is en kan de dakbedekking mooi en egaal afwerken. Zo voorkom je problemen met de dakbedekking in de vorm van lekkages of een slechte afvoer. Enkele voordelen om een specialist in te schakelen via Slimter:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de kosten Schakel de hulp in van een lokale of regionale dakdekker en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Eenvoudig dakbedekking-offertes vergelijken

Ben je op zoek naar de beste dakdekker voor jouw nieuwe EPDM dakbedekking? Vraag gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster en kom in contact met tot wel regionale bedrijven. Je vergelijkt de dakdekkers en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vind snel en slim de beste dakdekker
Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal