• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakpannen prijzen

Dakpannen prijzen

Loop een rondje door een willekeurige woonwijk en je ziet meerdere woningen met dakpannen op het dak. Dakpannen zijn populair in Nederland en dat is niet voor niets; deze dakbedekking heeft namelijk veel voordelen. Maak je huis weer wind- en waterbestendig met nieuwe dakpannen op je dak.

Voordelen dakpannen

 • Lange levensduur
 • Weerbestendig
 • Verschillende soorten
 • Eenvoudig te onderhouden

Nadelen dakpannen

 • Leisteen heeft mooiere uitstraling

Dakpannen kosten

Wat zijn de kosten van nieuwe dakpannen op je woning? De prijs van dakpannen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de materiaalkeuze, het dakoppervlak en de afwerking. Maar ook de montage is van invloed op de kosten.

Globaal gezien heb je de keuze uit betonnen dakpannen of keramische dakpannen. Schakel je de hulp in van een dakdekker, dan kan hij je vertellen welke dakpannen geschikt zijn voor jouw dak. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de dakpan-prijzen en andere informatie.

Bekijk ook de algemene dakbedekking kosten. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakpan-offertes aan via Slimster.

Betonnen dakpannen
Keramische dakpannen
Prijs* € 50,- € 60,-
Levensduur 30 jaar Min. 50 jaar
Opmerking Eenvoudig te plaatsen Prachtige uitstraling

* Vanaf-prijs dakpan, incl. plaatsing en btw.

Naast deze twee soorten dakpannen kan je er ook voor kiezen om je dak met leistenen te bedekken.

Prijs dakpannen vergelijken
Prijsopbouw dakpannen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten dakpannen

Wanneer je jouw woning wilt voorzien van nieuwe dakpannen, wordt een groot deel van de prijs bepaald door het materiaal. Ga je voor keramisch of beton? Moet ook de isolatielaag (opnieuw) worden geplaatst? Daarnaast kan je ervoor kiezen om extra opties toe te voegen. Denk bij deze extra opties aan het monteren van een dakraam of het leggen van zonnepanelen.

Soort dak voor dakpannen

Dakpannen zijn te plaatsen op schuine daken, maar dit is niet de enige soort dakbedekking op een schuin dak. Ontdek de mogelijkheden wat betreft dakbedekking op schuine daken.

Meer inspiratie opdoen voor je een keuze maakt? Bekijk dan de dakbedekking voorbeelden, met onder meer ideeën voor daken met dakpannen.

Onderhoud van dakpannen Je wilt zo lang mogelijk genieten van je nieuwe dakpannen. Controleer je dak regelmatig op lekkages en beschadigingen. Een dakdekker kan helpen bij het onderhoud aan de dakpannen, of de dakpannen impregneren om de groei van onkruid tegen te gaan.

Dakpannen laten plaatsen door dakdekker

Kan je zelf dakpannen leggen op je dak? Het lijkt goedkoper, maar is in onze ogen niet verstandig. Het is noodzakelijk dat de dakpannen goed worden gelegd om lekkages te voorkomen. Leg je ze verkeerd, dan ben je nog meer geld kwijt aan het oplossen van de ontstane problemen. Een dakdekker heeft ervaring en bovendien kan je bij een vakman altijd terugvallen op de garantie.

Een dakdekker brengt wel de nodige kosten met zich mee. Deze montagekosten worden bepaald door:

 • Het dakoppervlak
 • De toegankelijkheid van het dak
 • Eventuele verwijderen oude dakbedekking
 • Het uurtarief van de vakman

Bespaar op de reiskosten Kies voor een dakdekker in je regio. Zo ben je nooit meer geld aan de reiskosten kwijt dan nodig. Nog meer besparen? Ruim dan zelf het bouwafval op.

Eenvoudig de beste dakdekkers vergelijken

Wil je nieuwe dakpannen op je woning laten plaatsen? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster. Je komt in contact met regionale bedrijven en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakbedekking-offertes vergelijken

Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal