Samen klussen? Met deze 5 tips houd je het gezellig

Samen klussen? Met deze 5 tips houd je het gezellig
Eva van Gent
Eva van Gent
Productspecialist
2 minuten

Samen klussen is in veel gevallen handig en kán heel gezellig zijn. Samen het behang van de muur trekken, een muur sauzen, plinten leggen, etc. Helaas loopt samen klussen vaak op ergernissen uit. Hoe komt dat? En hoe houd je het gezellig en voorkom je ruzie? We hebben 5 tips voor je op een rij gezet.

1. Verdeel de taken

Dat klussen of verbouwen vaak op ruzie uitloopt heeft te maken met macht volgens psycholoog Jeffrey Wijnberg. Wie bepaalt wat? Je kunt niet alles samen beslissen, maar iemand moet eindverantwoordelijk zijn. Als je overal een tussenweg voor zoekt, ben je allebei niet blij met het eindresultaat. Verdeel de klussen en stel iemand verantwoordelijk.

2. Maak afspraken met elkaar

Het klinkt misschien cliché, maar maak afspraken met elkaar. Bespreek wanneer je samen aan de klus werkt, zodat je geen frustraties krijgt omdat je partner volgens jou geen tijd maakt. Spreek met elkaar af wat je gaat doen voor je begint en hoe je het gaat doen. Zo ga je echt samen aan de slag en voorkom je onbegrip tijdens de klus.

3. Zorg voor een goede voorbereiding

Bij een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je de juiste materialen en goed gereedschap in huis hebt. Inventariseer voor je aan de slag gaat wat je nodig hebt, haal de benodigdheden bij de bouwmarkt, uit de schuur of uit je gereedschapskoffer en leg het klaar. Dit scheelt veel frustratie en onnodige ritjes naar de bouwmarkt.

klussen doe je samen

4. Las een pauze in

Zijn jullie vol goede moed aan een klus begonnen en zit, ondanks de goede voorbereiding, alles tegen? Merk je dat de sfeer steeds minder gezellig wordt? Als je doorgaat is de kans groot dat jullie straks ruzie hebben én je de klus gaat afraffelen. Neem daarom een pauze en ga iets anders doen. Begin na een paar uur opnieuw of ga de volgende dag weer aan de slag. Je zult zien dat het allemaal een stuk beter (en gezelliger) verloopt.

5. Geef grote klussen uit handen

Loopt het klussen samen nog steeds op oneenenigheid uit? Of ben je toe aan een grote klus en heb je geen zin in ergernissen en stress? Spaar dan iets langer door en laat een vakman het werk doen. Een klus waar jij dagen mee bezig bent en die tot een hoop ergernissen leidt, heeft een specialist waarschijnlijk binnen een dag af. Hebben jullie tijd om samen leuke dingen te gaan doen!

De beste vakspecialist vinden voor jouw klus?

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal