• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten vrijstaand bad

  Kosten vrijstaand bad

  Badkamer offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend

  Ga je jouw badkamer renoveren en ben je op zoek naar een badkuip om je badkamer net dat beetje extra luxe te geven? Vrijstaande baden staan chique en zijn ook niet zo ingewikkeld om te plaatsen. Schakel via Slimster de hulp in van een specialist en kom ook tot rust in je nieuwe vrijstaande bad.

  Voordelen vrijstaand bad

  • Chique uitstraling
  • In de open ruimte te plaatsen
  • Keuze uit veel modellen
  • Bad op poten mogelijk

  Nadelen vrijstaand bad

  • Meer ruimte nodig dan bij een inbouwbad
  vrijstaande badkuip monteren

  Prijzen vrijstaand bad

  Ga je een vrijstaand ligbad plaatsen en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs is afhankelijk van de materiaalkeuze, het soort badkuip en eventuele extra opties. Wil je bijvoorbeeld een whirlpool of bubbelbad maken van je bad? Dat zie je terug in de kosten.

  Ook de montage is van invloed op de prijs. Moet je oude bad worden verwijderd? Is het nodig om de leidingen te verleggen in je badkamer? Door deze factoren is het lastig om de vrijstaande bad prijs inclusief montage te geven. In onderstaande tabel vind je wel de prijs van een vrijstaand bad exclusief montage.

  Soort vrijstaand bad Prijs*
  Basic € 300,-
  Comfort € 900,-
  Luxe € 2.000,-

  * Vanaf-prijs, incl. btw. Exclusief plaatsing.

  Liever de exacte prijs weten inclusief plaatsing? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. Als je jouw hele badkamer gaat vernieuwen, kan je ook de algemene badkamer prijzen bekijken.

  Prijzen vrijstaand bad plaatsen vergelijken
  Prijsopbouw vrijstaand bad 1. Materiaalkosten
  2. Plaatsingskosten
  3. Reiskosten
  4. Afvoerkosten

  Materialen en mogelijkheden

  De materiaalkosten van een vrijstaand ligbad bestaan uit verschillende onderdelen, zoals de materiaalkeuze, de afmetingen van het bad en extra toevoegingen. Denk hierbij aan de badkraan en het eventuele toevoegen van pootjes onder het bad.

  Materiaal vrijstaande baden

  Veel baden worden gemaakt van acryl, maar er zijn nog veel meer badkuip materialen. Plaatstaal is een ander toegepast materiaal voor een bad. De laatste tijd is ook quaryl in opmars. Dit duurzame en onderhoudsvrije materiaal is een combinatie van acryl en metaal.

  Vormen

  In de meeste gevallen is een losstaand bad ovaal, maar er zijn nog vele andere vormen mogelijk. Je kan gaan voor een rond of rechthoekig bad, of de badkuip in een bijzondere vorm laten plaatsen. De beste en mooiste vorm is afhankelijk van je badkamer en de inrichting hiervan. Hetzelfde geldt voor de afmetingen van het bad: de grootte van de badkuip wordt mede bepaald door de grootte van je badkamer.

  Vrijstaand bad op pootjes Zorg voor een romantische en klassieke uitstraling door het vrijstaande ligbad op pootjes te plaatsen. Zo geef je een ouderwets effect aan de ruimte.

  Badkraan

  Bij ieder bad hoort een badkraan. Deze kraan heeft ook invloed op de uitstraling van de badkuip. Bij vrijstaande baden heb je veel opties. Je kan een kraan in het bad laten inbouwen of zelfs direct in de vloer monteren. Deze vrijstaande badkraan is erg populair bij vrijstaande baden.

  badkraan in bad
  Beste plek voor vrijstaand bad Een losstaand bad geeft een unieke en chique uitstraling als je deze midden in de ruimte plaatst. Het bad dichtbij of tegen een muur monteren is ook mogelijk. In dat geval ben je net iets minder ruimte kwijt.

  Montagekosten vrijstaand bad

  Het is mogelijk om zelf een los bad te plaatsen, maar we raden dit zeker niet aan. Er komt nogal wat kijken bij de montage van een vrijstaande badkuip. Zo is het bij dit soort bad extra belangrijk om de leidingen netjes en goed weg te werken. Ook moet de afvoer vrijwel altijd worden verplaatst als je voor een vrijstaande badkuip gaat. Om zeker te zijn van een goede montage schakel je de hulp in van een specialist. Deze vakman regelt de volgende onderdelen:

  • De installatie
  • Verleggen/plaatsen afvoer en leidingen
  • De afwerking
  • Het uurtarief van de vakman
  Slim besparen op de kosten Houd de reiskosten in de hand door een lokale of regionale vakman in te schakelen. Een andere manier om te besparen op de kosten, is door zelf het afval af te voeren.

  Vrijstaand bad op maat laten maken door specialist

  Je kan een standaard vrijstaand bad plaatsen in je badkamer of gaan voor een maatwerk badkuip. De specialisten in het Slimster-netwerk adviseren je over de mogelijkheden voor jouw nieuwe bad én badkamer. Wil je namelijk niet alleen een nieuw bad, maar je hele badkamer renoveren? Daar kunnen de vakmannen je ook bij helpen. Vraag gratis badkamer-offertes aan en vind de beste deal voor jouw vrijstaande bad.

  Voordelig nieuw vrijstaand bad laten plaatsen?

  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Berendsen Dienstverlening
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal