• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Prijzen screen zonwering

Prijzen screen zonwering

Ga naar
Minimale kosten € 115,- Maximale kosten € 390,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 275,-
Gemiddelde kosten screens, afhankelijk van materiaal, maten en montage.

Ben je op zoek naar zonwering? Een screen is een vlakhangende zonwering die bevestigd is aan de buitenkant van je woning. De constructie is vergelijkbaar met die van rolluiken. Doordat de zonnecreens aan de buitenzijde van je woning worden geplaatst, warmt het glas niet op en blijft het binnen koel. Het zonlicht wordt gefilterd, maar het zicht naar buiten behoud je wel.

Voordelen screens

 • Het blijft licht in huis
 • Neemt binnen geen ruimte in
 • Weinig onderhoud
 • Privacy
 • Bedekt volledig raamoppervlak

Nadelen screens

 • Raam kan niet open als screen omlaag zit
 • Houdt minder zonlicht tegen dan een rolluik

Wat kost een zonwering screen?

Prijzen standaard zonnescreen

Afmeting
Prijs*
1 meter € 140
2 meter € 220
3 meter € 300

Prijzen zipscreen

Afmeting
Prijs*
1 meter € 235
2 meter € 330
3 meter € 440

* Gemiddelde prijs. Incl. omkasting en BTW, excl montage.

De prijs van een zonwering screen is afhankelijk van diverse factoren. Hoe groot moet het zonnescreen zijn? Voor welke type screen kies je en hoe wil je het screen bedienen? Deze factoren bepalen onder andere samen de prijs.

Wil je weten wat zonnescreens voor de ramen van jouw woning kosten? Vraag gratis offertes aan. Je ontvangt maximaal 5 offertes van bij ons aangesloten zonwering specialisten op basis van jouw wensen.

Prijzen screens zonwering vergelijken?

screen zonwering
Andere zonwering bekijken?

Prijsopbouw screens

Soorten zonnescreens

Je kunt grofweg drie type screens voor zonwering onderscheiden:

 1. Standaard screen
 2. Windvast screen
 3. Zipscreen (ook wel solid screen genoemd)

De verschillen zitten voornamelijk in de wijze waarop het doek langs het raam wordt geleid.

Standaard screens

Een standaard screen kenmerkt zich door de standaard wijze waarop het screen naar beneden beweegt door geleiders. Dit type zonscreen zie je het meest en is verkrijgbaar in vele kleuren.

 • Goedkoopst
 • Doek klappert bij harde wind

Windvaste screens

Bij een windvaste screen wordt het doek door middel van een kabel en een systeem van veren op spanning gehouden. Het grote voordeel hiervan is dat het doek goed vastgehouden wordt bij harde wind.

 • Doek klappert niet bij harde wind

Zipscreen

Een zipscreen wordt ook wel een ritsscreen of windscreen genoemd en is goed bestand tegen de wind. Het doek wordt vast geritst in de geleiders. Op deze manier is het doek windvast en ook functioneel als hor, omdat het screen zeer vlak voor het raam geplaatst wordt.

 • Ook te gebruiken als zonwering voor je terrasoverkapping, veranda of tuinhuis.
screen terrasoverkapping

Zonnescreen doek

Het doek van een screen reflecteert zonnestralen, is vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. In veel gevallen is het doek van een screen gemaakt van polyester of glasvezel omhuld met een coating van pvc. Je hebt diverse soorten screens, maar de werking van het doek is altijd hetzelfde.

Privacy Met een zonnescreen is het zicht van buiten naar binnen nog maar 20% waardoor je binnen meer privacy hebt.

Zonwering screen op maat

Een screen voor zonwering wordt op maat gemaakt, zodat het perfect voor de ramen van jouw woning past. Ook kies je zelf de omkasting voor bescherming van het screen. De omkasting is mogelijk in verschillende vormen. Het meest wordt gekozen voor een afgeschuinde kast, maar een rechte of bijvoorbeeld vierkante kast is ook een optie. Naast de vorm van de kast, kies je ook zelf de kleur.

Naast de omkasting bepaalt het screendoek voor een groot deel de uitstraling. Screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met verschillende openings- en tranmissiefactoren. De transmissiefactor bepaalt hoeveel zonlicht er wordt doorgelaten. De openingsfactor bepaalt de doorkijk.

Bediening zonnescreen

Een zonnescreen voor de ramen kan je handmatig en elektrisch bedienen. Afhankelijk van wat jij prettig vindt en de grootte van de screens kies je voor elektrische zonnescreens of handmatige bedienbare zonnescreens.

 • Handmatig screen
  Een handmatig bedienbaar screen kan je op meerdere manier bedienen, namelijkdoor middel van een band, koord of slinger. Een voordeel van een handmatig bedienbaar screen is dat het voordeliger is.
 • Elektrisch screen
  Elektrisch bedienbare screens bieden veel gebruiksgemak. Elektrisch bedienen kan met een afstandsbediening, een schakelaar of een licht/wind sensor. Met een wind of lichtsensor gaat het screen uit zichzelf omhoog en omlaag bij verschillende weertypes.
buitenzonwering screens

Zonnescreens laten plaatsen door ervaren vakman

Als je er zeker van wilt zijn dat je straks plezier hebt van de screens voor de ramen, is het belangrijk dat deze goed bevestigd worden. Dit is secuur werk en de montage kan op verschillende manieren:

 • Lijst voor het raam buiten
 • Lijst op de muur
 • Lijst in de muur

Welke manier het meest optimaal is voor jouw woning, kan je het beste overleggen met een specialist. Hij kijkt met je mee en adviseert je. Je moet namelijk rekening houden met verschillende elementen zoals het type raam, raamklinken, de vensterbank, etc. Het opmeten en monteren van screens kan je daarom ook het beste overlaten aan een vakman. Deze heeft expertise, ervaring en de juiste benodigdheden om jouw nieuwe screens perfect te monteren. Je hebt bovendien dan ook garantie op de montage.

Beste zonwering-screen deal via Slimster

Ben je op zoek naar screens voor de ramen voor jouw woning? Vraag dan altijd meerdere gratis zonwering screen offertes aan via Slimster. Je komt in contact met regionale zonwering specialisten en vergelijkt deze op basis van prijs en kwaliteit. Je bepaalt vervolgens zelf met wie je in zee gaat. Zo heb jij de beste deal.

Direct zonwering screen specialisten vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal