• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Markiezen prijzen

Prijzen markiezen

Ga naar
Minimale kosten € 740,- Maximale kosten € 1.750,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.100,-
Gemiddelde kosten markiezen, afhankelijk van materiaal en montage. Op basis van 200 x 100 cm.

Markiezen hebben een authentieke, nostalgische uitstraling. Een markies houdt jouw woning in de zomer heerlijk koel en zijn te herkennen aan hun ronde bolle vorm. Van welke kant de zon ook komt, een markies biedt altijd optimale bescherming. Markiezen passen perfect bij een woning met een klassieke stijl, maar zorgen ook bij een nieuwbouwwoning voor een stijlvolle uitstraling. Markiezen kopen en laten plaatsen? Wij geven je alle informatie om tot een perfecte keuze te komen wat betreft markies én vakman.

Voordelen markiezen

 • Charmante uitstraling
 • Blokkeert de zon van de zijkant
 • Duurzaam
 • Weinig windgevoelig
 • Ramen en deuren kunnen open

Nadelen markiezen

 • Prijzig ten opzichte van andere zonwering
 • Belemmeren de doorgang onder het raam
 • Onderhoud

Wat kosten markiezen?

Prijzen standaard markies

Materiaal
Prijs*
Standaard markies aluminium € 1000
Standaard markies grenenhout € 835
Standaard markies hardhout € 1390

Prijzen petmodel markies

Materiaal
Prijs*
Petmodel markies aluminium € 1235
Petmodel markies grenenhout € 960
Petmodel markies hardhout € 1450

Prijzen klapmodel markies

Materiaal
Prijs*
Klapmodel markies aluminium € 1200
Klapmodel markies grenenhout € 1250
Klapmodel markies hardhout

€ 1400

* Gemiddelde prijs markies. Incl. omkasting en BTW, excl montage (200 x 100 cm).

De markiezen prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Hoe groot moet de markies zijn? Welk type markies kies je? Welke stof? Wil je de markies elektrisch kunnen bedienen? Deze factoren bepalen samen de prijs.

Wil je concreet weten wat markiezen voor jouw woning kosten? We raden je aan om gratis offertes aan te vragen. Je ontvangt maximaal 5 offertes van bij ons aangesloten specialisten op basis van jouw wensen.

Prijzen markiezen vergelijken?

markiezen kopen
Andere zonwering bekijken?

Prijsopbouw markies

Verschillende soorten markiezen

Je hebt drie verschillende soorten markiezen:

 1. Standaard model markies
 2. Petmodel markies
 3. Klapmodel markies

Het verschil zit in de grootte van de uitval en in de hoogte van de markies. De uitval is de afstand tussen de gevel en het uiteinde van de markies.

Standaard model markies

markies

Het standaard model biedt de beste zonwering en is het meest voorkomende model markies. De hoogte en de uitval hebben bij dit type dezelfde afmetingen. Hierdoor steken de markiezen niet ver uit, maar hangen ze wel vrij laag. Voor dit type markiezen wordt het meest gekozen als doorloop niet nodig is.

Petmodel markies

petmodel markies

Het petmodel valt hoger uit dan het standaard model en is daarmee het hoogste model markies. De uitval is namelijk kleiner dan de hoogte. Hierdoor loop je makkelijker onder de markies door. Een ander voordeel is dat je vrijer uitzicht hebt naar buiten. Een nadeel is dat de markies hierdoor iets minder zonlicht tegenhoudt.

Klapmodel markies

klapmodel markies

De uitval is bij het klapmodel groter dan de hoogte. Er ontstaat dus meer ruimte onder de markies. Handig als je bijvoorbeeld een terras hebt aan de achterzijde van je woning want je creëert op deze manier meer schaduw. Een klapmodel wordt veel gebruikt voor grote ramen en bij openslaande deuren.

Mogelijkheden voor markiezen

Wil je markiezen kopen en laten plaatsen? Dan heb je ook diverse mogelijkheden wat betreft het frame en doek.

Doek

Een markies bestaat altijd uit een stoffen doek op een frame. Dit doek bepaalt samen met de karakteristieke vorm de uitstraling van de markies. Zoek je een doek voor een markies? Het stoffen doek is verkrijgbaar in talloze kleuren en met verschillende dessins. Je kiest zelf de gewenste markiezen kleuren en stelt jouw zonwering helemaal naar wens samen.

Frame

Het frame van een markies is meestal van hout of aluminium gemaakt. Naast het frame heb je een omkapping om het doek te beschermen. Zo wordt het doek van de markies beschermt tegen regen en vuil en gaan de aluminium markiezen of houten markiezen langer mee.

Combineer materialen Je kunt ervoor kiezen om hout en aluminium te combineren. Bijvoorbeeld een aluminium frame met een houten omkapping.

Markies materialen

 • Houten frame + omkapping
  Houten markiezen zijn een echte klassieker. Tijdloos met een stijlvolle uitstraling. Als je kiest voor een houten frame, kies dan ook voor een houten omkapping. Vaak kan je kiezen voor hardhout of naaldhout. Hardhout is sterk en authentiek. Naaldhout gaat minder lang mee dan hardhout en is minder onderhoudsvriendelijk, maar voordeliger in aanschaf.
 • Aluminium frame + omkapping
  Het voordeel van aluminium markiezen is is dat ze onderhoudsvrij zijn. De aluminium markiezen zijn hierdoor eenvoudig te onderhouden. Je combineert de klassieke uitstraling van de markies met het comfort van aluminium.

 • Kunststof omkapping
  Je ziet het veel minder vaak, maar een kunststof markies is ook een optie. Het voordeel is dat kunststof zeer gemakkelijk te reinigen is en in elke vorm kan worden geleverd.
markiezen prijzen

Laat markiezen op maat maken

Markiezen worden op maat gemaakt voor jouw woning en zijn daarom geschikt voor verschillende type ramen en openslaande deuren. Ramen en deuren kunnen nog steeds open en dicht als de markiezen zijn uitgeklapt.

Markiezen stel je zelf samen. Je kiest de afmetingen, de uitval, de kleur van het doek, de bediening en het materiaal van het frame en de omkapping. Het materiaal bepaalt de uitstraling, maar ook de mate van onderhoud.

Markiezen voor ronde ramen Markiezen zijn door hun vorm niet gebonden aan rechte lijnen: ideaal voor ronde ramen.

Markiezen bedienen: elektrisch of handmatig?

Wil je een markies met de hand bedienen of geef je de voorkeur aan een markies met elektrische bediening? Via een optrekkoord bedien je een markies handmatig. Wil je de markiezen elektrisch bedienen, dan heb je keuze uit een schakelaar of een afstandsbediening. Of kies voor een tijdklok of een zon-windautomaat. De markiezen gaan dan omhoog en omlaag op basis van de ingestelde tijd, de hoeveelheid zon of de windkracht.

Brede markiezen elektrisch bedienen Bij brede markiezen is het slim om te kiezen voor elektrische bediening, omdat ze vrij zwaar zijn om te bedienen.
prijzen markiezen

Markiezen monteren door ervaren vakman

Markiezen worden op maat van jouw ramen geleverd, omdat het belangrijk is dat ze perfect passen. Een markies is meestal groot en zwaar en daardoor lastig om zelf te monteren. Laat het inmeten en monteren daarom over aan een vakspecialist. Je moet rekening houden met de muur en/of de gevel, het type raam, het type markies, etc. Een zonwering specialist heeft expertise, ervaring en de juiste benodigdheden om de markiezen perfect op te meten en te monteren. Zo ben je straks verzekerd van perfecte zonwering en heb je bovendien garantie.

Markiezen op een erker Moeten de markiezen op een erker worden gemonteerd? Dit vraagt om vakmanschap, omdat dit een bijzonder precieze klus is.

Beste deal vinden voor markiezen zonwering

Wil je markiezen kopen? Dan wil je graag weten bij wie je daarvoor het beste terecht kunt. Wij helpen je hier graag bij. Via ons vraag je gratis en vrijblijvend tot 5 zonwering offertes aan. Je komt in contact met zonweringspecialisten uit jouw regio. Aan de hand van de ontvangen offertes vergelijk je eenvoudig specialisten op prijs en kwaliteit en vind je de beste deal!

Direct gratis markiezen offertes vergelijken!

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal