Energiezuinige vriezers

Energiezuinige vriezers

Bij het kopen van een nieuwe vriezer kijk je natuurlijk naar het energieverbruik. Zeker wanneer de stroomprijs omhoog schiet is het fijn om te weten dat je een energiezuinige vriezer hebt staan. Met een zuinige diepvriezer bespaar je makkelijk op je maandelijkse energiekosten. En bij Slimster houden we van besparen. Daarom kun je op deze pagina alle energiezuinige vriezers vergelijken. Benieuwd naar het de meest zuinige merken en modellen? Hieronder zie je de zuinigste vriezers en hun energieklasse!

56 resultaten
Bauknecht GKN 2173 A3+
Vrieskast , 309 l , Energieklasse D
Bauknecht GKN 2173 A3+ linker voorkant
Geen reviews
€ 726,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse D
Bosch Serie 6 GSN54AWDV
328 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch Serie 6 GSN54AWDV linker voorkant
Geen reviews
€ 986,-
1 prijs
Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Tafelmodel vriezer , 97 l , Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Geen reviews
€ 362,-
1 prijs
Tafelmodel vriezer
Energieklasse D
Bosch GIV11ADC0
70 l , Energieklasse C , No Frost: Nee
Bosch GIV11ADC0
Geen reviews
€ 786,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN54AWCV
328 l , Energieklasse C , No Frost: Ja
Bosch GSN54AWCV
Geen reviews
€ 1199,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN51DWDP
290 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch GSN51DWDP
Geen reviews
€ 810,-
1 prijs
Energieklasse D

Energiezuinige vriezers vergelijken

Om jou te helpen bij het vinden van de diepvriezer met de energieklasse die jij wenst kun je op Slimster.nl alle modellen vergelijken. Wees kieskeurig in je vergelijking en je vindt beslist de beste online aanbieding! Je kunt hierbij gebruik maken van ons slimme filtersysteem, waarbij jij eenvoudig jouw wensen kunt aangeven. Naast vriezers vergelijken op energielabel kun je kijken naar o.a. prijs en extra functies als supervriezen of No Frost. Zo vind jij de ideale diepvriezer voor jouw gezin.

Wij helpen je alvast op weg bij het vriezers vergelijken door alle modellen met energielabel C en D te selecteren op deze pagina.

Op zoek naar de beste vriezer?
Beste vriezers

Nieuw energielabel vriezer

Op 1 maart 2021 is het energielabel voor vriezers vernieuwd. Voorheen konden vrieskisten en vrieskasten energieklasse A+++ t/m D hebben. Omdat die plusjes bij veel consumenten voor onduidelijkheid zorgden, is er gekozen voor een herindeling. Dit betekent dat nieuwe vriezers zijn voorzien van energieklasse A t/m G. De plussen achter de A zijn nu verdwenen, met de bedoeling om het overzichterlijker te maken.

Het nieuwe energielabel loopt dus van A (meest zuinig) tot G (minst zuinig). In de praktijk zien we dat de meeste diepvriezers in de energieklassen C, D, E of F vallen. Dit betekent echter niet dat vriezers ineens minder energiezuinig zijn geworden. Het is puur de classificatie die is aangepast. Een vriezer die vroeger energielabel A+ had, zal nu label E of F krijgen. Een A+++ vriezer valt nu in energieklasse B, C of D.

Vergelijk vriezers op energielabel en kijk ook goed naar het stroomverbruik per jaar. Zo kun je jaarlijks flink besparen op je energierekening!

Hoeveel kun je besparen met een zuinige vriezer?

Nu ben je vast benieuwd hoeveel geld je kunt besparen door het kopen van een energiezuinige vriezer. De meest zuinige vriezers hebben energielabel C of D. Je kunt hier over de gehele levensduur wel 800 euro mee besparen in vergelijking met een minder zuinig model (energieklasse F). Uiteraard is dit mede afhankelijk van het type vriezer en de afmeting. Een grote vrieskist verbruikt meer stroom dan een compacte tafelmodel vriezer.

Een vriezer met energieklasse C is in aanschaf natuurlijk duurder dan een vriezer met energieklasse F. Dit prijsverschil verdien je echter makkelijk weer terug door je besparing op stroomkosten. Bovendien help je ook het milieu een handje mee.

energiezuinige vriezers

Soorten energiezuinige vriezers

Wil jij een energiezuinige vriezer kopen? Dan heb je keus uit verschillende soorten diepvriezers. Je kunt gaan voor een vrieskist, vrieskast, tafelmodel vriezer en zelfs inbouw vriezer. Bij het vergelijken op energieklasse is het handig om te weten dat het energielabel van een vriezer niet puur en alleen is gebaseerd op stroomverbruik per jaar. Er worden alleen apparaten met elkaar vergeleken die van hetzelfde soort zijn, die inbouw/vrijstaand zijn, dezelfde inhoud hebben en dezelfde functies (supervriezen, snelvrieslades, no-frost, etc.).

Een grote vrieskast zal meer stroom verbruiken dan een kleine vriezer, maar kan toch een zuiniger energielabel hebben. Omdat desbetreffend model in zijn categorie de zuinigere keuze is. Kijk dus altijd goed naar het energieverbruik per jaar (in kWh) en staar je niet blind op alleen het label. Bij Slimster kun je eenvoudig de meest energiezuinige vriezers per type vergelijken;