• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Behangklaar stucwerk

Wil je jouw muren behangen? Dan is het van belang dat de muren hier geschikt voor zijn. Een stukadoor kan de muren behangklaar maken, door glad stucwerk aan te brengen.

Kenmerken behangklaar stucen

  • Glad stucen van muren
  • Na drogen direct te behangen
  • Duurzame wandafwerking
  • Voordelig

Kosten behangklaar stucwerk

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Behangklaar stucwerk prijzen

€ 14

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs van behangklaar stucwerk wordt onder meer bepaald door de grootte van de wand en welke stukadoor je kiest. Een stukadoor hanteert namelijk vaak zijn eigen uurtarief, waardoor het belangrijk is om verschillende bedrijven te vergelijken.

Behangklaar stucen is vaak goedkoper dan sierpleister; het stucwerk hoeft minder strak te worden aangebracht. Er komt namelijk nog een afwerkingslaag van behang overheen. Dit betekent niet dat het stucwerk niet netjes hoeft te zijn; hoe dunner en gladder het behang is, des te gladder en strakker moet de muur zijn.

Wil je de exacte prijs weten van behangklaar stucen? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Behangklaar stucen door vakman

Wat is behangklaar stucwerk?

Voor het aanbrengen van behang of sierpleister op muren is een goede ondergrond vereist. Door de muur behangklaar te stucen, kan het behang of sierpleister op een gladde en strakke ondergrond worden aangebracht. Hoe gladder de ondergrond, hoe mooier en strakker het behang kan worden geplaatst.

Een muur behangklaar maken gebeurt aan de hand van verschillende stappen:

  1. Muur egaliseren / oneffenheden opvullen met behulp van pleisterwerk of raapwerk.
  2. Stucwerk schuren, waardoor een gladde muur ontstaat.
  3. Het behang kan worden aangebracht op de muur.

Ga je jouw muur niet behangen, maar laat je jouw plafond of muur sausen? Laat dan eerst de muur sausklaar maken.

Zelf muur behangklaar maken? Is het verstandig om zelf muren te stucen? Een stukadoor heeft ervaring met stucwerk aanbrengen en kan snel en grondig te werk gaan. Doe je het zelf, dan is het risico dat je te langzaam of te snel werkt. Dit zie je vervolgens terug in het eindresultaat.

Muur behangklaar maken door ervaren stukadoor

Wil je jouw muur behangen, maar moet er eerst een goede ondergrond worden aangebracht? We raden je altijd aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen. Zo weet je zeker dat het stucwerk goed en snel wordt aangebracht. Ga je zelf aan de slag, dan kunnen de kosten namelijk veel hoger uitvallen wanneer er iets mis gaat. Daarnaast is een muur stucen een fysieke klus, die niet voor iedereen is weggelegd.

Beste vakman vinden voor behangklaar stucwerk

Bij Slimster kom je in contact met regionale stukadoors, die beschikken over voldoende vakkennis en ervaring. Door slim verschillende offertes te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten van je behangklare muur. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit en beslis zelf wie de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

401 stukadoors vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal