• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Behangklaar stucwerk

Wil je jouw muren behangen? Dan is het van belang dat de muren geschikt zijn om behang op aan te brengen. Een stukadoor kan de muren behangklaar maken, door glad stucwerk aan te brengen.

Kenmerken behangklaar stucen

  • Duurzame wandafwerking
  • Voordelig

Kosten behangklaar stucwerk

De prijs van behangklaar stucwerk wordt door diverse factoren bepaald, zoals het aantal vierkante meters dat je laat stucen en welke stukadoor je kiest. Een stukadoor hanteert namelijk vaak zijn eigen prijzen, waardoor het belangrijk is om verschillende bedrijven te vergelijken.

Behangklaar stucen heeft een lagere prijs dan het aanbrengen van sierpleister; het stucwerk hoeft minder strak te worden aangebracht. Er komt namelijk nog een afwerkingslaag van behang overheen. Dit betekent niet dat het stucwerk niet netjes hoeft te zijn; hoe dunner en gladder het behang is, des te gladder en strakker moet de muur zijn.

Indicatie prijzen behangklaar stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Behangklaar stucwerk prijzen

€ 14,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

In de bovenstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van behangklaar stucwerk. Wil je liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster. Bekijk ook de algemene stukadoor prijzen voor meer informatie over andere soorten stucwerk.

Beste specialist voor behangklaar stucwerk

Wat is behangklaar stucwerk?

Ga je muren behangen, dan is een goede ondergrond nodig voor een optimaal resultaat. Kleine oneffenheden kan je met een plamuurmes wegwerken, maar het aanbrengen van een (dunne )stuclaag is een betere optie. Op een gladde muur kan ook het behang glad en strak worden aangebracht. Hoe dunner en gladder het behang is, des te gladder en strakker hoort de muur te zijn.

Het behangklaar maken van muren gebeurt aan de hand van verschillende stappen:

  1. Muur egaliseren / oneffenheden opvullen met behulp van pleisterwerk of raapwerk.
  2. Stucwerk schuren, waardoor een gladde muur ontstaat.
  3. Het behang kan worden aangebracht op de muur.

Ga je jouw muur niet behangen, maar laat je jouw plafond of muur sausen? Laat dan eerst de muur sausklaar maken.

Zelf muur behangklaar maken? Is het verstandig om zelf muren te stucen? Een stukadoor heeft ervaring met stucwerk aanbrengen en kan snel en grondig te werk gaan. Doe je het zelf, dan is het risico dat je te langzaam of te snel werkt. Dit zie je vervolgens terug in het eindresultaat.

Muur behangklaar maken door ervaren vakman

Wil je jouw muur behangen, maar moet er eerst een goede ondergrond worden aangebracht? We raden je altijd aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen. Zo weet je zeker dat het stucwerk goed en snel wordt aangebracht. Ga je zelf aan de slag, dan kunnen de kosten namelijk veel hoger uitvallen wanneer er iets mis gaat. Daarnaast is een muur stucen een fysieke klus, die niet voor iedereen is weggelegd.

Vrijblijvend stucwerk-offertes vergelijken

Bij Slimster kom je in contact met regionale stukadoors, die beschikken over voldoende vakkennis en ervaring. Door slim verschillende offertes te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten van je behangklare muur. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit en beslis zelf wie de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal