• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 124.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Behangklaar stucwerk kosten

Behangklaar stucwerk kosten

Ga naar
Minimale kosten € 8,- Maximale kosten € 16,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 12,-
Gemiddelde prijs behangklaar stucen per m2

Kosten behangklaar stucwerk

Wil je jouw muren behangen? Dan is het van belang dat de muren hier geschikt voor zijn. Een stukadoor kan de muren behangklaar maken door glad stucwerk aan te brengen.

Voordelen

  • Glad stucen van muren
  • Na drogen direct te behangen
  • Duurzame wandafwerking
  • Voordelig

Wat kost behangklaar stucen?

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Behangklaar stucwerk prijzen

€ 8 - 16

Afwerking opties
Muur behangen € 6 - 24

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs van behangklaar stucwerk is onder meer afhankelijk van de grootte van de wand en de dikte van de stuclaag. Ook de stukadoor speelt een rol, iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief.

Behangklaar stucen is vaak goedkoper dan sierpleister aanbrengen; het stucwerk hoeft minder strak te worden aangebracht want er komt nog een afwerkingslaag van behang overheen. Uiteraard moet het stucwerk wel netjes worden aangebracht; hoe dunner en gladder het behang is, des te gladder en strakker moet de muur zijn. Wil je de exacte prijs weten van behangklaar stucen?

Behangklaar stucen door vakman
Meer inspiratie opdoen?

Wat is behangklaar stucwerk?

Voor het aanbrengen van behang of sierpleister op muren is een goede ondergrond vereist. Door de muur behangklaar te stucen, kan het behang of sierpleister op een gladde en strakke ondergrond worden aangebracht. Hoe gladder de ondergrond, hoe mooier en strakker het behang kan worden geplaatst.

Prijsopbouw behangklaar stucen

Materiaalkosten behangklaar maken muur

Een muur behangklaar maken brengt verschillende kosten met zich mee, waaronder het materiaal. Hoe dik is de stuclaag die wordt aangebracht? Is het voldoende als de stukadoor een dunne pleisterlaag aanbrengt of moeten er grote oneffenheden weggewerkt? Het behangklaar opleveren van een muur gebeurt als volgt:

  1. Muur egaliseren / oneffenheden opvullen met behulp van pleisterwerk of raapwerk.
  2. Stucwerk schuren, waardoor een gladde muur ontstaat.
  3. Muur behangen, bijvoorbeeld met renovlies behang.

Ga je jouw muur niet behangen, maar laat je jouw plafond of muur sausen? Laat dan eerst de muur sausklaar maken.

Zelf muur behangklaar maken? Is het verstandig om zelf muren te stucen? Een stukadoor heeft ervaring met stucwerk aanbrengen en kan snel en grondig te werk gaan. Doe je het zelf, dan is het risico dat je te langzaam of te snel werkt. Dit zie je vervolgens terug in het eindresultaat.

Muur behangklaar maken door ervaren stukadoor

Wil je jouw muur behangen, maar moet er eerst een goede ondergrond worden aangebracht? We raden je altijd aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen. Zo weet je zeker dat het stucwerk goed en snel wordt aangebracht. Ga je zelf aan de slag, dan kunnen de kosten namelijk veel hoger uitvallen wanneer er iets mis gaat. Daarnaast is een muur stucen een fysieke klus, die niet voor iedereen is weggelegd.

Vergelijken = besparen

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om die reden raden we altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Spreek daarnaast altijd een prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten simpel in de hand.

Beste vakman vinden voor behangklaar stucwerk

Bij Slimster kom je in contact met maximaal 5 stukadoors, die beschikken over voldoende vakkennis en ervaring. Door slim verschillende offertes te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten van je behangklare muur. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 486 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal