Wat kost een vloer verwijderen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 19
Gemiddelde kosten € 31
Maximale kosten € 40
Vloer verwijderen kosten per m2, incl. btw.

Wil je een nieuwe vloer laten leggen of vloerverwarming laten aanleggen? Dan moet je vaak eerst je oude vloer verwijderen. Maar wat kost een vloer slopen en waarmee moet je rekening houden? Dat lees je op deze pagina.

Wat kost een vloer laten verwijderen?

Werkzaamheden Prijs per m2* Offerte
Parketvloer verwijderen € 5 - 20
Laminaat vloer verwijderen € 1 - 5 Gratis offertes
PVC vloer verwijderen € 10 - 15 Gratis offertes
Tapijt / vloerbedekking verwijderen € 3 - 15 Gratis offertes
Tegelvloer verwijderen € 19 - 40 Gratis offertes
Betonvloer verwijderen € 10 - 15 Gratis offertes
Grindvloer verwijderen € 15 - 20 Gratis offertes
Cementdekvloer verwijderen € 30 - 35 Gratis offertes

* Indicatie oude vloer uitbreken prijs per m2, incl. btw.

De vloer verwijderen prijzen kunnen flink verschillen tussen erkende sloopbedrijven. Echter speelt het uurtarief van het sloopbedrijf ook mee met de totale vloer verwijderen prijs. In onderstaande tabel vind je het gemiddelde uurtarief van een erkend sloopbedrijf.

Uurprijs vloer verwijderen Prijs per uur* Offerte
Uurtarief sloper € 30 - 60 Gratis offertes

* Indicatieve vloer slopen kosten per uur, incl. btw.

Kosten vloer laten verwijderen berekenen? De prijzen van een vloer slopen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Afmetingen vloer
 • Met of zonder vloerverwarming
 • Zelf doen of laten doen
 • Uurtarief vakman
 • Puin laten afvoeren
 • Sloopvergunning
Erkend sloopbedrijf vinden?
Gratis offertes
gelijmde vloerbedekking verwijderen

Prijsopbouw vloer eruit slopen

Materiaal
Arbeidskosten
Voorrijkosten

Heb je een vergunning nodig voor het slopen van een vloer?

Voor het slopen van een vloer heb je vaak geen vergunning nodig, zolang de sloopafval minder is dan 10m3. Ga je echter een dekvloer verwijderen, dan heb je vaak wel een vergunning nodig, aangezien er een verandering is in de constructie van de woning.

Een sloopvergunning om een cementdekvloer te laten verwijderen moet je vaak 4 weken voor de start van de sloopwerkzaamheden aanvragen. Een sloopvergunning aanvragen of een sloopmelding doen kan je doen via de website van jouw gemeente of via het Omgevingsloket Online.

Daarnaast is in het Bouwbesluit 2012 besloten dat je een sloopvergunning nodig hebt wanneer:

 • het een monumentaal pand is;
 • het pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt;
 • het vermeld staat in het bestemmingsplan.
Vergunning laten regelen via sloopbedrijf?
Sloop offertes

Hoe kun je een pvc vloer verwijderen?

Een vloer verwijderen van pvc wordt vaak gedaan door een vakman met een speciale zit-stripmachine, aangezien een pvc vloer vaak gelijmd is met sterke lijm en de ondervloer makkelijk kan worden beschadigd. Hierdoor is een pvc vloer verwijderen een erg lastige en arbeidsintensieve klus dat je niet even zelf kunt doen.

Heb je vloerverwarming onder de pvc vloer en wil je zelf de pvc vloer verwijderen? Dan is de kans ook groot dat je de vloerverwarming beschadigd. Het is daarom verstandig om een pvc vloer te laten verwijderen door een ervaren vakman.

PVC vloer laten verwijderen?
Sloop offertes
vloerzeil verwijderen

Hoe kun je een vinyl vloer verwijderen?

Het is mogelijk om zelf een vinyl vloer te verwijderen met een mes als je handig bent, maar het verwijderen van de lijmresten onder de vinyl vloer is vaak een lastige klus. Hierdoor wordt het verwijderen van een vinyl vloer vaak gedaan door een vakman, want deze zorgt ervoor dat alle lijmresten van de vloer verwijderd worden.

Wil je je oude vinyl vloer laten verwijderen en tegelijkertijd een nieuwe vloer laten plaatsen? Vraag dan vloer offertes aan en voeg sloopwerk als extra optie toe.

Nieuwe vloer laten leggen en oude vloer verwijderen?
Vloer offertes

Hoe kun je een houten vloer verwijderen

Ook een houten vloer wordt niet vaak verwijderd, omdat deze tientallen jaren mee gaat. Maar is jouw vloer zo erg beschadigd of wil je gewoon een nieuwe vloer, dan zul je je houten vloer eerst moeten verwijderen. Gebruik echter geen sloop- of boorhamers, want hierdoor is de kans groot dat je de chape vloer beschadigd.

Ook bij een eiken vloer verwijderen is het verstandig om een ervaren sloopbedrijf in te schakelen. Een sloopbedrijf heeft namelijk de benodigde apparatuur om een houten vloer eenvoudig en snel te verwijderen.

Houten vloer laten verwijderen door sloopbedrijf?
Sloop offertes

Hoe kun je een plavuizen vloer verwijderen?

Wil je de vloertegels in de badkamer verwijderen? Een tegelvloer is makkelijk te verwijderen met een breekhamer of een koevoet. Echter is het vaak na het verwijderen van een plavuizen vloer noodzakelijk om de ondervloer te egaliseren. Het is daarom makkelijker om een vloer met plavuizen te laten verwijderen door een ervaren vakman, want deze kan de ondervloer direct voor je egaliseren.

Heb je een tegelvloer en vloerverwarming? Dan is de kans groot dat je de vloerverwarming beschadigd. Het is dan verstandig om gelijmde vloertegels te verwijderen met vloerverwarming door een ervaren vakman.

Vloertegels verwijderen en egaliseren?
Sloop offertes
granieten vloer badkamer verwijderen

Hoe kun je een betonnen vloer verwijderen?

Een betonvloer hoeft niet verwijderd te worden, aangezien je vaak makkelijk een nieuwe vloer over de bestaande betonnen vloer kunt laten leggen. Wil je echter de bestaande betonvloer slopen? Dan kun je dit eventueel zelf verwijderen met een breek- of sloophamer.

Echter is het verstandig om een betonvloer te laten verwijderen door een erkend sloopbedrijf, aangezien er ook gewapende betonvloeren aanwezig zijn die lastig te slopen zijn. Een vakman kan een gewapende betonvloer herkennen en kan deze stofvrij slopen.

Cementgebonden gietvloer verwijderen?
Sloop offertes
grindvloer met vloerverwarming verwijderen
gelijmde vloerbedekking verwijderen van betonvloer
gietvloer slopen
vloer uitbreken

Waarom vloer laten verwijderen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Gratis advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale sloopbedrijven

Wanneer je besluit om zelf je vloer eruit te slopen, dan is de kans groot dat je de ondervloer beschadigd. Het is daarom verstandig om je vloer te laten verwijderen door een erkend sloopbedrijf die kennis van zaken heeft.

Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met sloopbedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Vloer laten verwijderen door erkend sloopbedrijf

Vloer laten verwijderen kosten

Ben je op zoek naar een erkend sloopbedrijf dat goedkoop jouw vloer eruit kan slopen? Via Slimster kan je eenvoudig contact opnemen met aannemers en sloopbedrijven bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend een sloop offertes aan om prijzen en kwaliteit van maximaal 4 bedrijven te vergelijken. Je kiest zelf met welk sloopbedrijf je in zee gaat, waardoor je gegarandeerd de beste deal vindt.

Direct erkende sloopbedrijven vergelijken

Trerom Groep B.V.
Richard Timmer Sloopwerken
Portaalstaal B.V.
Complexie B.V.
Tanerflex
sbs77
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis sloopwerk offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een vloer verwijderen?