• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 191.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is terug
Ga naar

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is terug

Ben je woningeigenaar en ga je minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoeren? Dan kun je vanaf 2 september weer de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aanvragen voor eigenaar / bewoner.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in 2020

De SEEH-subsidie werd in 2016 ingevoerd, maar de pot was binnen enkele maanden leeg. Nu wordt de subsidie opnieuw ingevoerd met een budget van 84 miljoen euro. De subsidieregeling loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020, tenzij de 84 miljoen eerder op is. Aanvragen kan vanaf 2 september 2019, maar geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd.

Voor woningisolatie blijft er ook na 2020 subsidie beschikbaar. De ISDE regeling wordt dan uitgebreid met isolatiemaatregelen.

Bij welke energiebesparende maatregelen kan je subsidie aanvragen?

De belangrijkste voorwaarde is dat je minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebt uitgevoerd en betaald.

Maatregelen die onder de subsidieregeling vallen zijn:

Op de website van de RVO vind je de lijst met de energiebesparende maatregelen inclusief de (isolatie)voorwaarden. Naast het aanvragen van subsidie voor 2 of meer energiebesparende maatregelen, kun je ook subsidie aanvragen voor 1 of meer aanvullende maatregelen. Het gaat hier om:

  • isolerende voordeur of achterdeur
  • energiezuinig ventilatiesysteem
  • waterzijdig inregelen van verwarmingssysteem
  • energiedisplay of slimme thermostaat
SEEH aanvragen voor VvE De subsidie energiebesparing eigen huis blijft ook tot en met 31 december 2022 beschikbaar voor VvE’s.

Hoe Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aanvragen?

Je kunt de SEEH aanvragen op www.rvo.nl. Aanvragen is mogelijk vanaf 2 september. Je kunt subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd.

Heb je een maatwerkadviesrapport aangevraagd én 2 energiebesparende maatregelen laten uitvoeren? Dan kun je ook subsidie aanvragen voor het maatwerkadviesrapport.

Aanvragen subsidie Zeer Energiezuinig Pakket

Je kunt ook subsidie aanvragen voor een Zeer Energiezuinig Pakket. Deze maatregelen voer je uit in je hele woning. Deze maatregelen stellen hoge eisen aan isolatiewaarden. Voldoen de uitgevoerde maatregelen aan de voorwaarden? Dan heb je recht op € 4.000 bovenop de subsidie voor de losse maatregelen, met een maximum van € 15.000 inclusief het bonusbedrag.

Bekijk hier alle voorwaarden voor de ZEH subsidie.

Deel deze pagina