2018 nu al een topjaar voor zonnepanelen-eigenaren

2018 nu al een topjaar voor zonnepanelen-eigenaren
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Nijkerk, 23 oktober 2018 – Dit jaar is nu al een droomjaar voor huishoudens met zonnepanelen. Toch horen we het nog best vaak: ‘In Nederland schijnt de zon toch niet genoeg voor zonnepanelen?’. Maar niets is minder waar, blijkt ook uit cijfers die de NOS presenteert.

Veel huishoudens met zonnepanelen hebben nu, in oktober, de totale opbrengt van vorig jaar al gehaald of zelfs overtroffen. En dat terwijl de herfst nog maar net begonnen is. Niet alleen vergeleken met vorig jaar, maar ook met de afgelopen jaren ligt de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen in 2018 flink hoger, blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de Universiteit van Utrecht.

Meer feiten en fabels over zonnepanelen?
Alles over zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen minstens 10% hoger
Van januari tot midden oktober brachten zonnepanelen tien tot 5tien procent meer op, afhankelijk van waar je in Nederland woont en vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Al snel denk je dat de hoge opbrengst te danken is aan de warme zomer die we hebben gehad, maar dit is niet zozeer het geval. De zonnepanelen hebben namelijk veel baat bij de zon, maar niet zozeer bij de warmte. Zonnepanelen doen het het beste op kou en felle zon. Maar omdat we deze zomer zoveel zonuren hebben gehad, weegt dit op tegen het nadeel van de warmte.

Wat levert het daadwerkelijk op

Dat de zon dit jaar al zoveel heeft geschenen merken zonnepanelen-eigenaren in hun portemonnee. Normaal gesproken leveren tien zonnepanelen ongeveer 500 euro op. Dit jaar zal dit gemiddeld 70 euro meer zijn.

Steeds meer Nederlanders laten zonnepanelen installeren. Vorig jaar was er een toename van 60% ten opzichte van 2016, blijkt uit onderzoeken van Solar Solutions. Dit is te danken aan bewustwording en de prijsdaling. Gemiddeld kunnen huishoudens met zonnepanelen hun investering in zonnepanelen in zeven jaar terugverdienen.

Alles weten over zonnepanelen terugverdienen?
Terugverdientijd

Zonnepanelen laten plaatsen op jouw dak?

2018 nu al een topjaar voor zonnepanelen-eigenaren

Wil je meer informatie over zonnepanelen of wil je zonnepanelen kopen en laten plaatsen? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Door zonnepaneel offertes aan te vragen kan je tot maximaal 5 bedrijven vergelijken op prijs en kwaliteit.

Zonnepanelen laten plaatsen op jouw dak?

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal