• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Lichtstraat materialen

Wil jij een nieuwe lichtstraat laten plaatsen of jouw oude lichtstraat vervangen? Hierbij heb je de keus uit verschillende materialen, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Vind jij het lastig om te bepalen welke materiaalsoort het best aansluit bij jouw project? Slimster helpt je graag en daarom hebben wij de belangrijkste kenmerken voor je op een rij gezet. Zo kun jij eenvoudig alle lichtstraat materialen vergelijken en weet jij of je het best kunt kiezen voor houten lichtstraten, kunststof lichtstraten, aluminium daklichten of een lichtstraat van staal.

Materiaalkeuze lichtstraat

Hout Kunststof Aluminium Staal
Uitstraling Authentiek Variabel Modern en strak Industrieel en strak
Duurzaamheid + ++ ++ ++
Onderhoud Regelmatig Weinig Weinig Weinig
Inbraakwerend + ++ ++ ++
Isolatiewaarde* ± 2,4 1,0 - 2,0 ± 1,8 1,5 - 2,4
Kosten Gemiddeld Goedkoop Duurder Duurder

* Hoe lager de isolatiewaarde (U-waarde), hoe beter het materiaal isoleert.

Vergelijk de lichtstraten materialen

Wanneer jij een daklichtsysteem op een plat dak wilt laten monteren is het belangrijk om goed na te denken over de materiaalkeuze. Ieder lichtstraat materiaal heeft zo haar eigen kenmerken. Kies een materiaalsoort voor lichtstraten die goed past bij de uitstraling van jouw woning en de toepassing van het daklicht.

  • Minder onderhoud? Ga dan voor een lichtstraat van aluminium, staal of kunststof.
  • Sfeervolle lichtstraat? Kies dan een houten lichtstraat compleet op maat gemaakt.
  • Isolerende lichtstraten? De materialen kunststof en aluminium zijn dan een goede optie.
Materialen lichtstraat Hout

Wil jij een ruimte in huis voorzien van meer lichtinval? Het plaatsen van een lichtstraat is een goede oplossing om meer natuurlijk daglicht in donkere ruimtes te laten schijnen. Bij het kopen van een lichtstraat heb je de keus uit diverse materialen, waaronder hout. Houten lichtstraten bieden een sfeervolle en authentieke uitstraling. Een lichtstraat met profielen van hout heeft een natuurlijke charme en past daardoor goed in landelijke huizen en oudere panden. Op Slimster lees je meer informatie over houten daklichtsystemen en vergelijk je gratis offertes van specialisten uit jouw regio.

Houten lichtstraat
Kunststof

Wanneer je een lichtstraat laat plaatsen is het belangrijk om goed na te denken over de materiaalkeuze. Zo kun je kiezen voor kunststof lichtstraten vanwege de duurzaamheid en isolatiewaarde van het materiaal. Vooral voor grote bedrijfshallen is een lichtstraat van kunststof zeer populair. Kunststof is bovendien zeer voordelig en uitermate geschikt voor het kopen van een goedkope lichtstraat. Op Slimster lees je meer informatie over daklichten en vergelijk je gratis offertes aan van specialisten uit jouw eigen regio.

Kunststof lichtstraat
Aluminium

Door een lichtstraat te laten plaatsen creëer je meer natuurlijk lichtinval. Zo geef je een ruimte in huis een sfeervolle uitstraling en bespaar je op de stroomkosten. Bovendien oogt een kamer met lichtstraat een stuk ruimer en haal je het buitengevoel naar binnen. De meest populaire lichtstraten zijn van aluminium gemaakt. Een aluminium lichtstraat is duurzaam en heeft maar weinig onderhoud nodig. Bovendien is dit materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden en houdt het inbrekers buiten. Op Slimster lees je meer informatie over aluminium daklichten en vergelijk je gratis offertes van lokale specialisten.

Aluminium lichtstraat
Staal

Zijn er bepaalde ruimtes in huis waar weinig natuurlijk daglicht komt, zoals bijvoorbeeld een uitbouw of aanbouw met plat dak? Dan kun je een lichtstraat plaatsen om extra lichtinval te creëeren. Een stalen lichtstraat biedt een strakke en stoere uitstraling. Zo'n platdakraam van staal past perfect in een nieuwbouwhuis of modern kantoorpand. Stalen lichtstraten zijn bijzonder sterk, duurzaam en bieden een goede warmteisolatie. Op Slimster lees je meer informatie over stalen daklichten en vergelijk je gratis offertes van lokale bouwbedrijven.

Stalen lichtstraat

Direct gratis lichtstraat offertes vergelijken!

Meer lichtinval creëeren door het laten plaatsen van een lichtstraat? Vraag via Slimster tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes aan. Vul ons offerteformulier in en je ontvangt prijsopgaven van lokale daklicht bedrijven. Laat je adviseren door een ervaren vakman en kies de beste aanbieding. Wij helpen jou bij het vinden van de voordeligste prijs. Met ons handige offertesysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de totale kosten voor nieuwe lichtstraten inclusief montage.

  • Ontvang maximaal 5 gratis offertes
  • Vrijblijvend adviesgesprek met specialist
  • Lichtstraat compleet op maat gemaakt
  • Bespaar tot wel 45% op de totale prijs