• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Elektrische lichtkoepel plaatsen

Wil jij een vochtige ruimte, zoals de badkamer of het toilet, ventileren? Dan is een elektrische lichtkoepel met ventilatie een goede keus. Een ventilerende dakkoepel kan open worden gezet om frisse lucht naar binnen te laten. Hierbij heb je de keus uit handmatige bediening of elektrische bediening. Lichtkoepels met elektrische bediening brengen extra comfort en luxe. Je hoeft het dakraam immers niet meer met de hand te openen. Vooral wanneer de koepel in een hoog dak geplaatst wordt is elektrisch openen erg prettig. Op Slimster lees je meer informatie over elektrische lichtkoepels en vraag je gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.

Voordelen elektrische lichtkoepel

 • Ventilatie voor meer frisse lucht
 • Nooit meer handmatig dakkoepel openen
 • Verkrijgbaar met regensensor
 • Ideaal voor hoge daken

Nadelen lichtkoepel elektrisch

 • Duurder dan handmatige bediening
 • Niet geschikt voor alle schuine daken

Prijs elektrische lichtkoepels

Voordat jij beslist of je een elektrische lichtkoepel laat plaatsen door een vakman wil je vast weten welke kosten je kunt verwachten. De prijs voor een lichtkoepel met elektrische bediening is over het algemeen duurder dan dakkoepels met handmatige bediening. Daarnaast spelen factoren als de afmeting, het gekozen materiaal en het uurtarief van de specialist een rol bij de prijsbepaling. In de prijslijst hieronder zie je indicatieve prijzen voor lichtkoepels inclusief montage. Wil je graag concrete prijzen vergelijken? Dan raden wij je aan om de vrijblijvende offertes via Slimster aan te vragen.

Afmeting lichtkoepel Vanaf prijs*
60 x 60 cm

€ 940,-

70 x 70 cm

€ 1.055,-

80 x 80 cm

€ 1.075,-

90 x 90 cm

€ 1.100,-

100 x 100 cm

€ 1.270,-

100 x 150 cm

€ 1.430,-

120 x 120 cm

€ 1.400,-

* Vanaf prijs lichtkoepel elektrisch inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor elektrisch bediende dakkoepels. Afhankelijk van het door jou gekozen materiaal en eventuele extra opties, zoals zonwering, kan de prijs oplopen.

Dakkoepel met elektrische bediening

Zoals je kunt zien betaal je voor een elektrische lichtkoepel aanzienlijk meer dan de prijs voor een dakkoepel met handmatige bediening. Je krijgt hier echter wel een hoop gebruiksgemak voor terug. Elektrische lichtkoepels hebben een kettingmotor, welke is geplaatst in de vleugel van de lichtkoepel. Zo kun je de koepel met een afstandsbediening of schakelaar eenvoudig openen en sluiten. Je hoeft dus geen gebruik meer te maken van een bedienstok en spindel. Tegenwoordig zijn er zelfs lichtkoepels die je kunt bedienen via een tablet.

Regensensor

Heb je de koepel open laten staan om te ventileren terwijl je van huis bent en begint het ineens te regenen? Geen nood, elektrische lichtkoepels kunnen worden uitgerust met een regensensor. Deze sensoren merken de regenval op en sluiten het raam automatisch, zodat er geen regenwater naar binnenkomt. Door een lichtkoepel met elektrische bediening en regensensor te laten plaatsen hoef jij je geen zorgen meer te maken over het openen en dichtdoen van de dakkoepel.

 • Regensensor herkent regendruppels
 • Dakkoepel wordt automatisch gesloten
 • Geen wateroverlast in huis

Lichtkoepel in plat dak of hellend dak?

Over het algemeen zijn lichtkoepels meer geschikt voor plaatsing in een plat dak. Vandaar dat soms ook de naam platdakraam wordt gebruikt. In schuine daken wordt vaker gekozen voor dakramen. Een elektrische lichtkoepel is niet voor ieder dak geschikt. Je kunt deze koepels installeren in daken met een helling van 0 tot 15 graden. Meestal wordt er gekozen voor installatie in een vlak dak met behulp van een lichtkoepel opstand.

Lichtkoepel met elektrisch openen op maat plaatsen

Wil jij extra frisse lucht in een aanbouw of uitbouw, zoals badkamer, garage, serre of toilet creëeren? Dan is een ventilerende lichtkoepel met elektrische bediening precies wat je zoekt. Geniet van comfort en luxe door een elektrische dakkoepel met regensensor en afstandsbediening te laten plaatsen. De bij Slimster aangesloten specialisten kunnen jouw nieuwe lichtkoepel compleet op maat maken en installeren. Bespreek jouw wensen met een ervaren vakman en laat je overtuigen door de kwaliteit!

Direct gratis elektrische lichtkoepel offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar de beste prijs voor een elektrische lichtkoepel inclusief montage? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met daklicht specialisten uit jouw regio. Vul ons offerteformulier in en ontvang tot wel 5 gratis offertes. Je kunt de prijzen thuis vergelijken om de scherpste deal voor dakkoepels met kettingmotor en schakelaar of afstandsbediening te vinden. Zo kun je tot wel 45 procent op de kosten besparen!

 • Ontvang maximaal 5 gratis offertes
 • Vrijblijvend adviesgesprek met vakman
 • Elektrische lichtkoepel op maat geplaatst
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de kostprijs