• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Elektrische lichtkoepel prijzen

Minimale kosten € 940,- Maximale kosten € 1.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.220,-
Vanaf-prijs elektrische lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Wil je meer daglicht én ventilatie in een vochtige ruimte, zoals een badkamer of toilet? Dan is een elektrisch ventilerende lichtkoepel een ideale manier. Elektrische dakkoepels geven net wat meer comfort en luxe dan wanneer je daklichten handmatig moet openen. Vooral handig als de lichtkoepel hoog in het dak zit.

Voordelen elektrische lichtkoepel

 • Eenvoudig ventileren
 • Niet meer handmatig openen
 • Ideaal bij hoge plafonds
 • Verkrijgbaar met regensensor

Nadelen elektrische lichtkoepel

 • Duurder dan handmatige bediening
 • Niet geschikt voor alle schuine daken

Kosten elektrische lichtkoepel

Welke kosten brengen een elektrische lichtkoepel met zich mee? Verschillende factoren spelen een rol, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele extra opties. Ook de montage is van invloed op de prijs.

Bekijk een indicatie van de elektrische lichtkoepel prijzen in de onderstaande tabel. Wil je toch liever al de exacte prijs weten van een automatische dakkoepel? Dan kan je eenvoudig en vrijblijvend lichtkoepel-offertes aanvragen via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
60 x 60 cm

€ 940,-

70 x 70 cm

€ 1.055,-

80 x 80 cm

€ 1.075,-

90 x 90 cm

€ 1.100,-

100 x 100 cm

€ 1.270,-

100 x 150 cm

€ 1.430,-

120 x 120 cm

€ 1.400,-

* Vanaf-prijs dubbelwandig acrylaat lichtkoepel elektrisch incl. plaatsing en btw.

Wil je weten wat de prijzen van andere soorten lichtkoepels zijn? Bekijk dan de algemene lichtkoepel kosten.

Elektrische lichtkoepel prijzen vergelijken
Prijsopbouw elektrische dakkoepel 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten elektrisch daklicht

Een elektrisch daklicht heeft een hogere prijs dan een daklicht met handmatige bediening. Dit komt natuurlijk door de elektrische bediening die bij een automatische lichtkoepel komt kijken. Het materiaal van een elektrische lichtkoepel is bepalend voor een groot deel van de prijs. Het gaat hier niet alleen om de bediening, maar ook om de materiaalkeuze, afmetingen van de koepel en eventuele extra opties.

Lichtkoepel materiaal

Je hebt verschillende keuzemogelijkheden wanneer je een elektrische lichtkoepel laat plaatsen. Ga je voor een vlakke lichtkoepel? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten beglazing. Maar kies je een bolvormige lichtkoepel? Dan heb je de keuze uit glas, acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat.

Wat betreft de dakopstand van de lichtkoepel kan je kiezen uit pvc of polycarbonaat. Een vakkundige specialist kan je vertellen welke opstand het beste is voor jouw nieuwe lichtkoepel.

Isolatie

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar met verschillende isolatiewaardes. Een lichtkoepel bestaat uit lagen, ook wel schalen of wanden genoemd. Hoe meer lagen een koepel heeft, hoe beter de isolatie is. Je hebt de keuze uit:

Tegenwoordig zijn er ook al lichtkoepels met vier schalen op de markt.

Regensensor voor dakkoepel Staat de lichtkoepel open terwijl je van huis bent, en gaat het regenen? Je kan een elektrische lichtkoepel uitrusten met een regensensor. Deze sensoren sluiten het raam automatisch wanneer het begint te regenen. Zo voorkom je wateroverlast in huis.

Mogelijkheden met elektrisch daklicht

Elektrische dakkoepel door vakman laten installeren

Wil je een elektrische dakkoepel en zo voor meer daglicht en frisse lucht in huis zorgen? Schakel dan de hulp in van een ervaren vakman, die je kan adviseren en het daklicht kan installeren. We raden je altijd aan om bedrijven te vergelijken; zo betaal je nooit te veel. Vergelijk de bedrijven via Slimster en profiteer van vele voordelen:

 • Snelle en correcte montage
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening
Besparen op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen. Op deze manier betaal je nooit te veel aan voorrijkosten van het bedrijf dat jouw lichtkoepel gaat plaatsen.

Slim en snel de beste lichtkoepel-deal vinden

Ben je op zoek naar meer lichtinval in je huis, maar wil je ook meer frisse lucht in de woning? Ga dan voor een elektrische lichtkoepel: je krijgt meer daglicht binnen en kan de ruimte eenvoudig ventileren. Vraag gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster en vergelijk diverse regionale specialisten. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend lichtkoepel offertes vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal