• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Lichtkoepel prijzen

  Wat kost een lichtkoepel?

  Lichtkoepel offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 450,- Maximale kosten € 1.450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 950,-
  Vanaf-prijs lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

  Wil je meer natuurlijk lichtinval in een ruimte in huis creëren? Een lichtkoepel is een perfecte en betaalbare manier om een woonkamer, keuken, slaapkamer of andere kamer van daglicht te voorzien. Een dakkoepel kan ook prima gemonteerd worden in een carport, garage of aanbouw. Wat zijn de kosten van een lichtkoepel precies en hoe is de prijs van dit daklicht opgebouwd?

  Kenmerken lichtkoepel

  • Meer daglicht in woning
  • Betaalbaar product
  • Vele soorten en maten mogelijk
  • Diverse materialen mogelijk

  Wat kost een lichtkoepel?

  Afmetingen
  Bolvormige lichtkoepel
  Vlakke lichtkoepel
  Elektrische lichtkoepel
  60 x 60 cm € 450 € 550 € 940
  80 x 80 cm € 490 € 680 € 1.075
  90 x 90 cm € 510 € 750 € 1.100
  100 x 100 cm € 525 € 790 € 1.270
  90 x 120 cm € 640 € 840 € 1.290
  100 x 150 cm € 720 € 1.000 € 1.450

  * Vanaf-prijs dubbelwandig acrylaat lichtkoepel, incl. plaatsing en btw.

  De lichtkoepel prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Het gaat om het materiaal, de maten en het type daklicht. Maar ook de montage van de lichtkoepel speelt een belangrijke rol op de prijs. Wat kost een lichtkoepel inclusief montage? Bekijk een indicatie van de lichtkoepel prijzen. Wil je liever de exacte dakkoepel prijs weten?

  Slim lichtkoepel prijzen vergelijken

  Andere lichtkoepels bekijken?

  Prijsopbouw lichtkoepel

  Mogelijkheden met lichtkoepel

  De prijs van een lichtkoepel wordt voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het materiaal van de lichtkoepel én van de dakopstand, maar ook om het type lichtkoepel en eventuele extra opties.

  Materiaal lichtkoepel

  Wat betreft het materiaal van de lichtkoepel heb je meerdere keuzes. Een vlakke lichtkoepel bestaat doorgaans uit glas, maar voor een bolvormige dakkoepel is acrylaat of polycarbonaat een betere keuze. Deze materialen zijn vele malen sterker dan glas; polycarbonaat is uitstekend inbraakwerend materiaal.

  Materiaal dakopstand

  Een lichtkoepel is altijd voorzien van een dakopstand. Deze dakopstand is nodig voor de montage op het dak en voorkomt dat er water op het dak blijft staan. Ga je een bestaande lichtkoepel vervangen voor een koepel van dezelfde maten? Dan hoeft soms alleen de schaal vernieuwd te worden en kan de dakopstand blijven zitten. Maar in alle andere gevallen heb je een nieuwe lichtkoepel met dakopstand nodig.

  Voor de dakopstand kan je ook uit meerdere materialen kiezen, maar pvc of polyester zijn de meest populaire opties. Pvc is goedkoper, maar polyester is doorgaans sterker en beter isolerend. Laat een specialist je adviseren over de beste materialen voor jouw lichtkoepel.

  Soort lichtkoepel

  Er is niet slechts één lichtkoepel, er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. We kunnen een onderscheid maken op basis van de vorm:

  Naast de vorm kunnen we lichtkoepels ook op een andere manier van elkaar onderscheiden. De meest populaire lichtkoepel modellen zijn:

  Lichtkoepel isolatie

  Een lichtkoepel bestaat uit schalen of lagen. Hoe meer schalen een koepel heeft, hoe beter het daklicht isoleert.

  Alles over isolatie

  Ventilerende lichtkoepel plaatsen

  Wil je meer daglicht in een vochtige ruimte, zoals een badkamer of toilet? Denk dan ook goed na over de ventilatie, want dit is op deze plekken in huis ook heel belangrijk. Door een lichtkoepel met ventilatie te plaatsen, zorg je voor voldoende frisse lucht én daglicht in deze ruimte. Je kunt een ventilerende lichtkoepel op 2 manieren laten openen: handmatig of automatisch. Ga je voor een elektrische lichtkoepel, dan valt de prijs uiteraard wat hoger uit. Wat zijn de opties met een elektrische lichtkoepel?

  Elektrische lichtkoepel plaatsen

  Elektrische dakkoepels geven net wat meer comfort en luxe dan wanneer je daklichten handmatig moet openen. Vooral handig als de lichtkoepel hoog in het dak zit.

  De hogere prijs van een elektrisch daklicht komt door de elektrische bediening. De elektrische lichtkoepel prijzen zie je in de prijzentabel eerder op deze pagina. De prijs van een automatische lichtkoepel wordt niet alleen bepaald door de bediening, maar ook door de materiaalkeuze, afmetingen van de koepel en eventuele extra opties.

  Regensensor voor dakkoepel met ventilate Staat de lichtkoepel open terwijl je van huis bent, en gaat het regenen? Je kan een elektrische lichtkoepel uitrusten met een regensensor. Deze sensoren sluiten het raam automatisch wanneer het begint te regenen. Zo voorkom je wateroverlast in huis.
  Zonwering mogelijkheden bekijken?

  Inbraakwerende lichtkoepel: een veilige woning

  Verouderde of plastic lichtkoepels kunnen het inbrekers makkelijk maken om binnen te komen. Om deze reden wordt er nauwelijks nog gebruikgemaakt van enkelwandige, plastic lichtkoepels in woningen. Er zijn tegenwoordig veel inbraakwerende lichtkoepels op de markt. Deze lichtkoepels hebben veiligheidsglas, een stevige opstand en schroeven die niet eenvoudig te verwijderen zijn.

  Ook is het mogelijk om een rekwerk of barrièrestang te plaatsen om te voorkomen dat ongenode gasten door de koepel komen. Let bij de aanschaf van een lichtkoepel altijd op het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

  Lichtkoepel monteren door ervaren vakman

  Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist die je lichtkoepel kan installeren? Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de voorrijkosten van het bedrijf eenvoudig in de hand. Door specialisten te vergelijken via Slimster, profiteer je van nog meer voordelen:

  • Snelle plaatsing
  • Garantie na montage
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Opruimen bouwafval
  • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

  Heb je al een lichtkoepel op je dak en is deze verouderd? Laat deze dan vervangen door een nieuwe lichtkoepel.

  Huidige lichtkoepel vernieuwen?
  Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Beste deal vinden voor nieuwe lichtkoepel

  Wil je een nieuwe lichtkoepel kopen en laten plaatsen? Vergelijk eenvoudig regionale vakmannen door gratis lichtkoepel offertes aan te vragen via Slimster. Je legt de bedrijven naast elkaar op het gebied van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt.

  Direct lichtkoepel specialisten vergelijken

  123 Aanbouw
  Daklichten Dakraam Gilde
  Dakraam leverancier
  De Klussenier
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal