• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Lichtkoepel prijzen

Minimale kosten € 450,- Maximale kosten € 1.450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 950,-
Vanaf-prijs lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Wil je meer natuurlijk lichtinval in een ruimte in huis creëren? Een lichtkoepel is een perfecte en betaalbare manier om een woonkamer, keuken, slaapkamer of andere kamer van daglicht te voorzien. Een dakkoepel kan ook prima gemonteerd worden in een carport, garage of aanbouw. Wat zijn de kosten van een lichtkoepel precies en hoe is de prijs van dit daklicht opgebouwd?

Kenmerken lichtkoepel

 • Meer daglicht in woning
 • Betaalbaar product
 • Vele soorten en maten mogelijk
 • Diverse materialen mogelijk
lichtkoepel kosten
dakkoepel prijzen
kosten daklicht

Hoeveel kost een lichtkoepel?

De lichtkoepel prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Het gaat om het materiaal, de maten en het type daklicht. Maar ook de montage van de lichtkoepel speelt een belangrijke rol op de prijs.

Wat kost een lichtkoepel inclusief montage? Je vindt een indicatie van de lichtkoepel prijzen in de onderstaande tabel. Wil je liever de exacte dakkoepel prijs weten? Dan kan je eenvoudig gratis dakkoepel-offertes aanvragen via Slimster.

Afmetingen
Bolvormige lichtkoepel
Vlakke lichtkoepel
Elektrische lichtkoepel
60 x 60 cm € 450,- € 550,- € 940,-
80 x 80 cm € 490,- € 680,- € 1.075,-
90 x 90 cm € 510,- € 750,- € 1.100.-
100 x 100 cm € 525,- € 790,- € 1.270,-
90 x 120 cm € 640,- € 840,- € 1.290,-
100 x 150 cm € 720,- € 1.000,- € 1.450,-

* Vanaf-prijs dubbelwandig acrylaat lichtkoepel, incl. plaatsing en btw.

Slim lichtkoepel prijzen vergelijken

Liever de prijs weten van een specifiek soort lichtkoepel?

Prijsopbouw dakkoepel 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten lichtkoepel

De prijs van een lichtkoepel wordt voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de materiaalkeuze, maar om nog veel meer onderdelen:

 • Materiaal koepel en dakopstand
 • Soort lichtkoepel
 • Isolatie
 • Accessoires

Materiaal koepel en dakopstand

Wat betreft het materiaal van de koepel heb je meerdere keuzes. Een vlakke lichtkoepel bestaat doorgaans uit glas, maar voor een bolvormige dakkoepel is acrylaat of polycarbonaat een betere keuze. Deze materialen zijn vele malen sterker dan glas; polycarbonaat is uitstekend, inbraakwerend materiaal.

Voor de dakopstand kan je ook uit meerdere materialen kiezen, maar pvc of polyester zijn de meest populaire opties. Laat een specialist je adviseren over de beste materialen voor jouw lichtkoepel.

Soort lichtkoepel

Er is niet slechts één lichtkoepel, er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Wel hebben alle lichtkoepels één ding gemeen: er bestaan alleen lichtkoepels met dakopstand. We kunnen een onderscheid maken op basis van de vorm:

Naast de vorm kunnen we lichtkoepels ook op een andere manier van elkaar onderscheiden. De meest populaire lichtkoepel modellen zijn:

Lichtkoepel isolatie

Een lichtkoepel bestaat uit schalen of lagen. Hoe meer schalen een koepel heeft, hoe beter het daklicht isoleert. Voor ruimtes waar isolatie niet belangrijk is (bijgebouwen, garages, carports) is een enkelwandige of dubbelwandige lichtkoepel voldoende. Plaats je de dakkoepel in een woonruimte, dan is een driewandige lichtkoepel een betere optie.

Accessoires en toevoegingen

Je kan je nieuwe lichtkoepel uitrusten met bepaalde accessoires of extra opties. Wil je de ruimte ook kunnen ventileren? Plaats dan bijvoorbeeld een elektrische lichtkoepel, om je woning eenvoudig van frisse lucht te voorzien.

Inspiratie voor nieuwe lichtkoepels

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw dakkoepel? Bekijk dan de lichtkoepel voorbeelden om nieuwe ideeën te ontdekken.

Montage lichtkoepel door ervaren vakman

Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist die je lichtkoepel kan installeren? Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de voorrijkosten van het bedrijf eenvoudig in de hand. Door specialisten te vergelijken via Slimster, profiteer je van nog meer voordelen:

 • Snelle plaatsing
 • Garantie na montage
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

Vrijblijvende lichtkoepel-offertes vergelijken

Vergelijk eenvoudig regionale vakmannen door gratis lichtkoepel-offertes aan te vragen via Slimster. Je legt de bedrijven naast elkaar op het gebied van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste lichtkoepel specialist vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal