• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Aluminium voordeur

Van € 1.350,- Gemiddeld € 2.000,- Tot € 2.650,-
Prijsindicatie aluminium voordeur van 211,5 x 88 cm, afhankelijk van materiaal en extra opties.

Wil je een moderne voordeur die de uitstraling van je woning perfect weergeeft? Een aluminium voordeur is modern en kan zowel warm als industrieel ogen. Naast deze veelzijdige uitstraling heeft een voordeur van aluminium nog meer voordelen.

Voordelen aluminium voordeuren 1. Onderhoudsvrije voordeur
2. Uitstekende isolatie
3. Modern en industrieel
4. In alle RAL-kleuren mogelijk

Prijs aluminium voordeur

De prijs van een aluminium voordeur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aluminium merk, de afmetingen van de voordeur en eventuele extra opties. Ook is de montage van invloed op de kosten.

Ben je benieuwd naar de prijs van een alu voordeur? De aluminium voordeur prijzen inclusief plaatsing vind je in onderstaande tabel. Bekijk ook de voordeur prijzen voor de andere materialen. Toch liever concrete prijzen weten? Vraag dan gratis voordeur-offertes aan via Slimster.

Aluminium voordeur (h x b) Prijs*
211,5 x 88 cm € 1.350,-
213,5 x 88 cm € 1.400,-

* Vanaf-prijs voordeur, incl. btw en montage.

Prijsopbouw voordeur aluminium 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De materiaalkosten van een aluminium voordeur zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

1. Soort aluminium

Aluminium is meestal prijziger dan kunststof. Ook veel soorten hout zijn voordeliger dan aluminium. Toch is er ook binnen het aluminium spectrum veel prijsverschil. Ieder aluminium merk hanteert zijn eigen prijzen. Benieuwd welk merk het beste bij jou past qua wensen en budget? Laat je adviseren over de mogelijkheden door een deuren-specialist.

2. Beglazing voordeur

Een voordeur van aluminium kan met of zonder glas worden geplaatst. Je hebt ook veel keuzes wat betreft de beglazing: ga je voor een goede isolatie, ga je voor blank glas of melkglas en wil je ook roeden in het glas verwerken?

3. Grootte voordeur

Er zijn veel aluminium voordeuren beschikbaar in standaard maten. Deze maten zijn:

  • 201,5 cm, 211,5 cm of 231,5 cm hoog
  • 83, 88 of 93 cm breed

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen een voordeur van aluminium op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat de voordeur perfect past bij de rest van je woning.

4. Extra opties

Wil je een brievenbus in de voordeur, of misschien je huisnummer op de deur laten bevestigen? Er zijn veel extra mogelijkheden bij een aluminium voordeur. Welke kleur voordeur kies je bijvoorbeeld? Daarnaast is het deurbeslag erg belangrijk, want je wilt natuurlijk geen ongenode gasten. Laat je goed adviseren over de beste sloten en scharnieren en zorg voor een veilige woning.

Onderhoudsvrije voordeur Een voordeur van aluminium vergt maar weinig onderhoud. Aluminium is een onderhoudsarm materiaal, waardoor je maar weinig omkijken hebt naar de deur. Een periodieke schoonmaakbeurt is voldoende om lang te genieten van de alu voordeur.

Plaatsingskosten

De prijs van een aluminium voordeur wordt voor een deel bepaald door de montagekosten. Deze plaatsingskosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Het inmeten van de voordeur
  • Eventueel breekwerk in gevel
  • Eventueel verwijderen oude voordeur
  • Het installeren van de voordeur
  • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Wil je besparen op de kosten? Neem een regionale of lokale specialist in de arm en houd de reiskosten laag. Een andere manier om te besparen is door het afval zelf af te voeren.

Bespaar op je nieuwe alu voordeur

Op zoek naar een strakke, duurzame voordeur voor je woning? Ga voor een standaard of maatwerk aluminium voordeur. Je kan gratis voordeur-offertes vergelijken via Slimster en zo slim besparen. Leg de prijsopgaven van regionale bedrijven naast elkaar en kies zelf met welke vakman je in zee gaat.

Vrijblijvend voordeur-offertes vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal