• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 134.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Prefab dakkapel kosten

Prefab dakkapel kosten

Ga naar
Minimale kosten € 2.600,- Maximale kosten € 8.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.400,-
Richtprijs van prefab dakkapel, afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wat is een prefab dakkapel? Een prefab dakkapel is ideaal als je snel een nieuwe dakkapel op je woning wilt. Prefab dakkapellen worden namelijk in de fabriek gemaakt en in elkaar gezet, waarna ze met een hijskraan in het geheel op het dak worden geplaatst. Écht een dakkapel in een dag dus. Ontdek meer over de mogelijkheden en prijzen van een prefab dakkapel.

Voordelen prefab dakkapel

  • Dakkapel in één dag geplaatst
  • Meer licht en ruimte op zolder
  • Weinig risico op montagefouten
  • Hoeveelheid afval beperkt

Nadelen prefab dakkapel

  • Niet altijd maatwerk mogelijk

Wat kost een prefab dakkapel?

De kosten van een prefab dakkapel kunnen variëren. Zo is het materiaal en het formaat van de dakkapel van invloed op de kosten. Door al deze factoren is het lastig om een exacte prijs te noemen. We kunnen wel een schatting geven van de dakkapel kosten per meter of per materiaal. Toch liever een concrete prefab dakkapel prijs weten?

Dakkapel in 1 dag plaatsen

prefab dakkapellen
Voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw dakkapel

Materiaalkeuze van prefab dakkapel

De prijs van een prefab dakkapel wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze. Zo heb je de keuze uit verschillende dakkapel materialen. Polyester is enkel mogelijk bij prefab dakkapellen. Dit materiaal is een soort kunststof, maar bij deze variant is de dakkapel één naadloos geheel.

Dakkapel gemaakt in fabriek

Prefab dakkapellen worden vrijwel altijd in één dag geplaatst. De dakkapel is namelijk in de fabriek al gemonteerd en komt in zijn geheel op locatie aan. Een hijskraan tilt de dakkapel op het dak, waar de dakkapel definitief op het dak wordt gemonteerd.

Niet altijd maatwerk mogelijk

Ondanks de vele voordelen van een prefab dakkapel, zit er ook een nadeel aan deze opbouwwijze van dakkapellen; je kan de dakkapel niet altijd geheel naar je eigen wensen samenstellen. Er is minder maatwerk mogelijk dan wanneer je kiest voor een traditionele dakkapel, die op het dak wordt opgebouwd.

Bouwvergunning nodig?

Kan je een prefab dakkapel zonder vergunning plaatsen of heb je een bouwvergunning nodig?

Eenvoudig en snel genieten van je nieuwe dakkapel

Wil je binnen één dag een nieuwe dakkapel op je woning hebben? Schakel dan de hulp in van een dakkapel-specialist en ga voor een prefab dakkapel. Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel-offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 5 regionale bedrijven. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Ook van een prefab dakkapel genieten?

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal