• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel? Een prefab dakkapel is ideaal als je snel een nieuwe dakkapel op je woning wilt. Prefab dakkapellen worden namelijk in de fabriek gemaakt en in elkaar gezet, waarna ze met een hijskraan in het geheel op het dak worden geplaatst. Ontdek meer over de mogelijkheden en prijzen van een prefab dakkapel.

Voordelen prefab dakkapel

  • Binnen één dag geplaatst
  • Meer licht en ruimte op zolder
  • Weinig risico op montagefouten
  • Hoeveelheid afval beperkt

Nadelen prefab dakkapel

  • Niet altijd maatwerk mogelijk

Wat kost een prefab dakkapel?

De kosten van een prefab dakkapel kunnen variëren. Zo is het materiaal en het formaat van de dakkapel van invloed op de kosten. Door al deze factoren is het lastig om een exacte prijs te noemen. We kunnen wel een schatting geven van de dakkapel kosten per meter of per materiaal. Toch liever een concrete prefab dakkapel prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Dakkapel in 1 dag plaatsen
Voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw dakkapel

Materiaalkeuze van prefab dakkapel

De prijs van een prefab dakkapel wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze. Zo heb je de keuze uit een houten dakkapel, kunststof dakkapel of een polyester dakkapel. Polyester is enkel mogelijk bij prefab dakkapellen. Dit materiaal is een soort kunststof, maar bij deze variant is de dakkapel één naadloos geheel.

Dakkapel gemaakt in fabriek

Prefab dakkapellen worden vrijwel altijd in één dag geplaatst. De dakkapel is namelijk in de fabriek al gemonteerd en komt in zijn geheel op locatie aan. Een hijskraan tilt de dakkapel op het dak, waar de dakkapel definitief op het dak wordt gemonteerd.

Niet altijd maatwerk mogelijk

Ondanks de vele voordelen van een prefab dakkapel, zit er ook een nadeel aan deze opbouwwijze van dakkapellen; je kan de dakkapel niet altijd geheel naar je eigen wensen samenstellen. Er is minder maatwerk mogelijk dan wanneer je kiest voor een traditionele dakkapel, die op het dak wordt opgebouwd.

Dakkapel voorbeelden

Bekijk de verschillende voorbeelden voor een nieuwe prefab dakkapel.

Bouwvergunning nodig?

Kan je een dakkapel zonder vergunning plaatsen of heb je een bouwvergunning nodig?

Eenvoudig en snel genieten van je nieuwe dakkapel

Wil je binnen één dag een nieuwe dakkapel op je woning hebben? Schakel dan de hulp in van een dakkapel-specialist en ga voor een prefab dakkapel. Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel-offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 5 regionale bedrijven. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Ook van een prefab dakkapel genieten?
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal