• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Rieten dakbedekking prijzen

Rieten dakbedekking prijzen

Altijd al die romantische of landelijke uitstraling van een rieten dak willen hebben? Steeds meer mensen laten hun dak bedekken met riet om deze uitstraling te creëren. Maar is jouw dak geschikt voor riet? Lees snel verder.

Voordelen rieten dak

 • Mooie uitstraling
 • Lange levensduur
 • Weerbestendig

Nadelen rieten dak

 • Iedere 5 jaar onderhoud nodig
 • Prijzig materiaal

Is een rieten dak mogelijk op mijn woning? Een dak is alleen geschikt voor riet als de hellingshoek meer dan 45 graden bedraagt. Bij een klein dak volstaat 30 graden ook. Hoe steiler het dak, hoe langer het rieten dak meegaat. Regenwater wordt dan namelijk makkelijker afgevoerd, waardoor het riet minder snel gaat rotten.

Kosten rieten dakbedekking

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak en eventuele extra toevoegingen. Ook de afwerking is van invloed op de prijs.

Ben je benieuwd naar de rieten dakbedekking prijzen? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijs van een rieten dak en de prijs van de nokvorsten die op het rieten dak komen. Wil je liever de exacte prijs weten van je nieuwe rieten dak? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster.

Prijs
Rieten dak € 95,- per m2
Nokvorsten € 95,- per meter

* Prijsindicatie, incl. plaatsing en btw.

Wil je de prijzen van de verschillende soorten dakbedekking naast elkaar leggen? We hebben de verschillende dakbedekking kosten voor je uitgezocht.

Prijzen rieten dak vergelijken

Soorten rieten dakconstructies

Wil je een rieten dak op je woning? Vroeger was het traditionele open dak populair, waarbij er open ruimte was tussen de dakconstructie en het riet. Dit gaf veel tocht en het risico op brand was hoog. Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor gevonden: het schroefdak.

 • Schroefdak: het riet wordt op een dichte ondergrond gelegd, zoals isolatieplaten of multiplex. De dakbedekking is isolerend, brandwerend en je hebt geen last van stof in je woning.
 • Wil je wel de voordelen van riet, maar is jouw dak te plat? Dan is patentriet een optie. Dit kunststof riet kan ook gelegd worden op daken met een kleine hellingshoek en is ook nog eens onderhoudsvrij.

Mogelijkheden met rieten dak

Laat je jouw dak bedekken met riet, dan kan je ook kiezen voor extra opties. Wat dacht je van een dakkapel of een dakraam voor meer lichtinval op de bovenverdieping?

Rieten dak onderhouden Algen en mossen kunnen een afsluitende laag op het riet aanbrengen, waardoor het riet niet meer kan ademen. Hierom is het belangrijk het riet goed te onderhouden: eenmaal per 5 jaar is een grondige onderhoudsbeurt vereist. Een rietdekker kan dit onderhoud aan je dak eenvoudig uitvoeren.

Goede plaatsing is cruciaal

Het leggen van een rieten dak vereist veel expertise. Laat een rieten dak leggen door iemand die hier veel ervaring mee heeft. Bij Slimster zijn enkel kwalitatieve rietdekkers aangesloten. Door hulp in te roepen van een Slimster-expert profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de kosten Kies voor een lokale of regionale rietdekker en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Slim de beste rietdek-deal vinden

Vraag gratis dakbedekking-offertes aan en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend dakbedekking-offertes vergelijken
Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal