• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Leien dakbedekking prijzen

Leien dakbedekking prijzen

Dakleien geven je woning een authentieke uitstraling. Van oorsprong zijn deze leien dakpannen gemaakt van natuurlijk leisteen, maar tegenwoordig zijn er ook dakleien beschikbaar in andere materialen. De dakdekkers in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de beste optie voor jouw dak.

Voordelen leien dakbedekking

  • Lange levensduur
  • Weerbestendig
  • Verschillende soorten
  • Unieke uitstraling

Nadelen leien dakbedekking

  • Prijzig materiaal

Kosten leien dakbedekking

De prijs van een leien dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze, het dakoppervlak en de afwerking van het dak. Maar ook de plaatsing van de leistenen is van invloed op de prijs.

Voorheen waren er enkel natuurleien op de markt, maar tegenwoordig komen de kunstleien steeds meer in trek. Beide leistenen hebben hun eigen voordelen en prijs, zoals je in de onderstaande tabel kunt zien. Liever de exacte prijs van jouw nieuwe leien dak weten? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster.

Natuurleien

Kunstleien

Prijs* € 115,- € 70,-
Levensduur 100 jaar 30 jaar
Uitstraling

Authentiek,

met imperfecties

Minder authentiek,

egale stenen

* Vanaf-prijs leisteen, incl. plaatsing en btw.

Wil je de prijzen vergelijken van alle soorten dakbedekking? Bekijk dan de algemene dakbedekking kosten.

Leien dak prijzen vergelijken
Verschil in prijs en levensduur Er is een groot prijsverschil tussen natuurleien en kunstleien. Dit prijsverschil komt grotendeels door de levensduur; natuurleien zijn duurder, maar gaan veel langer mee.

Wanneer een leien dak leggen?

Leisteen dakpannen zijn geschikt voor woningen met een schuin dak. In principe kunnen ze verder op iedere woning worden gemonteerd. Welke leistenen geschikt zijn verschilt per woning. Er zijn rechthoekige leien, vierkante leien of leistenen met afgeronde hoeken. Ook de kleurkeuze is afhankelijk van de woning en uitstraling.

Mogelijkheden dakleien

Ben je nog niet zeker van het soort leisteen, maar wil je je dak met leisteen laten bedekken? Schakel dan de hulp in van experts via Slimster. Deze leidekkers adviseren je vrijblijvend bij jou thuis, zodat je een beter beeld krijgt van de kosten en mogelijkheden.

Kunstleien vergen meer onderhoud Kunstleien worden voorzien van een coatinglaag, waardoor vuil en vocht worden afgestoten. Deze laag slijt na verloop van tijd, waardoor er een broedplaats voor mossen en algen ontstaat. Kunstleien moeten iedere 10 à 15 jaar worden ontmost en voorzien worden van een nieuwe coating. Dit proces hoeft bij natuurleien minder vaak te worden doorlopen.

Leien dak laten plaatsen door vakman

Wil je leien dakbedekking op je woning laten aanbrengen? Schakel dan de hulp in van een ervaren specialist en weet zeker dat de plaatsing correct gebeurt. Bij Slimster vind je enkel vakkundige dakdekkers, die verstand van zaken hebben. Enkele voordelen van een specialist uit het Slimster-netwerk:

  • Garantie na plaatsing
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Opruimen bouwafval

Vind eenvoudig de beste deal voor je leien dak

Vraag gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale specialisten. Je vergelijkt zelf de prijsoffertes en beslist met welke vakman je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Gratis dakbedekking-offertes vergelijken
Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal