• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  5 tips om de akoestiek in huis te verbeteren
  Ga naar

  Akoestiek in huis verbeteren? 5 tips!

  Heb je last van een nagalm in huis? Zo’n echo is niet alleen vervelend, maar ook erg vermoeiend. Het onnodige geluid maakt het lastig om mensen te verstaan, waardoor je je meer moet concentreren op gesprekken dan anders. Hoog tijd om iets aan de akoestiek in huis te doen!

  Wat is een slechte akoestiek in huis?

  Een slechte akoestiek ontstaat meestal door harde en gladde oppervlakken in een ruimte. Geluiden weerkaatsen op deze oppervlakken, terwijl zachtere materialen geluid juist absorberen. In lege woningen, woningen met een minimalistisch interieur en huizen met veel harde en gladde materialen hebben vaker te maken met een slechte akoestiek.

  5 tips: akoestiek in huis verbeteren

  1. Plaats raamdecoratie
  2. Vloerbedekking of vloerkleden
  3. Stoffen meubilair
  4. Planten & accessoires
  5. Splits grote ruimtes op

  1. Plaats de juiste raamdecoratie

  Heb je veel (grote) ramen in huis en geen raambekleding? Dit draagt niet bij aan de akoestiek in een ruimte. De juiste raamdecoratie dempt het geluid, waardoor de akoestiek direct verbetert. Denk hier aan stoffen raamdecoratie, zoals gordijnen of vouwgordijnen. Wil je ook jaloezieën, lamellen of plisse duette gordijnen laten plaatsen? Ga dan voor een combinatie, zo demp je de nagalm nog meer.

  Meer informatie?

  Jaloezieën kopen?

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  + Bekijk
  Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen

  2. Vloerbedekking of vloerkleden

  Heb je een gietvloer, houten vloer of andere harde vloer? Dit kan in combinatie met de rest van je inrichting zorgen voor veel nagalm. Plaats een vloerkleed om een deel van deze echo te absorberen. Wil je het echt goed aanpakken? Dan is vloerbedekking uiteraard ook een mogelijkheid.

  Tip: zorg ook altijd voor een goede ondervloer, deze zorgt voor extra demping en absorptie van geluiden.

  Nieuw vloerkleed kopen

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  + Bekijk
  Voor 23:00 besteld = morgen in huis
  + Bekijk
  Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
  +/- Bekijk
  Vloerkleden en karpetten online kopen

  3. Stoffen inrichting

  Heb je een industrieel, modern of strak interieur met veel gladde en harde materialen? Vergeet dan niet ook hier en daar zachtere materialen te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen bank, fluffy kussens of een lekkere fauteuil.

  Meer informatie?

  4. Planten & accessoires

  Wist je dat planten positief bijdragen aan de akoestiek in huis? Vooral grote planten absorberen geluid, net als bepaalde andere accesoires als vilten opbergdozen en geluiddempende schilderijen aan de muur. Bestel via de webwinkels hieronder de mooiste kamerplanten.

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  + Bekijk
  Voor 23:00 besteld = morgen in huis
  +/- Bekijk
  Online plantenwinkel voor iedere soort plant

  5. Creëer hoekjes in de ruimte

  Heb je last van gegalm in je woonkamer of slaapkamer en is deze erg groot? Denk er dan eens over om deze ruimte op te splitsen in meerdere hoekjes. Geef ieder hoekje een aparte functie mee, zoals een eethoek, zithoek en een relaxgedeelte.

  Door onderbrekingen in een ruimte kunnen de geluidsgolven minder makkelijk van de ene kant van de kamer naar de andere kant bewegen. Zo onderbreek je het geluid en verbeter je de akoestiek.

  Betere akoestiek met minimalistisch interieur?

  Wil je echt vasthouden aan je minimalistische inrichting, zonder last te hebben van een echo in huis? Dan is er altijd nog een andere oplossing: speciale wandplaten of plafondplaten die geluid absorberen. Je kunt hier qua uitstraling alle kanten mee op.

  Meer inspiratie opdoen?

  Meer handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom huis lezen? Of meer weten over de laatste interieurtrends? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

  Deel deze pagina