Airfryers vergelijken

Airfryers vergelijken

Zoek jij een gezond alternatief voor de frituurpan? Dan is een Airfryer precies wat je zoekt. Airfryers werken op hetelucht en hebben weinig olie nodig. Zo kun je gezonder frituren en krijg je toch knapperige gerechten. Je kunt hier gezondere frietjes en snacks mee bakken. Maar dat niet alleen, je kunt ook vlees, groenten en taarten bereiden in de Airfryer. Bij Slimster kun je eenvoudig Airfryers vergelijken op prijs, specificaties, levertijd en reviews. Zo vind je de beste deal van o.a. Philips, Tefal en Princess!

Airfryer kopen

thumbs-up
Een Airfryer gebruikt hetelucht en minder vet of olie. Hierdoor worden jouw frietjes een stuk gezonder bereid!

Hoe werkt een Airfryer?

Een Airfryer werkt op hetelucht en verwacht deze lucht tot ongeveer 200 graden Celsius. De hete lucht maakt een circulerende beweging in de pan, waardoor gerechten gelijkmatig worden gegaard. Zo krijg je een lekker knapperig korstje op patat bijvoorbeeld. Via het display kun je de Airfryer instellen. Op basis van het gerecht kies je een baktijd en temperatuur. Bij sommige modellen kun je specifieke bakprogramma's instellen voor gerechten of producten.

Omdat Airfryers op hete lucht werken heb je veel minder olie of vet nodig. Eten uit de Airfryer bevat dus minder vet en is daardoor gezonder. Vet is namelijk erg calorierijk (1 gram vet levert 9 calorieën). Doordat snacks en fruit minder vet bevatten leveren ze minder calorieën, ideaal wanneer je probeert af te vallen bijvoorbeeld. Bovendien heb je geen last van vieze lucht omdat je geen frituurvet of frituurolie gebruikt.

Voordelen Airfryers

  • Gezonder frituren (minder olie nodig)
  • Geen vieze frituurdampen
  • Eenvoudig schoonmaken na gebruik
  • Veilig (geen vetspetters)
  • Ook geschikt voor vlees, groenten of taart

Nadelen Airfryers

  • Langere baktijd dan frituurpan
  • Hogere aanschafprijs
Op zoek naar de beste Airfryers?
Beste Koop & Getest

Airfryer of frituurpan?

Is jouw frietpan kapot gegaan en zoek je een nieuwe? Dan zal je vast de overweging maken tussen het kopen van een Airfryer of frituurpan. Beide friteuses hebben voordelen en nadelen. Het grootste verschil is de manier van bereiding. Airfryers gebruiken hetelucht en zo worden jouw gerechten gezonder klaargemaakt. Een frituurpan gebruikt olie of vet, waardoor het eten meer calorieen bevat.

Dit is natuurlijk niet het enige verschil. Andere verschillen zien we in gebruiksgemak en kosten. Een Airfryer is veiliger en makkelijker schoon te maken. Je gebruikt geen vloeibaar frituurvet wat je moet verversen en wat kan gaan spetteren. Ook zorgt dit ervoor dat je minder baklucht hebt tijdens het bakken of grillen.

Heeft een frituurpan dan alleen maar nadelen? Nee, met een frietpan bak je sneller en bovendien is de smaak authentieker en meer zoals in de snackbar. Ook is de prijs van een frituurpan vaak lager dan van een Airfryer. Zoek jij een nieuwe friteuse? Neem bovenstaande punten dan in ogenschouw voordat je een, voor jou, juiste beslissing neemt.

airfryers vergelijken

Airfryers vergelijken

Wil jij een nieuwe friteuse kopen en is jouw oog gevallen op een gezonde Airfryer? Wij helpen jou graag bij het vinden van de beste airfryer voor de laagste prijs. Vergelijk bij Slimster alle Airfryers van bekende merken als Tefal, Philips en Princess. Je kunt de modellen vergelijken op productspecificaties, reviews en prijzen. Zo vind jij altijd de beste online aanbieding voor een nieuwe Airfryer!