• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zonnescherm prijzen

Zonnescherm prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 300,- Maximale kosten € 1.020,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 600,-
Gemiddelde kosten zonnescherm, afhankelijk van materiaal, afmetingen en montage.

Ben je op zoek naar een zonnescherm voor je woning omdat je huidige zonnescherm toe is aan vervanging? Of heb je een nieuw huis en wil je de ramen voorzien van zonwering? Een zonnescherm is ideaal en helpt je in de zomer de temperatuur in je woning koel te houden. Je hebt verschillende keuzes als je kiest voor een zonnescherm. Ontdek de mogelijkheden, kenmerken en prijzen.

Voordelen zonnescherm

 • Verkoeling in woning en op terras
 • Compact als het zonnescherm is ingeklapt
 • Naar eigen smaak samenstellen

Nadelen zonnescherm

 • Weinig zicht naar buiten
 • Niet windbestending

Wat kost een zonnescherm?

Uitval zonnescherm

Afmeting
Prijs*
1 meter breed € 300
2 meter breed € 400
3 meter breed € 490
4 meter breed € 580

Knikarm zonnescherm

Afmeting
Prijs*
2 meter breed € 675
3 meter breed € 720
4 meter breed € 800
5 meter breed € 920

* Gemiddelde prijs. Incl. omkasting en BTW, excl montage.

De zonnescherm prijs is afhankelijk van diverse factoren en jouw wensen. Hoe groot moet het zonnescherm zijn, wil je een uitval- of knikarm zonnescherm, wil je het zonnescherm elektrisch kunnen bedienen? Deze factoren bepalen een groot deel van de prijs.

Wil je concreet weten wat een zonnescherm voor jouw woning kost? Dan raden we je aan om gratis offertes aan te vragen. Je ontvang maximaal 5 offertes van bij ons aangesloten zonwering specialisten op basis van jouw wensen.

Prijzen zonneschermen vergelijken?

zonnescherm buiten
Andere zonwering bekijken?

Prijsopbouw zonnescherm

Soorten zonneschermen

Je hebt twee verschillende soorten zonneschermen:

 1. Knikarm zonnescherm
 2. Uitval zonnescherm.

Knikarm zonnescherm

​​​​​​​

knikarm zonnescherm

Een knikarm zonnescherm is de meeste luxe zonwering want deze houdt niet alleen je woning koel, maar zorgt ook voor veel schaduw. Het zonnescherm wordt horizontaal uitgerold met behulp van twee armen die recht vooruit knikken.

Je behoudt het zicht naar buiten en dit knikarmscherm is ideaal wanneer je een terras hebt waar je graag schaduw wilt. Ook blijft het ’s avonds behaaglijk onder het knikarm zonnescherm.

 • Rolt vooruit uit
 • Zorgt voor schaduw op het terras
 • Vrije doorloop

Uitval zonnescherm

uitval zonnescherm

Een uitval zonnescherm is praktisch en voordelig in aanschaf. Het zonnescherm zit, net als een zonnescherm met knikarm, aan de gevel bevestigd met twee vaste armen. Het verschil is dat de armen van een uitval zonnescherm omlaag gaan als je het zonnescherm uitrolt.

Doordat het scherm naar beneden gaat, heb je geen zicht naar buiten en weinig schaduw op het terras.

 • Rolt omlaag uit
 • Goedkope zonwering

Zonnescherm materialen

Een zonnescherm bestaat uit verschillende materialen. Het doek is gemaakt van acryl of polyester. Allebei sterke materialen die zeer geschikt zijn voor buiten. Het doek is in verschillende kleuren en met verschillende prints leverbaar. Het frame van het scherm wordt gemaakt van aluminium. De cassette waarin het doek wordt opgeborgen is in de meeste gevallen ook van aluminium. Aluminium zonneschermen zijn onderhoudsarm en duurzaam.

Zonnescherm bediening: elektrisch of handmatig?

Een zonnescherm kan je handmatig bedienen, maar als je extra gemak wilt kan je ook kiezen voor elektrische bediening.

Handmatige bediening zonnescherm

Een handmatig bedienbaar zonnescherm kan je op verschillende manieren bedienen. Met een band of een slinger doe je het zonnescherm open en dicht. Het voordeel hiervan is vooral dat de prijs laag blijft.

Elektrisch zonnescherm

Wil je meer comfort? Kies dan voor een zonnescherm met elektrische bediening. Het elektrische zonnescherm wordt dan voorzien van een ingebouwde motor. Met een schakelaar of afstandsbediening bedien je het zonnescherm. Je kunt er ook voor kiezen om zonneschermen te voorzien van sensoren en ze automatisch open en dicht laten gaan. Dit kan op basis van de weersomstandigheden, als bijvoorbeeld de zon opkomt of bij regen en/of wind.

Zonnescherm kopen

Zonnescherm monteren door ervaren vakman

Voordat een zonnescherm wordt gemonteerd is het van groot belang dat er goed naar de gevel wordt gekeken om te bepalen hoe het zonnescherm gemonteerd moet worden. Een zonnescherm is vaak groot, zwaar en onhandig, waardoor het lastig is om deze zelf te monteren. De kans dat je het zonnescherm of de gevel beschadigd is vrij groot. Kies je voor een elektrisch bedienbaar zonnescherm dan moet je ook nog de nodige kennis hebben om deze goed te installeren.

De montage van een zonnescherm is al met al een lastige en zware klus, die je beter kunt overlaten aan een vakspecialist. De specialist meet het zonnescherm perfect op maat in, adviseert je en monteert het zonnescherm. Dit scheelt jou een hoop werk en je hebt bovendien garantie op de montage.

Vergelijk offertes via Slimster

Ben je op zoek naar een zonnescherm voor de ramen voor jouw woning? Vraag dan gratis zonnescherm offertes aan. Door offertes te vergelijken, betaal je nooit teveel en kies je voor kwaliteit én de beste prijs. Via ons kom je in contact met regionale zonwering specialisten. Je bepaalt vervolgens zelf met wie je in zee gaat. Zo heb jij de beste deal!

Direct gratis zonwering offertes vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal