Energiezuinige vrieskisten

Energiezuinige vrieskisten

Een vrieskist biedt enorm veel vriesruimte en wordt vaak gebruik als extra vriezer. Je zet een diepvrieskist makkelijk in de schuur of garage en kunt zo extra veel producten invriezen. Ben jij op zoek naar een nieuwe vrieskist? Dan ben je je natuurlijk bewust van het energieverbruik. Met een energiezuinige vrieskist kun je makkelijk besparen op je stroomkosten. Bij Slimster vinden we duurzaamheid en besparen erg belangrijk. Daarom kun je op deze pagina alle energiezuinige vrieskisten vergelijken. Vergelijk alle modellen op energieklasse (van A t/m G) en vind de beste online aanbieding!

58 resultaten
Beko RFNE448E45W
Vrieskast , 404 l , Energieklasse D
Beko RFNE448E45W
Geen reviews
€ 839,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse D
Bauknecht GKN 2173 A3+
Vrieskast , 309 l , Energieklasse D
Bauknecht GKN 2173 A3+ linker voorkant
Geen reviews
€ 726,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse D
Bosch Serie 6 GSN54AWDV
328 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch Serie 6 GSN54AWDV linker voorkant
Geen reviews
€ 986,-
1 prijs
Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Tafelmodel vriezer , 97 l , Energieklasse D
Amica GS 15920 W
Geen reviews
€ 362,-
1 prijs
Tafelmodel vriezer
Energieklasse D
Amica GS 321 100 W
78 l , Energieklasse C , 6 kg
Amica GS 321 100 W
Geen reviews
€ 352,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GIV11ADC0
70 l , Energieklasse C , No Frost: Nee
Bosch GIV11ADC0
Geen reviews
€ 786,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN54AWCV
328 l , Energieklasse C , No Frost: Ja
Bosch GSN54AWCV
Geen reviews
€ 1199,-
1 prijs
Energieklasse C
Bosch GSN51DWDP
290 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Bosch GSN51DWDP
Geen reviews
€ 810,-
1 prijs
Energieklasse D

Energiezuinige vrieskisten vergelijken

Voordat je een nieuwe vriezer gaat bestellen is het slim om kieskeurig te vergelijken. Je kunt via Slimster alle diepvrieskisten vergelijken op prijs, specificaties, levertijd en reviews. Je kunt dus kritisch kijken naar de energieklasse en het stroomverbruik van de vriezers. Maar vergelijk alle modellen ook op extra functies, zoals supervriezen of No Frost. Zo vind je altijd de beste vrieskist die past bij jouw leefstijl. Om jou goed op weg te helpen hebben we op deze pagina alvast alle vrieskisten met het zuinige energielabel C of D geselecteerd!

Ben jij op zoek naar de beste vrieskist?
Beste vrieskist van 2024

Nieuw energielabel vriezers

Op 1 maart 2021 is het energielabel voor vriezers vernieuwd. Voorheen konden vrieskisten en vrieskasten energieklasse A+++ t/m D hebben. Omdat die plusjes bij veel consumenten voor onduidelijkheid zorgden, is er gekozen voor een herindeling. Dit betekent dat nieuwe vrieskisten zijn voorzien van energieklasse A t/m G. De plussen achter de A zijn nu verdwenen, met de bedoeling om het overzichterlijker te maken.

Het nieuwe energielabel loopt dus van A (meest zuinig) tot G (minst zuinig). In de praktijk zien we dat de meeste diepvriezers in de energieklassen C, D, E of F vallen. Dit betekent echter niet dat vrieskisten ineens minder energiezuinig zijn geworden. Het is puur de classificatie die is aangepast. Een vriezer die vroeger energielabel A+ had, zal nu label E of F krijgen. Een A+++ vrieskist valt nu in energieklasse B, C of D.

Vergelijk vriezers op energielabel en kijk ook goed naar het stroomverbruik per jaar. Zo kun je jaarlijks flink besparen op je energierekening!

Energieverbruik vrieskisten

Het is verstandig om een vrieskist met zuinig energielabel te kopen. Maar wat zegt zo'n energielabel nu eigenlijk? Op het energielabel van een vrieskist staat niet alleen de classificatie (A t/m G), maar ook het concrete stroomverbruik in kWh. Met behulp van het stroomverbruik kun je berekenen wat de kosten zijn voor deze vrieskist én hoeveel je kunt besparen met een zuinig model.

Bekijk het gemiddelde energieverbruik van een vrieskist voor de energielabels D t/m F. Daarnaast zie je de gemiddelde energiekosten per jaar en in de laatste kolom de mogelijke besparing (in vergelijking met de minst zuinige F vrieskist).

Label Energieverbruik Energiekosten Energiebesparing over 15 jaar
D 179 kWh € 80,- € 745,-
E 221 kWh € 100,- € 460,-
F 289 kWh € 130,- € 0,-

Hoeveel kan je besparen met een energiezuinige vrieskist?

Wil je de meest energiezuinige vrieskist kopen? Ga dan voor een diepvrieskist met energielabel D. Dat is op dit moment namelijk het meest zuinige label voor vrieskisten. Je kunt er veel geld mee besparen in vergelijking met een ouder (en minder zuinig) model. In vergelijking met een vrieskist met energieklasse F bespaar je bijna 750 euro over de levensduur van 15 jaar.

Populaire merken die energiezuinige vrieskisten verkopen zijn o.a. Liebherr, BEKO en AEG.

energiezuinige vrieskisten

Energiezuinige vriezers kopen via Slimster

Wij helpen jou graag bij het besparen op energiekosten én de prijs van een nieuwe vrieskist. Heb jij een energiezuinige vrieskist gevonden met behulp van ons handige vergelijkingssysteem? Dan zie je in de prijstabel direct de goedkoopste aanbieding. Bestel jouw diepvries veilig bij een van onze partners en geniet de volgende dag al van jouw nieuwe vriezer. Door te kiezen voor een vrieskist met energielabel D bespaar je elk jaar flink op je energierekening. Toch liever een ander type vriezer? Je kunt hier ook andere modellen, zoals vrieskasten, vergelijken.